CRONOLOGIA DE LES ILLES BALEARS 2004

15 de desembre- La inflació oficial a Balears arriba al 3,3% (un 3,4% a l'Estat Espanyol)

15 de desembre-Bartomeu Reus,president de Gesa Endesa, i antic dirigent del PP proposa incentivar la depredació del territori amb un 20% de construcció residencial, ports esportius i camps de golf

15 de desembre-Encarnación Pastor, consellera d'immigració del govern del PP ha negat la cessió del casal d'ONG Espai Solidari a l'Assemblea contra l'Explotació Laboral d'Immigrants

15 de desembre-La inspecció de treball obre acta d'infracció a l'Ajuntament de Pollença per excedir-se en les hores extraordinàries

15 de desembre- Al menys 511 persones viuen sense sostre a Balears

15 de desembre- Una xifra estimada de 25.092 vehicles circulen cada dia a la tardor per la nova autopista de Llucmajor

14 de desembre-Escàs seguiment de la vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants contra la Llei Orgànica d'Educació.

14 de desembre-Balears i Astúries es troben segons la CEAPA a la coa de les comunitat autònomes en ajuts per a la compra o préstec de llibres de text.

13 de desembre-Cauen 43 litres de pluja a Sóller, 40 litres a Lluc, 24 a Galilea, i 22 a Alfàbia i al Port de Pollença. Neu al Puig Major.

13 de desembre-Més de 300 persones es manifesten a Palma contra l'explotació dels immigrants i per la readmissió dels senegalesos afiliats a CGT acomiadats a Llucmajor

12 de desembre-Arriben a 119 les víctimes mortals en accidents de trànsit a les Balears.

11 de desembre-Un 3'3% dels treballadors de Balears ha estat incapacitat de manera permanent i un 13'4% hagué de deixar la feina anterior per malaltia o discapacitat, les proporcions més elevades de l'Estat.

11 de desembre-Un 30'1% (unes 295.000 persones) de les llars de l'Arxipèlag creuen que la situació econòmica els situa per sota del llindar de pobresa 

11 de desembre-Balears destaca entre els índexs més elevats de trastorns mentals en la infantesa (6'33 per cada 10.000 habitants; uns 622 casos)

11 de desembre-El TSJB declara la nulitat de dos acomiadaments a dones embarassades.

11 de desembre-Un 1'23% dels ciutadans de Balears estan afectats per la possibilitat de perdre ca seva per desnonaments segons la Fundació del BBVA

10 de desembre-El port de Maó suspèn la seva activitat a causa dels forts vents que arriben als 88 km/h.

10 de desembre-Balears, amb una taxa de 79,6 infraccions penals per cada 1.000 habitantes, lidera les dades de delinqüència a tot l'Estat després de Melilla,

10 de desembre-En el curs 2004-2005, un 28% dels alumnes de primer d'ESO a Balears va repetir, i només un 8,7% dels repetidors va aprovar-ho tot a la primera evaluació.

10 de desembre-Segons les dades del bisbat de Mallorca, la religió és elegida per un 26% d'alumnes d'ESO i un 17% al Batxillerat.

10 de desembre-Prop de 400 veïns del Camp Redó es manifesten contra el centre d'atenció de toxicòmans Sa Placeta en manifestació convocada pels clubs de futbol Independent Camp Redó i Camp Redó Independent.

9 de desembre-Unicaja compra el 7% de Globalia (Air Europa, Halcón Viajes, Viajes Ecuador i Pepecar) per 31,5 milions d'euros.

8 de desembre-Primera pedra del Poliesportiu Municipal de Sa Indioteria.

7 de desembre- La plataforma de les Vies d'Eusebi Estada (Palma) presenta 45 denúncies per aturar les obres.

7 de desembre-L'Ajuntament de Palma destina 112.023,92 euros per a l'elaboració del mapa de renous del municipi de Palma, i del pla d'acció en matèria de contaminació acústica..

7 de desembre-EU-Els Verds denuncia que les Balears ha incrementat en un 58% les seves emissions de C02 entre 1990 i 2004.

5 de desembre-El president d'ASI, Joaquín Rabasco,dimiteix com a tinent de batle de Turisme de l'Ajuntament de Llucmajor.

5 de desembre-Un 18'6% de les famílies de Balears tenen ingressos superiors als 35.000 euros anuals, mentre que la mitjana estatal és del 14%, segons un estudi de l'Institut Nacional d'Estadística.

5 de desembre-El 15'2% dels ciutadans de les Balears viuen per sota del llindar de la pobresa, xifrat en ingressos inferiors als 440 euros mensuals segons l'INE.

5 de desembre-Joana Estarellas Dolç denuncia el tracte «vexatori» i «humiliant» per part d'uns agents del Cos Superior de Policia per parlar en català».

3 de desembre-Llorenç Alajarín, professor de l'IES Francesc de Borja Moll, va trobar fa uns mesos al municipi de Petra, a foravila, un parell de coves artificials que corresponen a uns hipogeus pretalaiòtics.

3 de desembre-Trobades diverses teules de fa tres segles a la torre de defensa de sa Calobra.

2 de desembre-Desallotjats set joves okupes d'una vivenda del carrer Ferro a Son Espanyolet.

2 de desembre-El port de Ciutadella fou tancat al trànsit marítim a causa dels fort vent

2 de desembre- Concentració de la CGT contra l'acomiadament d'immigrants de la planta de reciclatge de Llucmajor

1 de desembre- El Govern balear anuncia la convocatòria de 874 places per a funcionaris docents

1 de desembre-Yanko comunica el tancament de la fàbrica a Inca (90 treballadors).Vol passar la distribució a Manresa i la línia de calçat d'home a l'Índia.

1 de desembre-El Col·legi de psicòlegs de Balears protesta per la retirada de la guia d'informació sexual de l'Ajuntament de Palma.

1 de desembre-El Govern balear inaugura els refugis de muntanya de Lavanor i sa Coma de Binifaldó a Escorca.

NOVEMBRE

30 de novembre-L'atur masculí a Balears se situà a finals del mes en 20.946, mentre que el femení es xifrà en 27.050

30 de novembre-Del total d'aturats registrats de l'Arxipèlag, 8.202 són menors de 25 anys, dels quals 4.490 són dones i 3.712 homes.

29 de novembre-Més per l'Obra elegida per a la renovació de la direcció de l'Obra Cultural Balear en una llista de consens.

29 de novembre-Mor Salvador Castell Ordinas als 53 anys.

28 de novembre- El Consell Insular de Menorca s'adhereix a l'Associació Lliure de Transgènics d'Europa (GMO Free)

26 de novembre- Neix Miquel Marí Buades.

26 de novembre- Cimera de l'Aliança de les civilitzacions a Palma. La Plataforma per la Democràcia i la Globalització Social es concentra en actitud crítica a Ciutat

25 de novembre-Neva a la Serra de Tramuntana

25 de novembre-Unes 500 persones es manifestaren a Palma en el Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones.

24 de novembre-Quasi 800 al·lotes (173 menors de 19 anys)d'entre 14 i 29 anys decidiren interrompre voluntàriament l'embaràs no desitjat, acollint-se a la normativa vigent durant el primer semestre del 2005 a Balears.

22 de novembre- Bartomeu Seguí, tinent d'alcalde d'urbanisme d'Inca es beneficia d'una requalificació de l'Ajuntament d'Alcúdia que li permet legalitzar el seu xalet

22 de novembre-El transport públic de Palma se situa entre els sis més cars de tot l'Estat.

22 de novembre- El Consell de Mallorca ha subvencionat per valor de 441.000 euros a l'Associació de Societats de Caçadors de Mallorca.

22 de novembre- El Parlament balear demana que s'investigui la suposada utilització de l'aeroport de Palma per avions de la CIA

22 de novembre-Biel Mesquida, escriptor i altres persones vinculades al Servei de Publicacions de la UIB han estan denunciades pel professor Jaume Rosselló Mir pel reiterat incompliment de la jornada laboral

22 de novembre-Plataforma en Defensa dels Camins Públics Oberts denuncia el tancament del camí de sa Vinya Vella de sa Cabana fins a Son Cladera i el de la Punta del Moro.

