TERRORISME PATRONAL:

QUATRE TREBALLADORS MORTS

EN ACCIDENT LABORAL A CALA RAJADA

 

Avui dimarts, els treballadors i treballadores de Mallorca i les Illes Balears estam de dol. En un tràgic accident laboral, quatre treballadors han perdut la vida al ensorrar-se part de l’edifici de l’Hotel Son Moll, a Cala Rajada, municipi de Capdepera. En unes obres il·legals de l’empresa Serrano, S.L., de les que ja s’havia decretat la prohibició municipal reiteradament, els treballadors, dels quals a hores d’ara s’està investigant la seva situació contractual, feien feina vulnerant presumptament els horaris legals de jornada, entre d’altres irregularitats que encara estan per aclarir.

 

Davant de tot això, la CGT de les Illes Balears volem expressar el següent:

 

  1. El nostre condol a les famílies, companys i amics dels quatre obrers morts, així com el nostre suport als quatre ferits en el mateix accident, esperant la seva recuperació el més aviat possible.
  2. La nostra denúncia de la situació d’indefensió, legal i real, que pateixen, cada dia més, els treballadors i les treballadores. La precarietat i il·legalitat, promoguda per empresaris sense escrúpols i permesa, i fins i tot fomentada, per unes institucions i un entramat legal que col·loquen els treballadors com a ens sotmesos per les lleis, per desgràcia es demostra una vegada més com a causa directa de la sinistralitat laboral.
  3. Volem denunciar també la responsabilitat del Govern de les Illes Balears, que recentment ha manifestat la seva intenció de legalitzar tot l’entramat pirata de les ampliacions hoteleres construïdes fora de la llei. Entenem que aquesta vergonyosa decisió augmenta el perill d’accidentalitat dels treballadors, i dóna ales a empresaris d’hoteleria que han fet, dels incompliments de la normativa, el seu modus vivendi. Demanam que aquesta decisió s’anul·li de manera immediata.
  4. Denunciam la incapacitat, manca de mitjans i, fins i tot, actuacions sospitoses de la Inspecció de Treball, alhora de reprimir els atemptats empresarials contra la seguretat dels treballadors. Són molts els exemples que avalen la inutilitat d’aquest departament de l’administració estatal (competència no transferida), quan es tracta de protegir els drets dels més indefensos, els treballadors i les treballadores.
  5. Finalment, denunciem l’accidentalitat laboral com autèntic terrorisme empresarial, molt més mortífer que qualsevol altre, i consentit per tot l’entramat del sistema capitalista. Demanam l’aclariment dels fets de Cala Rajada, la depuració de les responsabilitats, tant dels empresaris que han provocat la mort d’aquests quatre treballadors, com de l’Ajuntament que no havia estat capaç d’aturat les obres il·legals.

 

Fem una crida a tots i totes els qui ens sentim part de la classe obrera, per eradicar la precarietat de les nostres vides, defensar els nostres drets i lluitar contra un sistema injust, el capitalisme, font inesgotable d’exclosos i privilegiats.