Escaldums d’Indiota i Faraona amb pilotes de carn magra i fruits secs.

tornar

Ingredients:

2 quilos de faraona, 3 quilos d’indiota, 1 quilo de carn magra capolada, ½ quilo de cebes, 2 cabeces d’alls, 2 fulles de llorer, 1 litre de llet, esclatasangs, moraduix, julivert, oli,1/2 quilo de farina, 3 ous, 2 quilos de patató, 100 grams de pances, 100 grams de pinyons, 300 grams de dàtils i prunes, 300 grams d’ametlles, ¼ de litre de vi ranci, sal i pebrebó.

 

Es trosseja la indiota i la faraona, i s’adoba amb sal i pebrebò, es passen per farina i es sofregeixen. Es posen a bullir amb aigua i llet durant una horeta. Després li afegim un sofrit fet amb all,ceba,llorer i el vi ranci. Es deixa que acabi de coure. S’hi afegeixen els esclatasangs. Quan es cuit li afegim una picada d’all i moraduix.

 

A part preparam les pilotes, que farem amb la carn magra capolada, alls i moraduix, tallat ben petit i lligat amb els ous. Formarem les pilotes, les passarem per farina i les sofregirem amb oli.

  Es separa un poc de suc dels escaldums i amb ell, donam un bull a les pilotes.

 

Pelam i fregim el patató.

No convé mesclar escaldums, pilotes i patates dins la mateixa greixonera, perquè s’esclafen; val més mesclar-ho dins cada plat quan es serveixi.