19 de novembre-Amnistia Internacional Espanya (AI) manifesta que almenys 10 vols de la CIA han aterrat a Mallorca els últims mesos.

19 de novembre-Les dones de les Illes Balears, País Valencià i Catalunya cobren salaris un 53'8% inferiors als dels homes segons un estudi de Manpower

19 de novembre- El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença signen un conveni mitjançant el qual el Consell aporta un milió d'euros per l'adquisició del casal de can Llobera.

18 de novembre- Un total de 983.131 persones viuen a les Balears segons les dades oferides pel Consell de Ministres.

18 de novembre- Un tremolor de terra obliga a desallotjar el col·legi Santa Isabel de Palma situat a prop de les obres del futur metro.

18 de novembre- La Conselleria de Treball i Formació destinarà 8,9 milions d'euros a diferentes entitats per a desenvolupar 16 nous serveis d'or

18 de novembre- El Consell de Mallorca ha subvencionat amb 396.000 euros l'Associació per a la Conservació i la Difusió del Patrimonio (Acidep), un directiu dels quals és Bartomeu Ferragut (UM).

18 de novembre- Arriben a 111 les víctimes mortals en accidents de trànsit a les Balears

17 de novembre-El Ministeri de Foment ha aprovat una partida de 240.400 euros per finançar els treballs de conservació dels jaciments arqueològics del Puig des Molins d'Eivissa.

17 de novembre- El dèficit del govern balear durant l'any va ser de 173,2 milions d'euros, 87 dels quals es refereixen a despeses de l'Insalud

17 de novembre- Els accidents laborals a Balears (19.895) durant els nou primers mesos s'incrementen fins a 57,56 per cada 1.000 treballadors,

16 de novembre- Acord entre el Govern balear i PSIB-PSOE per no airejar determinades despeses relacionades amb viatges i dinars oficials.

16 de novembre-Els pares i mares d'alumnes creen la Plataforma 360 per evitar el tancament del Col·legi Manjón

16 de novembre-Vaga de mestres interins convocada per l'Stei per reclamar al Ministeri d'Educació una via d'accés als llocs fixos de feina.

16 de novembre-El 4,6% de les dones de les illes són rosses, però opten per deixar-se aquest color el 23,4%.El 72,6% de les dones de les Balears tenen el cabell de color castany, però només el 34,3% opta per deixar-se aquests tons.

14 de novembre- Cobra, filial d'ACS,compra Humiclima Est

13 de novembre- El Consell de Mallorca dedica 247.500 euros en la contratació de dinamitzadors juvenils mitjançant una empresa de treball temporal.

12 de novembre- Un miler de persones de dreta es concentren a Mallorca contra la LOE

11 de novembre-Uns 450 tractors de Mallorca s'aturen contra l'augment del preu del gasoil en convocatòria de la Unió de Pagesos

11 de novembre-El director general d'Administració Educativa, Jaume Juan,manifesta que uns 800 alumnes que són absentistes habituals a Balears «no tenen solució»

8 de novembre- Vaga d'estudiants contra la LOE per una escola pública i laica

7 de novembre-El GOB denuncia davant la Fiscalia la destrucció del pont del tren d'Eusebi Estada a Palma per l'Ajuntament i el Govern

5 de novembre-El Tribunal Social número 3 de Palma ha condemnat Comissions Obreres per pràctiques «antisindicals» 

4 de novembre-L'Associació d'Activitats Socio-Culturals de Mallorca, propera a Unió Mallorquina ,ha rebut 572.000 euros en subvencions durant tres anys

4 de novembre-Un centenar de persones resulten intoxicades en les Segones jornades culturals i gastronòmiques del marisc celebrades a Palma

4 de novembre-Magdalena Burguera Mascaró de l'Associació d'Activitats Socio-Culturals de Mallorca (Campos) propera a UM ,ha rebut 10.465,90 euros pel seguiment d'un estudi sobre el Museu de l'Esport.

4 de novembre-Els ciutadans de les Illes Balears han d'esperar una mitjana de 71'85 dies per ser intervinguts a la xarxa d'hospitals de l'Ib-Salut

4 de novembre-Magdalena Rigo Vanrell (UM) ha rebult 10.465,90 euros per l'estudi i  seguiment de l'activitat del Museu de l'Esport

2 de novembre-La Direcció General de Política Lingüística disposarà el 2006 de 4,1 milions d'euros, un 11'7% més que l'any passat, però un 13% inferior a la del Pacte de Progrés

2 de novembre-Esquerra Unida-Els Verds denuncia que la taxa de clavegueram pujarà un 14,5% l'any 2006 a Ciutat.

OCTUBRE

31 d'octubre-Els tècnics sanitaris de les Balears han convocat una tancada amb vaga de fam.

30 d'octubre-Esquerra Unida-Els Verds proposa incrementar un 50% l'Impost de Béns Immobles (IBI) dels habitatges desocupats i un 20% dels immobles d'ús no residencial de major valor .

29 d'octubre- Troballa de restes orgàniques d'un grup humà de 3.000 anys d'antiguitat a Sa Cova des Pas (Menorca).

27 d'octubre-El grup danès ISS compra l'empresa menorquina de neteja Quimicoll per reforçar la seva presència a les Balears.

26 d'octubre-Yanko presenta un expedient de regulació de llocs de feina davant el Jutjat Mercantil per acomiadar 90 dels 193 empleats, 73 dels quals treballen a les Balears,

26 d'octubre- El PSM decideix presentar-se a les eleccions autonòmiques de Balears del 2007 en solitari per 55 vots a favor, 9 abstencions i 3 en contra .

26 d'octubre-L'Ajuntament de Marratxí aprova la venda de 17 solars municipals per recaptar 3 milions d'euros.

25 d'octubre- Les cadenes turístiques mallorquines tanquen els seus hotels a Cancun arrel dels mals de l'huracà.

25 d'octubre-El Comitè Nacional d'Alerta Veterinària i Sanitat Animal declarà s'Albufera d'Alcúdia «zona de risc» per l'expansió de la grip aviària

25 d'octubre-La Conselleria de Treball i Formació assigna 333.806,50 euros procedents de la Fundació Nacional per a la Prevenció de Riscos per a les patronals CAEB i PIMEB, així com 333.806,50 euros per als sindicats UGT i CCOO per a la prevenció de riscs laborals.

24 d'octubre-L'Ajuntament de Palma incrementa un 18% el pressupost del museu d'Es Baluard, de manera que arriba a 8.082.581 euros.

24 d'octubre-El Govern balear crearà un nou impost que gravarà la circulació dels vehicles de lloguer.

23 d'octubre- El Consell Insular de Mallorca va concedir 120.000 euros a l'Associació per a la Conservació i Difusió del Patrimoni (Acidep) per a fer tres cursets de restauració de teixits al qual van assistir 60 persones.

22 d'octubre-El Consell de Mallorca paga l'activitat privada dels despatxos de «Artigues i Galmés, Asesoria i Administracions», que és a la vegada seu de l'associació fantasma Foravila.

22 d'octubre-Prop de 15.000 persones es troben a Santa Maria per participar a la festa en defensa del territori de Mallorca.

22 d'octubre-Futur Inca, Gerinsa i Sabates Sastre han tancat les seves portes per l'ofec de Camper, en els darrers mesos i deixen 90 treballadors a l'atur

22 d'octubre-Camper paga entre 10 i 11 euros per parell de sabates fabricades al Raiguer i que treuen al mercat a preus d'entre 100 i 120 euros.El sector del calçat, pell i tèxtil ha perdut 7.744 llocs de feina a Balears i ara es troba en 2.911 treballadors.

22 d'octubre-Ateneu Gabriel Buades, Brut Grup Teatre, Finestra al Sud, Associació Cultural El Progrés i l' Obra Cultural Balear constitueixen una Federació d'Entitats Ciutadanes d'Inca.

22 d'octubre-El Govern Balear pressuposta 2.714 milions per al 2006, un 4,88% més que enguany

21 d'octubre-El govern balear aprova la construcció de l'hospital Son Dureta II a la finca de Son Espases.

