El Partit Socialista Escocès en Conferència
Font: www.revoltaglobal.org

El passat cap de setmana 12 i 13 de febrer s’ha realitzat a Perth, una ciutat al nord d’Edimburg, la darrera conferència política del Scottish Socialist Party (SSP). S’hi van discutir temes d’intervenció política i les línies a seguir pels seus representants al parlament Escocès. L’1 de maig de 2003 van aconseguir 130.000 vots, 4 diputades i 2 diputats. També es va elegir el portaveu del partit.

A la conferència hi han participat unes 430 delegades/delegats i representants d’unes 8 plataformes (corrents polítics) organitzades dins del partit i pel partit. És important destacar que cap plataforma treballa de forma sectària i en competència amb les altres. Ans al contrari, totes treballen pel SSP, que en aquest moments té 3000 membres, dels quals més de la meitat no estan integrats en cap corrent. També hi van ser presents unes 50 convidades/convidats.

Per sexes, la una participació ha estat equilibrada; no així, però, pel que fa a gent jove, de la qual n’hi ha hagut molt poca.

Els punt de discussió van ser: l’ocupació de l’Iraq i les forces armades, el desastre del tsunami, el portaveu del partit, propostes econòmiques per defensar al parlament, organització interna, campanyes i internacional. Es va aprovar també un manifest de 20 punts:

1) tropes fora d’Iraq, 2) per una Escòcia independent, 3) per la solidaritat internacional, 4) per una distribució igualitària de la riquesa - salari mínim de 8 lliures per hora, 5) per les 36 hores setmanals i contra les hores extres, 6) per la transformació de la sanitat pública, 7) per la supervivència del planeta, 8) per què l’esquerra també ha de ser verda, 9) per la resistència a la globalització, 10) per la destrucció de les armes de destrucció masiva, 11) per uns sindicats forts, 12) per un transport públic i de qualitat, 13) per una expansió de la propietat social, 14) per la diversitat i la tolerància, 15) per la igualtat real de les dones, 16) per la fi de la misèria dels jubilats - jubilació als 60 anys, 17) pel respecte a la gent jove, 18) per una habitatge de qualitat per a tothom, 19) per una nova revolució al camp, 20) per una solució assenyada al problema de les drogues - legalització de les drogues “toves” (donació de l’heroïna als addictes registrats amb el servei de salut), en resum, per una societat lliure i oberta.

Els debats sobre els diferents punts i les esmenes presentades a la Conferència s’han fet amb convicció i la defensa de les posicions polítiques, però amb un respecte escrupulós envers les diferents posicions polítiques i les formes.

Un altre tema de discussió va ser l’elecció del portaveu del partit, càrrec per al qual es presentaven 2 candidats. El resultat va ser:

Colin Fox 252 = 62%
Alan McCoombes 154 = 38%
Abstencions 9
Total vots emesos 415

Des d’Escòcia, Roque Martínez