El Diario de Mallorca desinforma amb falsedats sobre les eleccions basques

 

L’article de Francisco Muro de Iscar al Diario de Mallorca del 15 d’abril, és tot un exemple de la divulgació de la mentida , en la qual es fa passar al botxí per víctima, en un discurs ranci molt propi de l’ultradreta espanyola.

Qui nega els drets democràtics del poble basc a expressar-se respecte al seu futur és el govern espanyol amb el suport de la majoria del parlament espanyol. Qui nega els drets humans a Euskadi és el govern espanyol que lleva el dret a elegir que en democràcia hauria de tenir tot el poble basc , al temps que nega també  el dret a ser elegits que tenen moltes persones a les quals es priven de tot dret electoral.

El feixista (altra cosa no es pot dir d’ell) que escriu al Diario de Mallorca diu que hi ha persecució dels parlants en espanyol a Euskadi. Es tracta d’una notícia que no cerca altra cosa que alimentar la xenofobia amb tot el suport del Diario de Mallorca.

L’empresa en la qual treball té els serveis centrals a la Plaça de Moyúa. La immensa majoria dels seus treballadors voten LAB i ELA, sindicats nacionals, i aquests dos sindicats tenen la majoria al seu comitè.

Per raons sindicals m`he reunit amb la major part d’aquests representants sindicals, i desgraciadament, n’hi ha una bona part d’ells que,  per més que siguin nacionalistes  no van tenir de petits una educació que els permetés viure en la seva llengua pròpia, de manera que l’espanyol s’imposà com a llengua de relació i encara ho és entre els propis sindicalistes, tot i que alguns s’esforcen en canviar una realitat que Espanya els ha imposat per la via de molts d’anys d’opressió lingüística.

Seria convenient per a la gent que es considera progressista i té al Diario de Mallorca com a tal que expressés la seva protesta per articles que no cerquen més que alimentar la ignorància i la xenofobia contra el poble basc.

 

Llorenç Buades Castell.