21 d'octubre-Mor Simó Mateu, propietari d'Olis Caimari

20 d'octubre-Dirigents d'UM amb la ficció de ser pagesos i pescadors aprofiten l'associació Foravila per rebre 164.000 euros de subvenció del CIM

20 d'octubre-Els hotelers de Balears reclamen la reconversió de places turístiques en habitatges

20 d'octubre-El departament de Carreteres del Consell de Mallorca invertirà un milió d'euros a millorar la carretera que uneix Manacor amb Porto Cristo

20 d'octubre-La conselleria de Treball, UGT, CCOO, Caeb i Pimeb, signen un acord per a la gestió de 5,46 milions d'euros per a l'orientació laboral.

20 d'octubre-El Consell de Mallorca ordena esbucar la casa il·legal del regidor d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí,de PP a Es Gerràs d'Alcúdia

19 d'octubre-El Govern invertirà 214.000 euros en la recuperació del camí de sa Comuna de Bunyola

17 d'octubre-L'Ajuntament de Palma acorda la compra del Temple per 2.291.090,60 euros.

16 d'octubre-Un 18'47% dels immigrants que viuen a les Balears són europeus «rics» i d'edat avançada.

15 d'octubre-Gesport Balear SL -vinculada a la familia del exfutbolista Miquel Àngel Nadal i del tenista Rafel Nadal que ja gestiona la piscina climatitzada d'Alcúdia, gestionarà la de Santa Margalida

11 d'octubre-Detinguts Morgan Marco Ulivieri, milanès, i l'argentí Diego Emiliano Corzoa Eivissa acusat de ser responsables d'una xarxa de narcotràfic.

11 d'octubre-El Govern Balear ha pagat a 14,8 euros el metre quadrat les 33,2 hectàrees expropiades a Campanet per a la construcció de l'autovia Inca, bastant més que a molts altres indrets i amb el motiu de minvar les protestes.

10 d'octubre-Inici de la construcció de la nova residència geriàtrica de Manacor

7 d'octubre-El Jutjat d'allò Contenciós número 2 de Palma ha condemnat l'Ajuntament de Palma a facilitar al grup municipal d'EU-EV l'accés a «tot allò que figura als diferents serveis municipals.

7 d'octubre-CCOO i UGT signen el Pacte Local d'Ocupació de Palma,dotat amb 11,2 milions d'euros.

6 d'octubre-Segons l'INE El 66'68 per cent de les famílies de les Balears té dificultats per arribar a final de mes d'acord amb els seus ingressos nets mensuals.

6 d'octubre-El Govern Balear aprovà una sanció de 600.000 euros a Inditex, la principal multinacional espanyola del sector del tèxtil, perquè obrí un gran magatzem, anomenat Kinddy's class, a Manacor sense llicència.

6 d'octubre-Un 92,3% de les prostitutes que fan feina als bordells de Balears afirma que no cotitza a la Seguretat Social i que el motiu principal pel qual es dediquen a la prostitució és econòmic (93,9%).El 63,5% de les dones que exerceixen la prostitució a locals i clubs de Palma no disposen de targeta sanitària.

6 d'octubre-La Guàrdia Civil implica 30 empreses de Mallorca, entre elles Nauticar,Autos Vanrell, i Agulla Car en un gran frau fiscal i arresta tres persones.

4 d'octubre-Aprovació dels pressupostos del Consell de Mallorca que arriben als 278 milions d'euros.

3 d'octubre de 2005-Vaga convocada pel Sindicat de Tècnics Especialistes Superiors Sanitaris de les Illes Balears (SITESSIB).

1 d'octubre-Represa de l'excavació del talaiot de Son Fred (Sencelles)

1 d'octubre- El trajecte ferroviari de Palma a Inca en tren passa a ser cobert per 66 trajectes diaris amb un increment de 8 trajectes.

SETEMBRE

29 de setembre-Europastry-Fripan compra Palma Pan.

26 de setembre-Un pacte entre el PP i UM posa punt final a la crisi de la coalició de govern a Calvià.

26 de setembre-Pluges de 53 litres per m2 a Son Ferriol.48 a Sa Cabaneta, 16 al port de Pollença, i 23 a Lluc.

25 de setembre-Més de 12.000 persones majors de les Balears pateixen alzheimer.

22 de setembre- El Consell de Mallorca aprova l'ampliació de la incineradora.

20 de setembre-El Consell de Mallorca dirigit per UM imposa una nova taxa sobre les construccions en sol rústic.

20 de setembre-El TSJB condemna al govern a pagar 4 milions d'euros a la promotora per a protegir Es Canons (Colònia de Sant Pere).

19 de setembre-Porreres,Binissalem i Esporles obren els seus nous instituts

17 de setembre-Pluja de 86 litres en Es Mercadal, 52 a Ciutadella, 21 a Máó, 54 a Lluc, 46 a Santa Margalida, 28 a Sant Joan i 12 a Palma.

17 de setembre- Arriben a 90 els morts en accident de trànsit a les Balears en el que va d'any

 16de setembre- Unes 200 persones es concentren al Moll Vell de Palma contra la presència del porta-avions nuclear Roosevelt .

 15 de setembre- Carlos Delgado,alcalde de Calvià, proposa una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana que afavoreix als Nigorra.

 13 de setembre- El PP de Calvià usa el vot del trànfuga d'UM Thomàs per a l'aprovació de distints projectes.

 13 de setembre-José Maria Michavila,exministre d'Aznar i soci de Nigorra és contractat per a l'assessoria jurídica de Calvià.

 13 de setembre- L'Ajuntament de Llucmajor subvenciona als caçadors amb 19.600 euros.

 12 de setembre-El PSM és l'únic partit de caire institucional que rebutja per insuficient la proposta de Zapatero per a la sanitat balear.

 10 de setembre- La Conselleria de Treball i Formació destinarà 521.700 euros a l'Ajuntament de Calvià, CAEB i el Fons de Formació Balear per desenvolupar programes d'inserció laboral.

10 de setembre- La Conselleria de Medi Ambient destinarà 2.610.315 euros a la millora d'onze depuradores de Balears.

 8 de setembre- Pluges que deixen 84 litres per m2 a Valldemossa, 80 a Bunyola, 57 a Sa Pobla, 49 a Calvià.

 7 de setembre- A les Balears hi ha 21 camps de golf per a 7679 llicències.

 7 de setembre- Catalina Cirer no explica la crisi municipal del seu partit i l'oposició abandona el ple a Palma.

 6 de setembre- FCC construirà una autovia que unirà Eivissa i Sant Antoni per 98 milions d'euros.

 5 de setembre- El Consell de Mallorca inicia el procés per a crear la nova televisió pública de Mallorca.

 3 de setembre- Joan Egidos, president dels comerciants de les Avingudes i dirigent de Pimem a Manacor deixa ALM-UM i passa al PP per interessos particulars.

 3 de setembre- Delgado, alcalde de Calvià, no escolta Matas i manté el regidor trànfuga Thomàs amb el suport de la junta de Calvià del PP.

 2 de setembre-S'ha presentat la restauració del retaule de Santa Margalida, que es tracta d'una obra d'estil gòtic elaborada al segle XIV, possiblement entre el 1336 i el 1375.

 2 de setembre- Manifestacion  a favor del poble sahrauí a Maó i Palma.

 2 de setembre- L'alcalde de ses Salines, Sebastià Vidal, ha presentat la seva dimissió al Comitè Executiu Regional del PP

 1 de setembre- El Govern ha destinat a obres de l'escola pública poc més de 25 milions d'euros, xifra que contrasta amb els 37 milions de pressupost per subvencionar les ampliacions dels centres concertats

 1 de setembre- Finalització de ls obres dels nous col·legis públics -CP- per a educació infantil i primària de Cas Capiscol, Son Caliu, Santa Eulària i S'Olivera d'Eivissa.

 31 d'agost-Els afiliats a la Seguretat Social a Balears tornaren a batre rècords el mes d'agost amb 473.944 persones ocupades, 31.190 més que fa un any,

 31 d'agost- En el trimestre estival s'han recollit 153.211 quilos de brossa i deixalles al litoral balear

 31 d'agost-El total de desocupats resgistrat a les oficines del Servei d'Ocupació de les Illes (SOIB) a l'agost ha estat de 29.248.

