EL JUTJAT ANUL·LA ELS ACOMIADAMENTS DE REMOLCANOSA

 

L’empresa, obligada pel Jutge a la readmissió immediata de treballadors en vaga acomiadats

 

El Jutjat del Social nº 1 de Palma ha dictat sentència per la qual declara com a NULS els primers dos acomiadaments, produïts el 28.9.2007, dels treballadors de l’empresa REMOLCANOSA, que presten serveis als remolcadors del Port de Palma, en vaga indefinida des del dia 19 de juny del passat any 2007.

 

A més, el Jutge condemna a REMOLCANOSA “a que readmeta de forma immediata “ als treballadors “en el mateix lloc i condicions de treball que regien abans de l’acomiadament”. A més, condemna a l’empresa “a que aboni a la part actora l’import dels salaris deixats de percebre des del dia següent al de l’acomiadament fins al dia en que la readmissió tingui lloc”.

 

El Jutge determina que aquests acomiadaments s’han produït “per exercir el dret de vaga”. D’aquesta manera dóna la raó als treballadors i a la CGT, que sempre hem mantingut que la veritable raó dels acomiadaments a REMOLCANOSA era, justament, l’anul·lació de la Vaga, en un intent descarat de desactivar la lluita, i substituïr els treballadors en vaga per esquirols, que són emprats per violar sistemàticament el Decret de Serveis Mínims.

 

Els treballadors de REMOLCANOSA del Port de Palma mantenen una Vaga indefinida, en defensa dels seus drets, des del dia 19 de Juny del passat any 2007. Aquest conflicte ja dura més de nou mesos, i només la unitat i determinació dels treballadors, i el recolzament que es du a terme des de la CGT, han fet possible que l’esperit de lluita i les possibilitats de guanyar el conflicte, i més amb aquesta sentència, estiguin intactes.

 

Encara hi ha altre company acomiadat en REMOLCANOSA, pendent de judici. Vol dir això que el conflicte de REMOLCANOSA del Port de Palma, tot i haver donat una passa positiva amb aquesta sentència, encara està lluny d'estar guanyat, per part dels treballadors. Per això, volem avui tornar a fer una crida a la solidaritat, de tots i totes, perquè l'èxit de la lluita dels nostres companys del Port de Palma sigui el de tots els treballadors i el de tots els ciutadans.

Compte de solidaritat: 2051 – 0016 – 68 – 1070004050

 

SOLIDARITAT

AMB ELS TREBALLADORS DE REMOLCANOSA !

READMISSIÓ DE TOTS ELS ACOMIADATS !

LA LLUITA CONTINUA !

 

 

 

Palma (Mallorca), 3 de abril de 2008.