DRET A L’HABITATGE
PER A TOTES I TOTS:

CGT i Maulets en lluita

www.ixent.org

En els últims mesos, un sector encara petit de la població de Mallorca ha sortit al carrer, aplegant persones predominantment joves, en defensa de l'accés a un habitatge digne, tal i com ens atorga una Constitució que no compleixen ni fan complir els responsables de l'Estat i que només defensen en els seus articles més negatius, aquells pretesos demòcrates que impossibiliten als pobles d'exercir la determinació del seus habitants..


Aquest moviment ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre l'habitatge,en una terra on el medi natural és objecte de destrucció sense cap finalitat social, i on s'arriba a consumir fins a 2 hectàrees diaries de sòl (com dos camps de futbol diaris) des de l'any 2000. L'habitatge que s'incorpora anualment al mercat és superior a les 10.000 unitats, i un terç d'aquestes vivendes no són ocupades, i obeeixen únicament a criteris especulatius de delinqüents polítics i socials. Alguns d'aquests delinqüents disfruten dels beneficis d'una judicatura més pròpia del franquisme que d'una situació pretesament democràtica.


Bancs i caixes han aprofitat l'espectacular pujada dels preus dels pisos per fer un transvasament de les rendes de les classes treballadores cap a ells mitjançant el pagament d' hipoteques cada cop més altes.
El totxo i l'especulació  que són,  els motors de l'economia, amaguen amb les seves xifres macroeconòmiques els problemes estructurals
d'una terra on segments cada cop més grans de la població cauen en la precarietat i en la impossibilitat d'accedir a l'habitatge. La riquesa d'uns pocs es basteix damunt la misèria dels altres.


Dins del món de la construcció les coses no estan gens bé: subcontractacions encadenades, precarietat, sinistralitat laboral elevadíssima i l'explotació de treballadors immigrants sense contracte. Malgrat l'espectacular creixement d'aquest sector, és incapaç de garantir un mínim de condicions laborals dignes i estables als seus treballadors,cosa que tampoc pretenen els seus beneficiaris,

La reivindicació general del moviment és la del compliment de l'article 47 de la Constitució, de manera que l'habitatge sigui un dret per tothom i no un negoci on uns quants es dediquen a especular i a jugar amb les necessitats bàsiques de les persones.

Des del mes de Desembre el Maulets i CGT han posat en marxa una campanya a Ciutat en favor de l'habitatge. Segons l'INE a les Balears hi ha més de 180.000 habitatges desocupats, 85.500 dels quals són buits i 97.000 són segones residències. A Ciutat hi ha més de 35.000 cases desocupades (un 29% del total).