 31 d'agost- El cost laboral mitjà a Balears és de 23.359,9 euros anuals (16.920 en salaris)

 30 d'agost-Descoberta una necròpoli musulmana en l'ampliació del polígon industrial de Maó

 27 d'agost-L'agricultura ecològica ocupa 13.044 hectàrees de conreu a les Illes Balears i dóna feina a 372 productors i elaboradors.

 24 d'agost-Vuit mallorquins se sumen a la vaga de fam pel poble saharià i denuncien la passivitat d'Espanya davant la repressió marroquina.

 23 d'agost-L'assistència subcontractada per la Sanitat Pública amb entitats de la sanitat privada va situar-se en 23.727.495,16 euros l'any 2004

 22 d'agost-A  les presons de les Illes Balears són 1.404 els presos (117 són dones) quan la capacitat de les presons de Balears es per a 1.009 persones.

 20 d'agost-Esquerra Republicana de Catalunya presenta una llei per oficialitzar el català a tot l'Estat.

 19 d'agost-El govern espanyol diu que la piscina de Pedro J Ramírez a Son Servera és en una zona pública.

 17 d'agost-La cadena Riu compra l'hotel Aruba Grand Beach Resort & Casino, a l'illa caribenya.

 17 d'agost-L'Ajuntament de Campos estableix com a edificables 435.027 metres quadrats a sa Vinyola per usos turístics i residencials, que permetran una urbanització i un complex turístic per a 2.292 habitants.

 17 d'agost-L'Ajuntament de Campos permet la creació d'una urbanització de 499.000 metres quadrats a sa Ràpita amb capacitat per a 2.880 noves places turístiques o residencials.

 16 d'agost-PSOE, PSM i EU-EV presenten un total de 32 al·legacions al PGOU d'Inca.

 15 d'agost-Membres d'ERC, PSM-Entesa Nacionalista, Esquerra Unida, Els Verds denuncien Pedro J.Ramírez per agressions.

 15 d'agost-Assemblea Verda s'ofereix com a alternativa a Els Verds de Balears.

 15 d'agost-Amb el suport de l'alcalde del PP Antonio del Olmo, Can Picafort celebrà l'amollada d'ànecs malgrat la prohibició.

 14 d'agost-Són 78 els morts al llarg de l'any en accident de trànsit a les carreteres de Balears.

 14 d'agost-Un total de vint-i-un joves han ingressat a l'Hospital de Can Misses per consum d'èxtasi líquid entre els dies 1 i 14 d'agost a les Pitiüses.

 13 d'agost-Els guardes de Pedro J.Ramírez empren la força per impedir el dret de pas a la zona de domini públic on hi ha enclavada la piscina.

 13 d'agost-Quatre partits reivindiquen el dret de pas per la costa davant el xalet de Pedro J. Ramírez i Ágatha Ruíz de la Prada

 9 d'agost-Sol Melià vol convertir sis hotels mallorquins en apartaments.

 9 d'agost-El Govern invertirà més de 2 milions d'euros a dotar d'infraestructures el barri de Palmanyola.

 9 d'agost-El PSIB du a Fiscalia el cas Calvià per «suborn, frau i tràfic d'influències»

 9 d'agost-La Direcció Insular a Menorca estima que només sis immigrants podran acollir-se a l'arrelament laboral.

 9 d'agost-Comencen les obres per esbucar el mercat cobert d'Inca en favor d'un aparcament.

 8 d'agost-Les carreteres de les Balears tenen una densitat de fins a 238 conductors per quilòmetre.

 6 d'agost-Segons un estudi del diari El Mundo viure a les Illes Balears és un 23% més car que a Espanya.

 5 d'agost-La família Roses podrà edificar 296 habitatges a Son Verí Nou a canvi de comprar el teatre a Francisca Mut Tomàs, mare del president del PP Gaspar Oliver per 600.000 euros i donar-lo a l'Ajuntament juntament amb el xalet Villa Bàrbara del carrer Terral.

 5 d'agost-Les investigacions arqueològiques al puig de sa Morisca, a Calvià, han tret a llum dues habitacions d'origen almohade

 5 d'agost-Jaume Font (PP) retalla les prohibicions establertes pel govern del PSOE en matèria de prevenció d'incendis a les Illes Balears.

 5 d'agost-Un total de 99 persones de les Balears han resultat ja afectades de gastroenteritis per consumir pollastres contaminats amb salmonel·la.

 3 d'agost-El batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo (PP), destitueix del seu equip de govern les dues regidores d'UM, Isabel Alemany i Maria Porcel, responsables d'Obres Públiques i Medi Ambient.

 3 d'agost-Només queden 14 milanes a Mallorca. La reducció es perquè es mengen els esquers que els caçadors col·loquen als seus vedats per eliminar els possibles depredadors de les perdius. Però el govern balear dóna 300 mil euros a les associacions de caçadors perquè conservin el medi ambient.

 3 d'agost-A les Balears, segons l'INE, es consumeixen cada dia 130 litres d'aigua per persona.La mitjana de l'Estat, se situa en 167 litres per habitant.

 2 d'agost-L'Ibasan, ha iniciat els tràmits per a la compra dels terrenys de la zona humida de Son Navata a Felanitx

 1 d'agost-Inici de la construcció de la residència per a gent gran de Montuïri, amb un pressupost de 7 milions d'euros

 1 d'agost- El jaciment arqueològic dels Clossos de Can Gaià (2.000-1.000 a.C) és objecte d'un projecte de restauració i consolidació

30 de juliol- La temperatura de l'aigua a les platges balears és de 26 graus, dos per damunt de la normal.

30 de juliol- A Balears s'emeten 9 milions de tones de CO2 a l'any, i el compliment de l'acord de Kioto exigeix la reducció de 2,1 milions de tones.

28 de juliol- Joan Thomàs, regidor d'Unió Mallorquina es posa al servei de Delgado i Nigorra. Anuncia que trencarà la disciplina de vot del partit i que abandonarà les files d'Unió Mallorquina a Calvià

27 de juliol- Francesc Fiol, renova els concerts educatius amb 113 centres docents de les Balears, i els atorga un total de 498'58 milions d'euros durant el quadrienni 2005-2009. 

27 de juliol-Un total de 88.300 persones jubilades a les Balears reben una pensió mitjana de 615,94 euros, un 10,6% menys que les estatals

27 de juliol- A Balears hi ha un total de 150.517 pensionistes i la pensió mitjana és de 552,75 euros, un 9,6% inferiors a l'estatal.

27 de juliol- Un total de 18.688 persones cobren pensions d'invalidesa permanent a les Balears per un import mitjà de 643,08 euros

27 de juliol- Maria Antònia Munar veta Maria del Mar Bonet i Carme Riera.Els nega la medalla d'or del Consell de Mallorca per les seves crítiques
Els nega la medalla d'or del Consell de Mallorca per les seves crítiques

27 de juliol-Globalia (Air Europa, Halcón Viatges) , empresa de Juan José Hidalgo s'obre a la participació en un 10% pel Banc Popular i un 7% per Unicaja

27 de juliol- Pere Sampol, ha denunciat que l'autovia Eivissa-Sant Antoni es construirà amb un sobrecost de 166 milions d'euros, i l'accés a l'Aeroport en costarà 142 més del que s'havia previst inicialment

27 de juliol- Un total de 40.560 persones cobren la pensió de viudetat a les Balears, i la pensió mitjana és de 412,21 euros, un 9,7% inferiors a la mitjana estatal-

26 de juliol- Mabel Cabrer, inaugura el tercer carril de l'autopista d'Inca i dels nous accessos als polígons de Son Castelló i Son Fuster.

