Segons El País, quan Marhuenda (actual director del pamflet pepero La Razón) era director general de relacions amb les Corts va ser denunciat  per vendre un fons documental d’una empresa, de la que suposadament era titular, a un centre educatiu públic del Departament d’Ensenyament de la Comunitat Madrid. La venda, juntament amb altres conceptes, va reportar a Marhuenda  uns 32 milions de pessetes entre l’any 1999 i el 2000. Marhuenda va ser denunciat pels socialistes de l’Assemblea de Madrid i poc després de l’escàndol va abandonar el seu càrrec.
El govern  del PP ofereix una amnistia fiscal a les grans corporacions defraudadores de l'hisenda pública i a preu de saldo. Una vegada més foten a la població treballadora i engreixen les butxaques dels capitalistes.

El govern del PP es passa per l'entrecuix el principi constitucional d'igualtat tributària establert en l'article 31 de la Comissió europea i amb l'amnistia fiscal que programa a benefici de les grans corporacions mitjançant el pagament  només d'un 10% posa en evidència la dependència absoluta d' aquest govern, dels grans empresaris capitalistes.
En canvi no hi ha amnistia fiscal per als  pensionistes amb retencions  fiscals superiors al 21% en concepte del IRPF, ni per a la gent amb salaris que no permeten assegurar una vida digna.
D'aquesta manera el govern que no entèn la ràbia dels treballadors contra les seves decisions , aplica una violència d'estat que genera amb les seves mesures contra la població quan santifica amb mesures com aquesta el frau fiscal precisament dels que més posseeixen i poden pagar. És a dir, el PP des de les institucions empara la delinqüència enlloc de combatre el robatori a l'hisenda pública.
Després, instal·lats en el cinisme, ploren amb llàgrimes de cocodril per la violència de la joventut en les protestes quan són ells, els que governen, carregats de desprestigi social, els que inciten a  la violència.


La governitis d'Izquierda Unida ja es decanta contra la classe treballadora i serveix per donar un sou a parents i amics dels seus dirigents.

El fals camí de la falsa esquerra que sempre ha denunciat Ixent es manifesta només començar una vegada més a Andalusia: el govern de "progrés" redueix els salaris del funcionaris de l'administració pública , augmenta en mitja hora més la feina setmanal , incrementa l'IRPF, redueix el personal interí  ( uns 7500) sense fer més contractacions que les que corresponen a la política clientelar dels partits: perquè molts dels "crítics " d'Izquierda Unida que estaven a l'atur ara tendran feina a canvi de combregar amb les polítiques de la burocràcia i l'aparell burocràtic sempitern afermarà el seu poder en contra de la democràcia interna.

És a dir, Izquierda Unida esdevé un aparell contable, gestor i executor de les polítiques que exigeix el govern del PP i on s'accepta qualsevol condició per tal d'obtenir llocs de feina per al corralet d'amics i parents de la direcció política. IU no té per objectiu la transformació de la societat sinó el guanyar un sou per als amics i parents a canvi d'imposar els retalls del capital.

Per fortuna hi ha militants com Julio Anguita o el batle de Marinaleda que es mantenen ferms contra aquest tipus de polítiques dretanes que ja coneixiem per experiència pròpia a les Illes Balears, cosa que per regla general no han entès molts antics militants per al socialisme que han derivat cap a la misèria ideològica en un moment de crisi on només hi ha dos camins i no n'hi ha més:  el de l'austeritat capitalista i ultradretanització  o el de l'anticapitalisme i del canvi social revolucionari.

Corrupció Social

Bona part de la societat en general és corrupta. D'altra manera no s'entendria que en societats pretesaments democràtiques que es fonamenten en una teòrica més que real llibertat electoral, els corruptes guanyin les eleccions, es diguin Berlusconi, Matas, Munar o altres noms perquè cap estat és lliure de personatges que s'han beneficiat personalment i fora de la llei del poder.Això que passa aquí ha passat a Alemanya, al Japó, a França, a les Filipines, al Brasil , a Mèxic, etc..L'exercici del poder fonamentat en la manca de transparència democràtica i la manca de participació popular en el control, fa possible la corrupció.

