L’Àrea d’Igualtat de Gènere de CGT-BALEARS, fent-se ressò de l’opinió de tot el nostre Sindicat

 

CGT-Balears mostra alarma i protesta per la proliferació de casos de Violència masclista a Mallorca

 

L’Àrea d’Igualtat de Gènere de CGT-BALEARS, fent-se ressò de l’opinió de tot el nostre Sindicat, vol manifestar públicament la seva preocupació i alarma per la proliferació de casos de violència masclista contra les dones, fet que només en aquest cap de setmana passat ha suposat a Mallorca la detenció de 10 homes imputats en aquest tipus d’agressió, i que a hores d’ara hi ha una dona ferida molt greu a l’hospital salvatgement agredida a ganivetades. En tal sentit, hem de dir el següent:

 

1. Aquests casos que surten a la llum pública són només la punta de l’iceberg d’una realitat social estructural que manté a la dona com a objecte de discriminació i agressió masclista. Reclamam de les institucions i del conjunt de la societat una actitud molt mes ferma en la vigilància d’una igualtat de drets i d’oportunitats, entre homes i dones, que encara a hores d’ara esdevé fictícia i llunyana.

2. La violència masclista és conseqüència directa d’aquest desequilibri estructural, i requereix no només de normatives de protecció de les víctimes i repressió de les conductes agressores, sinó també d’actuacions preventives, sobretot en el camp de l’educació, que asseguren una convivència social, entre persones lliures d’aquestes tares i amenaces.

3. Demanam la tramitació urgent de la Llei Contra la Violència de Gènere, com a peça normativa important per a la desaparició d’aquesta lacra. Desitjam que cap delicte de violència contra les dones no quedi en la impunitat, que es facin efectives les condemnes i que es vigilin aquestes, especialment en els casos d’allunyament dels agressors.

4. Igualment exigim al Govern de les Illes Balears, sobretot a l’Institut Balear de la Dona, un paper actiu i compromès amb els drets de les dones, fins i tot en els casos que afectin a conductes de membres del propi Govern Balear, com és el cas del club “Rasputín”, paradigma de com els incendiaris malament poden fer de bombers.

5. Manifestam la nostra solidaritat cap a les víctimes de la violència masclista, i desitjam la recuperació satisfactòria de totes les dones ferides, tant física com moralment, per aquesta causa.

7 de setembre de 2004.   (Tornar)