25 de juliol- Manuel Heredia Fernández, Débora Blanco Santiago i Manuel Juan de Luna condemnats a 9 anys de presó per tràfic de drogues a La Soledat

25 de juliol- Són 67 els morts com a conseqüència d'accidents de circulació durant aquest any a les Balears (59 segons les estadístiques oficials)

25 de juliol-El PSIB-PSOE no presentà cap al·legació al projecte de l'hospital de Son Espases

22 de juliol- L'oratori de Sant Joan de la Font Santa és declarat com un Bé Catalogat

20 de juliol- El preu de l'habitatge a les Illes ha augmentat un 4'2% des de març a juny i un 15% el darrer any

19 de juliol- Vaga al sector de la neteja a Balears

18 de juliol- UGT i les patronals Aspel i Abenet firmen el conveni col·lectiu de la neteja d'edificis i locals de Balears desactivant la vaga convocada

18 de juliol- La Plataforma en Defensa dels Camins Públics Oberts de Manacor denuncia el tancament d'una via d'ús públic a la zona de Son Galiana

16 de juliol- El 18,4% dels universitaris balears es matriculen fora de les Illes. Des de 1998 són 5.386 els que han traslladat expedient

15 de juliol- Catalina Cirer inaugura l'aparcament de 256 places de Son Gibert i un parc al camí Salard

15 de juliol- Reivindicació d'un parc central en una festa a la plaça Alexander Fleming per iniciativa de la Plataforma Parc de Ses Vies

15 de juliol- Mor Antoni Serra Crespí de 59 anys en accident laboral a Sa Pobla

15 de juliol- Un habitant mitjà de les Balears dedica 8,3 anys del seu sou a l'adquisició d'un habitatge de 70 metres quadrats

15 de juliol- El patronat d'Es Baluard presidit per Pere Serra aprova els comptes del 2004 amb 363.423 euros de pèrdua malgrat l'aportació institucional de 3.200.000 euros.

13 de juliol-Nofre Bisbal, regidor d'Esquerra Unida-Els Verds de Sóller dimiteix per manca d'identificació amb el projecte de Llauger

13 de juliol-Greenpeace i Ecologistes en Acció se sumen al GOB contra l'enfonsament de la fragata Balears en aigües de Calvià

11 de juliol- Comencen les obres del metro a la UIB amb un cost de 115 milions d'euros

10 de juliol-Entre els alumnes de 10 anys a les Balears el fracàs escolar és del 13,2%, mentre que a l'Estat l'índex tan sols és del 8,1%.

 Als 12 anys, el nombre d'alumnes que haurien de repetir curs a les Illes Balears ha assolit el 21,4% i a la resta de l'Estat és del 13,6%

10 de juliol-Un 7,7% de l'alumnat d'educació primària repeteix curs a les Balears, tres punts per damunt de la resta de l'Estat

10 de juliol- Entra en vigor la llei antitabac a les Balears

6 de juliol- El conveni d'hostaleria es tanca per 3 anys i una puja salarial del 4,8% a Balears

5 de juliol-Greenpeace acusa Matas de desprotegir el litoral i afavorir una nova balearització

5 de juliol- Unes 13.500 baixes laborals es produeixen cada mes a les Illes Balears

4 de juliol- Un total de 55 persones han mort en accident de trànsit al llarg de l'any a les Balears

4 de juliol-El deute de Balears creix un 35% en el primer trimestre fins als 1.227 milions

30 de juny- El nombre de persones registrades en les llistes d'atura les Balears ha estat de 27.736.

22 de juny- Roman Piña Valls , autor de la revista 'Bossanova' obté 3.507 euros anuals de subvenció del govern

22 de juny- Gemma Pascual directora de la Casa museu Llorenç Villonga intervé a «Crónicas Marcianas» contra el matrimoni gai

21 de juny- El PSM rebutja presentar una candidatura conjunta amb ERC per a les eleccions del govern de les Illes el 2007

19 de juny- El Govern paga 5.000 euros mensuals al casal de Biniatró de Bartomeu Beltran sense que per ara tengui cap utilitat pública.

17 de juny-Més de 200 persones es concentren al monestir de Sant Bernat per donar suport a la comunitat de Missioners dels Sagrats Cors i a la plataforma "Salvem La Real"

16 de juny- Deu col·lectius cristians de Mallorca  rebutgen la manifestació antibodes gais

16 de juny- Es concentren centenars d'immigrants al passeig Mallorca de Palma per renovar o obtenir la Targeta Unificat d'Estrangers

16 de juny- Fiol ,conseller balear d'educació rectifica i renuncia a donar el nivell C de català a quart d'ESO. Donarà el nivell B.

15 de juny- Francesc Mengod i Cecili Buele participen amb la CGT al Fòrum Social de la Mediterrània a Barcelona

15 de juny-Nova Santa Ponça i Santa Ponça Golf, urbanitzacions promogudes per la família Nigorra Cobian tenen desperfectes xifrats en 5 milions 

15 de juny-El cost laboral mitjà per treballador i mes a les Balears (que inclou les remuneracions i les cotitzacions socials) va ascendir a 1.901,22  euros

14 de juny-L'Ajuntament de Muro acusa Jaume Perelló Moragues, antic batle per UM de falsetat en certificacions urbanístiques oficials

13 de juny-Els promotors del camp de golf de Son Real, Golf de Can Picafort SL,de la família Morell Magraner volen 27 forats i 11 edificis amb 460 places.

10 de juny-El 40% dels instituts ja fan costat a l'aprovat general en llengua catalana en protesta per l'equiparació de 4t d'ESO amb el nivell C

10 de juny- Un incendi arrasa 10 hectàrees a Canyamel

6 de juny- L'Ajuntament de Calvià segrega una finca de 804.000 metres quadrats, propietat dels Nigorra per a la construcció del Centre de Tecnificació Esportiva de Calvià

5 de juny- Prop de 200 persones secunden la bicicletada contra el canvi climàtic a Palma

4 de juny- Miquel Ensenyat (PAS-PSM) és el nou batle d'Esporles en prosperar la moció de censura contra el PP-UM

3 de juny- El Govern Balear compra Ses Fonts Ufanes per 3,3 milions d'euros

1 de juny- Gesa inaugura una nova central elèctrica de cicle combinat a Son Reus que permet a la companyia produir 1.344 megavats, 225 més que els 1.119 que podia generar fins ara.

30 de maig- L'estat inverteix 17 milions en el centre d'interpretació de Cabrera

30 de maig- Inaugurada la variant de Llucmajor, primera autopista del Govern Matas

27 de maig- ASI denuncia l'editora d'«El Mundo» per delicte contra l'ordenació del territori

27 de maig- El nombre de contractes registrats en el SOIB, Servei d'ocupació de Balears, va disminuir de 15.691 respecte del primer quadrimestre del 2004

27 de maig- El Govern balear lleva 4.000 hectàrees al parc de Llevant i en preserva 14.681 (9.054 de terrestres i 5.627 de marines). 

27 de maig-Meliá, Barceló, Riu i Iberostar, invertiran més de 200 milions de dòlars, uns 250 milions d'euros, en la construcció de 3.000 places turístiques a la Riviera Maya.

26 de maig-L'Audiència de Palma absol Sebastià Vallori i Francesca Pascual del delicte de descobriment i revelació de secrets del cas Bitel

23 de maig-Mor Alfredo Serrano Martí,obrer, esclafat per una grua a les obres de l'autovia Inca-sa Pobla 

22 de maig-L'empresa de transport de grava de Maria Antònia Munar i Miquel Munar han ingressat 6,6 milions d'euros en 5 anys

22 de maig- Joves de Mallorca per la Llengua reclamarà que l'Estat espanyol pagui el deute lingüístic que té amb Balears

21 de maig-Prop de mig miler de participants han participat avui al Fòrum Social de Mallorca

19 de maig-La sinistralitat laboral augmenta un 20% el primer trimestre.A Balears se n'han enregistrat un total de 4.860 accidents.

18 de maig-El jurat popular absol Ramon i Morey del delicte de frau al Parcbit

18 de maig-La Coordinadora d'Organitzacions Progressistes (COP), que agrupa sis regidors del PSIB i un independent, recupera la batlia de Formentera gràcies a l'acord assolit amb l'únic regidor del Partit Renovador d'Eivissa i Formentera (PREF),

17 de maig- Dels 303.058 ciutadans adults de Palma, 187.896 tenen casa, un 62 per cent del total, i 73.280, el 39 per cent dels propietaris, disposen de més d'un habitatge.Un total de 115.162 persones adultes de Palma no tenen la casa en propietat, el 54,5% dels quals viuen amb els seus pares o familiars

17 de maig-EU-EV no pogueren defensar les seves esmenes a la LECO perquè no les havien presentades en el termini establert.