Són corruptes majoritàriament els que manegen els poders polítics i econòmics, però no són els únics. Són corruptes també els i les que tenen beneficis d'aquests poders fins al darrer esglaó, el del sicari que troba feina al servei de l'escala de corrupció. Perquè hi ha sicaris corruptes mileuristes com hi ha sicaris colombians que maten per 50 euros o menys.

Hi ha més corruptes a la dreta que a l'esquerra política i social, però tampoc l'esquerra s'allibera d'aquests subjectes i només hi ha una arma contra aquesta corrupció i aquesta és la democràcia. La democràcia és no obstant una arma esquifida perquè no garanteix que els corruptes deixin de tenir poder, però encara és més esquifida l'arma totalitària , perquè encara hi ha menys garanties contra la corrupció.

No estam en un bon moment per a les idees que combaten les desigualtats, perquè aquest nou segle XXI ha incubat l'ou de la serp que ens condueix cap a una situació  nefasta que ens fa plantejar si l'Homo Sapiens mereix sobreviure i si paga la pena  lluitar per la supervivència humana. Revifen les foscors dels anys 1940 i dels seus totalitarismes, i tot això és possible perquè aquells que havien de mantenir la bandera de l'emancipació humana i que s'ubiquen a una teòrica esquerra amb pràctica de dreta fa més de trenta anys que viuen de la corrupció sistèmica i es complauen en els seus objectius immediats que en cap cas són emancipatoris.

De la mateixa manera que l'any de la primera guerra mundial els aparells institucionals socialdemòcrates per salvar els seus privilegis anaren de la mà dels capitals respectius, avui tenim milers de panxacontents que només són d'esquerra quan cobren.Comunicat de  Revolta Global

PROFESIONALITZACIÓ DE LA POLÍTICA I CORRUPCIÓ:
DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA.

 Corrupció ugetista

Luís García de los Reyes , secretari de la Federació Alimentària de la UGT i antic treballador de Càrniques Molina, és el marit de MJME., que ha declarat com detinguda davant la policia judicial de Sevilla per beneficiar-se presumptament de prejubilacions fraudulentes. MJME treballa a la Federacióde Serveis de la UGT a Jaén i milita en el PSOE de Torredonjimeno.
No és l'única dona de implicats en el frau massiu . Patrocinio Serra García, esposa del dirigent de la UGT de Jaén Juan Lanzas-que va actuar en diversos ERO, especialment en el de Mercasevilla-, va comparèixer divendres davant la policia judicial a Sevilla en qualitat de detinguda per la seva relació amb la presumpta trama de cobrament irregular d'ERO gestionats per la Conselleria d'Ocupació de la Junta. La detinguda no va declarar.
El matrimoni Lanzas consta entre els que van treure profit de l'ERO de la signatura malaguenya Hitemasa-antiga Intelhorce-i això que mai havia trepitjat l'empresa. Lanzas va obtenir 177.000 euros i la seva dona va obtenir 29,5 milions de les antigues pessetes, segons la investigació del Jutjat d'Instrucció nombre 6 de Sevilla.
Antonio Garrido Santoyo va dimitir de l'executiva del PSOE de Baeza en conèixer que havia estat inclòs en l'ERO de Mercasevilla, tot i que mai va treballar allà. Garrido va coincidir amb Juan Lanzas en la negociació de l'ERO de Coosur, a finals dels anys noranta.Va treballar 27 anys en aquesta empresa i també pertanyia a la UGT. Va ser en el sindicat on va contactar amb Juan Lanzas.
 


CORRUPCIÓ A LES ILLES BALEARS (1)

 

21 d'abril de 2010- El TSJB cita com imputat a Josep Juan Cardona (PP)  el 21 d'abril pel cas Scala.

