LLOM AMB COL A L'ANDARINA

INGREDIENTS:

1 quilo de cinta de llom de porc, 6 fulles de col grans i tendres, 6 rodanxes fines de sobrassada,2 botifarrons,1 decilitre d'oli d'oliva, 2 cebes ,60 grams de panses, 30 grams de pinyons, 1 decilitre de vi blanc sec, 1 pastilla de brou concentrat d'all i julivert.

 Sal i pebre bord, i pebre bo

Aigua

ELABORACIÓ:

Netejar el llom , fraccionar-lo en filets, salpebrar-los i daurar-los  lleugerament en una paella amb l'oli. Reservar. Netejar les fulles de col, llevar-los el tronc més fibrós i blanquejar­les en un recipient amb aigua bullint i un poc de sal, refrescar-les i escórrer-les bé.

Agafar una fulla de col i exten­derla bé, posar un filet de llom en el centre, sobre aquest filet s'hi ha de  posar una rodanxa de sobrassada i una mica de botifarró. S'embolica cada filet amb una fulla i es subjecta amb escuradents.

Els boliquets es van posant dins una greixonera, i quan hi són tots, s'afegeixen alguns bocins de sobrassada i de botifarró, les panses i els pinyons. Després s'espolvoreja la pastilla de brou concentrat d'all i julivert i es cobreix tot d'aigua.

Es posa al foc lent  fins a bullir. Com més es bull més blana és la carn i la col.