17 de maig-La UIB reivindica els drets històrics per defensar la Filologia Catalana

17 de maig-Andreu Prohens (PP), comparegué davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Manacor per declarar sobre la seva participació en un presumpte delicte contra l'ordenació del territori

16 de maig-L'exdirector del Parc Bit Felio Morey va cobrar 55.800 euros entre agost del 1999 i abril del 2000, més de 6.000 euros al mes (un milió de l'antigues pessetes), a través de set factures per realitzar funcions d'assessor jurídic

15 de maig- Des del Grup Barceló, el directiu Álvaro Pacheco confirmà la intenció de la cadena de vendre propietats a les Balears

15 de maig- Unes 300 persones mostren el seu rebuig contra la construcció d'hotels i camps de golf a Son Averso

15 de maig- Sol Melià manifesta que Balears no és una zona prioritària per invertir.

14 de maig- Entre 1500 i 6000 persones participen de la Diada per la Llengua i l'Autogovern a Palma

13 de maig- Guillermo García Pol excap dels bombers de Palma va pagar 7.700 euros de la caixa única per a una feina de reparació que no es va fer

12 de maig-Descoberta una tomba talaiòtica de fa 3500 anys amb restes humans ben conservats a Menorca

10 de maig- Devers 300 estudiants protesten contra la visita del príncep Felipe a la UIB

10 de maig- Miquel Nigorra ja du 9 anys sense pagar l'IBI del predi de Santa Ponça

9 de maig- Activistes socials republicans es concentren a Palma (Cort) contra la monarquia en la visita oficial del príncep

8 de maig-La regularització es tancà a Balears amb 21.445 sol·licituds de papers

8 de maig- El PP i UM en el Consell de Mallorca es neguen a aixecar un monument a les víctimes del franquisme.

7 de maig- Més de 100 ciclistes demanaren a Cort una ciutat més sostenible

1 de Maig- Unes 500 persones es manifesten amb USO i CGT, i devers 700 amb CC.OO. i UGT a Palma

30 d'abril-Miquel Ramon és elegit nou coordinador d'Esquerra Unida de les Illes amb el suport del 83 per cent dels vots emesos

29 d'abril-El GOB inicia una campanya en contra del parc eòlic de Betlem per l'impacte visual de la seva ubicació

29 d'abril-L'obra nova a les Balears s'encareix fins als 2.065 euros per metre quadrat, quasi un 15 per cent més que l'any anterior.

29 d'abril-UM de Muro vota en contra de totes les multes per les obres il·legals que els altres grups aproven

29 d'abril-Les xifres d'ocupació a les Balears donen un total de 429.600 persones, amb una taxa d'activitat del 60,38%

28 d'abril- El fiscal anticorrupció ordena investigar Majórica per blanqueig de diners

28 d'abril- La Conselleria de Medi Ambient de les Balears acorda la compra de Can Pep Lluqui de Formentera, de 3,1 quilòmetres quadrats per 2,9 milions d'euros

28 d'abril- Més de 200 persones, entre policies locals i resta de funcionaris es manifesten a Palma en demanda de millores salarials

28 d'abril- Miquel Munar, exlíder del PP d'Algaida i candidat a batle a les eleccions municipals de maig del 2003, ha estat condemnat a dos anys

28 d'abril- L'Ajuntament de Palma (PP) dona llum verda a la reconversió de les cases de sa Cabana dels Frares (Son Aversó) en dos hotels al costat d'un camp de golf, tot promogut per una empresa de Vicente Grande, directiu del Reial Mallorca

26 d'abril- L'Ajuntament de Palma confirma la despesa de 360.000 E en la preparació del solar de la Feria d'Abril. Cada caseta (n'hi ha 27) paga  7.200 euros.

26 d'abril- L'Ajuntament de Palma (PP) permet la construcció d'una gran superfície comercial a s'Arenal per part de Lydl, a canvi de la construcció d'un centre civic.

26 d'abril- José Eugenio Vera Fernández , propietari del Mesón Tio Pepe, Son Sunyer i Natura Grill, denunciat per explotació infrahumana de treballadors immigrants

26 d'abril-Sebastià Alzamora dimiteix del seu càrrec directiu a l'Institut d'Estudis Baleàrics

26 d'abril- El PSM denuncia la contractació per part d'Emaya de 280 persones sense concurs públic durant els darrers tres anys

24 d'abril-Les dones joves de Balears dediquen el 77,4% del seu salari a la compra de vivenda i un 62,7% els joves.

22 d'abril- El pla territorial de Mallorca permetrà una població de 3 milions de persones

19 d'abril- L'Ajuntament de Palma ha cedit 25.285 metres quadrats al Consell de Mallorca perquè pugui ampliar la incineradora de Son Reus.

19 d'abril-El Parlament balear aprova la Llei de drogodependències i altres addiccions

16 d'abril-El centre esportiu de Calvià suposarà per als Nigorra un «negoci» de 15 milions d'euros

16 d'abril-Esquerra Unida i Els Verds inicien la seva 'fusió' amb l'elecció dels òrgans que impulsaran la futura plataforma conjunta

16 d'abril-Gabriel Torrens, elegit secretari general de la Unió de Pagesos de Mallorca

15 d'abril- La CEPC realitza una acció de protesta durant la conferència d'Eduardo Inda director de El Mundo/El Día de Baleares a la UIB

11 d'abril- Amb un augment del 0,6% durant el mes de març els preus registren a Balears una pujada interanual del 3%, superior al 2% previst.

10 d'abril- Ciutat té 70.881 habitants nascuts fora de l'Estat espanyol. Els andalusos representen el 9'70 per cent de la població de Palma (37.856 persones).

10 d'abril- El Consell declara Bé d'Interès Catalogat els mosaics de la basílica paleocristiana de Son Peretó

7 d'abril- Els Verds reclamen a Margalida Rosselló 14.000 euros de dietes i la diferència entre el que cobrava com professora i el sou de diputada

6 d'abril-El Govern balear ampliarà les instal·lacions del Port de Pollença guanyant 1.044 metres a la mar

6 d'abril- Els tècnics (depredadors) del Patrimoni del Consell de Sa Princesa acorden la demolició de l'hostal de cas Tix, a la carretera Inca-sa Pobla

5 d'abril- Què es pot esperar de la injustícia balear ?.Bartomeu Barceló, fiscal en cap del TSJB s'oposa a la imputació de Jaume Matas i Rosa Estaràs pel cas Mapau

5 d'abril-Sa Calatrava perdrà el 37% d'un jaciment romà i el seu accés a la ciutadania per una edificació promoguda per la constructora Castellví-Inmobiliària Perú, obra de l'arquitecte Pere Rabassa.amb l'aprovació de la Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell de Sa Princesa

5 d'abril-PP i UM s'oposen a reconèixer als homosexuals el dret d'adoptar nins. Els gays d'aquests partits no surten de l'armari.

5 d'abril-Veïns de Son Fortesa paralitzen la destrucció del parc de Son Fortesa i de bona part dels 35 arbres que estaven a punt de ser arrabassats

5 d'abril-L'Ajuntament de Felanitx en ple rebutja la construcció de la ronda sud entre les carreteres de Santanyí i Portocolom, amb l'abstenció del PP

2 d'abril- Cada any es detecten una vintena de nous casos de càncer de pell a l'Hospital de Manacor

2 d'abril- Més de 350 pancartes rebutgen el projecte de fer quatre carrils a Jacint Verdaguer de Palma

31 de març-EU-EV denuncia la consellera Cabrer per un presumpte delicte de prevaricació al permetre una edificació a Bunyola que envaeix el domini públic

31 de març-La instal·lació del servei de recollida pneumàtica al centre històric de Palma ha costat 23 milions d'euros, 5 milions d'euros més del p

30 de març-El grup hoteler Riu ha ingressat 175 milions per la venda del 4,9% de les accions que havia adquirit del majorista alemany Tui, i aconsegueix unes plusvàlues de 23 milions d'euros

28 de març-El Ministeri de Medi Ambient anuncia que destinarà 4'4 milions d'euros a la reforma i la rehabilitació de Raixa

28 de març-El govern balear destina 7,5 milions d'euros per a la construcció de centres d'atenció a discapacitats.

23 de març-Un treballador a qui no havien renovat el contracte crema part de l'hotel Cala Ratjada

22 de març-Brega de pescadors i de peixaters al moll de Palma perquè els primers volen vendre les seves captures sense que els segons puguin veure la quantitat que han pescat.

22 de març-Gabriel Sampol substitueix Antònia Vicens al capdavant de l'AELC a les Illes

19 de març- Dia d'acció global contra la guerra: 300 persones es concentren a Palma

19 de març-El govern balear grava el litre de gasolina amb 0,24 cèntims per reduir el dèficit

18 de març-El PSOE impedeix que el govern expliqui l'ús de l'aeroport de Palma per la CIA

18 de març-El Govern balear ordena la protecció de 62.623 hectàrees de la serra de Tramuntana i la superfície marítima.

17 de març-Els veïns del llogaret de cas Perets es mobilitzen contra una cursa de cotxes autoritzada pel Govern

17 de març-Mor Ángel Moreno Muñoz, obrer de 55 anys de l'empresa Tirme atrapat a la premsa de tractament de metalls

17 de març-La despesa mitjana mensual per persona a Balears és de 2.256,48 euros i el cost laboral mitjà és de 2088,52 euros

16 de març-El Govern balear reclama 2.060 milions d'euros a l'Estat per fer tres línies de metro més.

16 de març-Col·locació de la primera pedra del Col·legi Públic Ses Cases Noves de Marratxí

16 de març- L'Ajuntament de Palma adquireix Can Alonso per 3,2 milions com a futur casal de barri

15 de març-Catalina Cirer inclou dins la junta territorial del PP de Palma a Antoni Nadal, regidor que va ser condemnat per coaccions, i que té judicis pendents per acusacions de violència domèstica

15 de març-L'Audiència de Palma ordena que Berga i Tous ingressin a la presó pel cas Brokerval

15 de març- Hospitalet de Desarrollos SA signa la compra dels 22.000 metres quadrats de Majorica a Manacor per a la construcció de 240 habitatges

12 de març- Inauguració de la biblioteca de Can Sales a Palma

12 de març-Pere Muñoz fou reelegit secretari general de la Federació de Palma del PSM amb el 83'3% dels vots

10 de març- Gesa planteja fer un parc eòlic a la costa de Llevant de Mallorca i preveu la construcció de 15 microestacions de dos molins cada una

9 de març- El Parlament insta el Govern a negociar el retorn a Mallorca dels bous de Costitx

8 de març-La taxa d'activitat de les dones està situada a Balears en el 50,51 per cent, superior a la mitjana estatal, que és d'un 45,09%,

8 de març- El sou annual de les dones a les Balears és un 24,51 per cent més baix que els dels homes

7 de març- La pinça del PSOE amb la dreta: El PP,UM i PSOE al Consell de Mallorca aproven un conveni amb l'Ajuntament de Palma que permetrà ampliar les dues línies d'inicineració actuals

1 de març-Comencen les emissions d'IB3, la televisió del govern balear

28 de febrer- A l'aeroport de Palma la temperatura mitjana del mes de febrer ha estat de 8 graus, mentre que la del mes de gener ha estat de 8'1 graus.

28 de febrer- Un total de 8.507 estrangers cotitza a la construcció i 5.335 a l'hostaleria de les Illes, 3.948 al comerc, 2.018 a la indústria

28 de febrer-Un total de 9.009 estrangers cotitzen com autònoms a les Illes, 2.620 en el règim de la llar, 970 en el règim agrari i 75 en el mar

28 de febrer-Un total de 40.998 estrangers estaven afiliats a la Seguretat Social a les Illes a finals de febrer, 28.324, el 69% d'ells cotitzen al Règim General

27 de febrer- Un centenar de veïns de Felanitx es manifesten contra la futura construcció de la variant sud que consideren «una autopista encoberta

24 de febrer- L'Associació de Veïns Orson Wells, de la qual és secretari l'antic lider del PSOE i PCE Ginés Quiñonero es manifesta contra els immigrants

24 de febrer- El PP de Llucmajor elimina una zona verda al Clot de s'Arenal per a fer-ne ús comercial

24 de febrer-PP , PSOE i UM aproven la construcció de 18 habitatges a la primera línea de la Colònia de Sant Pere al Molí d'en Regalat

22 de febrer- La Sanitat Balear té 288,22 professionals sanitaris per cada 100 llits, quan la mitja espanyola és de 315,89

22 de febrer- El PP de Llucmajor aprova que l'ultradretà Rabasco pugui disposar de 168.000 euros en protocol

22 de febrer- La Sanitat Balear té 38,91 metges per cada 100 llits, i és el segon percentatge més baix de l'Estat, i el darrer en medicina interna amb un 8,80%

21 de febrer- Pep Matas, periodista de Ultima Hora condemnat a pagar 625 euros per dues faltes de lesions i altres dues d'injúries

21 de febrer- El conseller del PP en el Consell de Mallorca, Miquel Amengual es beneficia de la privatització d'espai públic en els apartaments Cala d'Or Playa

20 de febrer- L'increment salarial mitjà pactat el gener a les Illes Balears és del 2,54% quan la inflació va ser del 3,20%

20 de febrer- La majoria de la població balear no es pronuncia en relació al Tractat Constitucional Europeu

16 de febrer-El govern espanyol destinarà enguany 7'55 milions d'euros al parc nacional de Cabrera, un 21% més que l'any passat

16 de febrer-El Tractat de Kioto obligarà a la reducció de 2,1 milions de tones de gasos que desenvolupen l'efecte hivernacle a les Balears

16 de febrer-L'agricultura ecològica de les Illes assoleix les 12.894 hectàrees

14 de febrer-Plantada d'alumnes, mestres i pares de l'escola Llevant d'Inca per exigir millores

14 de febrer-Al Port de Pollença, la velocitat del vent va arribar als 111 quilòmetres per hora; a Valldemossa, va arribar a 106 quilòmetres i a Maó, va arribar a 105 quilòmetres

11 de febrer-La família Truyols Rovira fa obres a les cases de Morell (Artà) sense la llicència municipal

11 de febrer-La població estrangera amb residència a Manacor és de 5.859 persones.un 55'22% són no comunitaris i d'aquests, el 50% és de procedència magribina, un 17% de l'Argentina, un 16% de l'Equador i un 12% de Colòmbia.

7 de febrer-Signat el conveni de Sanitat Privada a les Balears amb un increment del 4% l'any 2004, 2,4% l'any 2005 i el 120% de l'IPC previst pel govern central l'any 2006 i 2007

7 de febrer-El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, ha decretat el tancament immediat i definitiu de la pedrera de ca na Siona

6 de febrer-Tretze pobles de Mallorca redueixen un 85% la seva contaminació lumínica substitínt 2.725 faroles

6 de febrer-Els ciutadans de les Illes Balears dediquen el 46,97% del salari a pagar la vivenda

5 de febrer-Carod Rovira protagonitzà l'acte central de campanya d'ERC-Illes a Pollença contra la Constitució Europea, on congregà més de 300 persones

5 de febrer-Catalina Cirer, proclamada presidenta del PP de Palma després de rebre el suport unànime dels 32 congressistes amb dret de vot

5 de febrer-Renatus Dierberger vol posar en marxa un parc temàtic de 13 milions de m2 a Sineu

5 de febrer-Els titulars de 3.500 hectàrees de la serra de Tramuntana han donat el vistiplau a la inclusió de les seves finques en el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN)

5 de febrer-Devers 140 faroles del Passeig Mallorca de Palma imposades pel PP i que costaren cada una al voltant d'un milió de pessetes tenen defectes de fabricació

4 de febrer-Dimiteix Jaume Albertí Albertí, director de Joventut del Consell Insular de Mallorca per discrepàncies amb Dolça Mulet

3 de febrer-A les Balears s'hi detecten cada any 307 casos nous de càncer de pulmó, 280 dels quals corresponen a homes

31 de gener-El PSIB, el PSM i EU-Els Verds abandonen el Pacte per a la Salut al·legant polítiques de fets consumats

31 de gener-A les Illes Balears hi ha un total de 359.519 persones ocupades,i tancaren el mes de gener del 2005 amb un total de 38.629 persones en atur.El 87'3% dels nous contractes realitzats el primer mes de 2005 a les Illes Balears són temporals

29 de gener-El Govern balear immobilitza dues granjes més de pollastres per l'ús de cloramfenicol

29 de gener-CCOO demanda els obrers que revocaren el comitè de fàbrica de perles Majorica

29 de gener-El jurat popular declara per majoria de vuit a un, culpable de suborn Antonio Vadell, funcionari del Jutjat de Pau de Calvià

28 de gener-El Consell Insular de Mallorca rebutja una proposta del PSM a favor de la regulació de la consulta popular. PSOE i UM van abstenir-se

28 de gener-Miguel Sabater, regidor de l'UIMP-PP no ha pagat els 4.073 euros de plusvàlua que deu des de finals de 2003 per l'herència d'unHotel

27 de gener-El jutjat declara que Construccions Billenium (antiga Cañellas Bosch) va fer una fallida fraudulenta

26 de gener-Neu a tot Mallorca i Menorca. Balears bat els rècords històrics de consum elèctric amb 977 megawats

26 de gener-El PP a Cort aprova la construcció d'un nou aparcament a ses Fontanelles

25 de gener-Els contribuents manacorins deuen a les arques municipals la quantitat de 7.400.000 euros, derivada de l'impagament de tributs

25 de gener-La població de les Illes Balears té un deute mitjà amb el sector financer de 22.648 euros per persona

25 de gener-Comencen les excavacions del pont de la Porta Roja d'Alcúdia

22 de gener- Lluc Tomàs Munar, del Partit Popular, batle de Llucmajor jutjat per presumpre delicte de prevaricació

22 de gener-El CIM apuja per primera vegada en 10 anys el pressupost per a biblioteques, que passen de 263.000 a 375.000 euros

22 de gener-L'Ajuntament de Campanet planta cara al Govern i presenta un tercer contenciós contra l'autovia

22 de gener-El Govern renuncia a construir l'autovia Inca-Manacor durant aquesta legislatura

19 de gener-El GOB denuncia el tall d'una zona forestal al costat del torrent de Coanegra a Marratxí

19 de gener-Catalina Soler, batlessa de Felanitx, imputada per un pressumpte delicte de prevaricació en relació a la teulera del seu pare

19 de gener-La festa de Sant Sebastià de Palma tan sols destina un 15% del pressupost a la música en català

18 de gener-L'Entesa Nacionalista i Ecologista trenca amb el Pacte Progressista (PSOE, IU,ERC) en oposició a la política d'urbanisme desenvolupista

14 de gener-La comissió europea posa en marxa accions legals per l'incompliment de la legislació ambiental de la UE a Balears

14 de gener-El Tribunal Superior de Justícia de Balears confirma la multa de 12.000 euros a la patronal Astracoma per abocaments il·legals a Can Set

14 de gener-Jorge Cabral, funcionari de l'INE imputat pel jutge del cas Mapau per sospites de manipulació del cens

14 de gener-El Consell declara el Temple (Palma) Bé d'Interès Cultural amb la categoria de monument

14 de gener-El GOB denuncia Llorenç Casasnovas, alcalde de Ciutadella, davant la fiscalia per no actuar contra les extraccions a Son Planes

13 de gener-El Govern compra Son Angelats per cinc milions i cedirà el sòl a l'Ajuntament de Sóller per fer un polígon de serveis

13 de gener-Prop de 800 alumnes de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca es manifesten per la manca de calefacció al centre

13 de gener-Balears queda fora del Pla estratègic d'infraestructures i tranports, dotat amb 242.000 milions

10 de gener-Dragados i Melchor Mascaró comencen la reforma del Teatre Principal de Palma per un import de 14.485.535 euros

9 de gener-Un grup de pescadors troba una balena de sis metres d'altura morta a la badia de Sant Antoni d'Eivissa

5 de gener-El Ministeri de Medi Ambient paga els 3,36 milions d'euros corresponents a l'any 2004 per a la Falca Verda de Palma

1de gener- Un total de 390.392 persones estan registrades en el padró de l'Ajuntament de Palma amb un creixement del 2,76% sobre l'any anterior

1de gener-El preu del metre quadrat de vivenda nova a Palma és de 1.890 euros

1de gener-El Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), tendrà 46 milions d'euros de pressupost

1de gener-Duro Felguera iniciarà la construcció d'una central elèctrica a Mallorca amb una potència de 230 megawats

1de gener-El govern balear del PP dedicarà 3,7 milions d'euros per als programes previstos en la Renda Mínima d'Inserció, doblant el del pacte

1de gener-El Consell de Mallorca ha assignat un pressupost de 60.000 euros per impulsar la creació del Museu Marítim

1de gener-El pressupost que l'Executiu destina a Marivent i a Son Vent és de 991.190 euros (devers 165 milions de pessetes).

1de gener-Més de la meitat del pressupost del Consell de Mallorca se l'enduran l'Institut de Serveis Socials i Esportius -ISSEM, controlat pel PP- i el departament d'Obres Públiques, que els destinarà bàsicament a carreteres.Es preveuen invertir 785.000 euros en la construcció d'una rotonda a s'Aranjassa.Es preveu una despesa de 469.000 euros per a la rotonda de Porreres i 730.000 per a una altra a Pollença.  També es destinaran tres milions d'euros al desdoblament de la carretera de Manacor.El Consell destina 1'4 milions per a la carretera sa Pobla-Alcúdia i dos milions per a l'accés de Muro.És aprovada la millora de dos trams de la carretera C-710, Banyalbufar-Estellencs-Andratx amb un pressupost de 536.421 euros i la PM-210, entre els municipis d'Orient i Alaró amb un pressupost de 548.568 euros, i és aprovat el condicionament d'un tram de la PM-202 entre Santa Maria i el cementeri de Bunyola amb una dotació de 582.872 euros.

1de gener-La Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports invertirà un total d'1'5 milions d'euros en el dragat del port de Portocolom

1de gener-Emaya incrementa un 8% la tarifa de recollida del fems

1 de gener-Els parlamentaris balears amb dedicació plena cobraran 48.838 euros a l'any, 57.464 euros els membres de la Mesa, i 69.409 euros el president

1 de gener-L'Ajuntament de Palma tindrà un pressupost de 274.241.000 euros. El Consell de Mallorca gestionarà un pressupost consolidat de 238.117.888'53 euros.

1 de gener-El Govern té previst augmentar un 7,3 per cent la partida destinada a educació, fet que permetrà que siguin concedides 16.000 beques més

1de gener-El projecte de pressuposts generals de l'Estat preveu invertir a les Balears 199'4 milions d'euros. Balears se situarà a la cua en inversió de l'Estat i els ciutadans rebran la meitat : 236'91 euros respecte els 427,94 de mitjana estatal.

1de gener-El Govern balear perdonarà l'Impost de Successions a aquells béns que no superin els 120.000 euros (20 milions de pessetes) en cas d'herències que passin de pares a fills i entre els mateixos cònjuges

1de gener-Les empleades de la CAIB podran ampliar 21 dies la baixa maternal

1 de gener-El creixement del Producte Interior Brut (PIB) de Balears se situarà el 2005 entre l'1,9 i el 2 per cent segons previsions oficials

1de gener-La Conselleria de Salut de Balears destinarà 700.000 euros al Pla d'atenció dental infantil (PADI),

1 de gener-La Direcció General de Cultura del Govern de les Illes Balears gestionarà durant l'any 2005 un total de 8.491.967 euros, un 25'7% més.La Direcció General de Política Lingüística comptarà amb un pressupost de 3.717.321 euros.L'Institut d'Estudis Baleàrics disposarà d'un pressupost superior al milió d'euros.

El pressupost que el Govern Matas destina a Política Lingüística és un 22'3% inferior al que aprovà el Pacte de Progrés l'any 2003.En canvi l'aportació al Consorci per al Foment de l'Ús de la Llengua catalana (COFUC), passa de 525.000 a 1.094.500 euros.