16 d'abril de 2010-El PP suspèn temporalment de militància a Jaume Vidal, imputat per malversació i prevaricació després de la decisió judicial de retirar-li el passaport.


La Fiscalia demana una fiança de 50.000 euros per a Joan Pol i Jorge Sainz de Baranda (PP), si volen evitar la presó , després de ser imputats en el cas Bomsai.

14 d'abril de 2010-Detinguts l'exdirector general d'Emergències al Govern de Jaume Matas, Joan Pol, i el contructor Miquel Llabrés Feliu com a imputats en l'Operació Bomsai.

13 d'abril de 2010- Detinguts Jorge Sainz de Baranda, exdirector general de Tributs del Govern del PP-UM, i l'exdirector gerent d'aquesta empresa Jaume Vidal, per gestions presumptament irregulars portades a terme a través de l'empresa pública Caib Patrimoni S.A..

7 d'abril de 2010-Jaume Matas abona la fiança de 3 milions d'euros que li permet eludir la presó amb un crèdit del Banc de València

3 d'abril de 2010- L'Audiència Provincial ha condemnat a sis mesos de presó l'exgerent de l'Hospital de Manacor, Carles Ricci, i l'exresponsable de manteniment del centre sanitari, Antonio Perelló, com a autors d'un delicte contra els drets dels treballadors.

2 d'abril de 2010- El periodista lliberal i anticatalanista Antonio Alemany cobrà 197.443 euros en 48 mesos, del novembre de 2003 al maig de 2007 per 57 discursos de Jaume Matas.

31 de març de 2010- Joan Martorell Bonet ,diector de Comunicació del govern de Jaume Mates va declarar que l'Agència Balear de Notícies, identificada amb Antonio Alemany, va rebre una subvenció de 449.734 euros.

30 de març de 2010-El jutge dicta presó eludible amb fiança de 3 milions d'€ per a l'expresident  Jaume Matas (PP)

Entre els anys 2003 i 2007, el Govern Matas va adjudicar contractes a Pricewaterhouse per valor de 1.160.000 euros per treballs de consultoria i assessorament jurídic. (706.000 euros per part de la Conselleria de Treball). Jaume Matas treballà per a l'empresa fins al moment de la retirada del passaport per part del jutge.

27 de març de 2010-La fiscalia acusa a Jume Mates de pagar un míting de Rajoy amb fons del Govern i de rebre un suborn de 250.000 euros de Jose Luis Moreno per adjudicar-li programes en la televisió pública balear IB3

26 de març de 2010- La Fiscalia atribueix a Matas haver ordenat desviaments per més de 41 milions i sol·licita presó comunicada sota fiança de 3 milions d'euros.

25 de març de 2020- Jaume Matas, reconèix que va pagar en negre part dels 400.000 euros que va gastar-se en la reforma del palau de Palma.

Matas admet que va recomanar el conveni amb l'Institut Noos  l'entitat aleshores presidida  per Urdangarín i que "ho tornaria a fer".

24 de març de 2010- L'ex conseller d'Obres Públiques i  màxim directiu de Gesa Endesa,  Bartomeu Reus nega ser testaferro de Matas i assegura que el pis de Madrid és seu. L'exdona de Reus  va manifestar que es va assabentar per la premsa que el seu ex marit llogava un pis a Matas.

23 de març de 2010- Fernando Areal, cunyat de l'expresident balear Jaume Matas, reconeix davant el jutge del "cas Palma Arena" que va pagar 32.000 euros en negre a la seu del PP al constructor que va realitzar les obres del palau de Jaume Matas.

23 de març de 2010- El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Palma ha dictat una providència, dins del procediment conegut com Palma Arena, en què cita a declarar en qualitat d’imputats el dia 23 de març de 2010 a l’expresident de la CAIB Jaume Matas i la seva dona, María Teresa Areal; Fernando Areal i Bartomeu Reus. Unes 200 persones als afores dels Jutjats criden contra Matas.

23 de març de 2010- Maria Antònia Munar designa els seus béns per cobrir la fiança civil de 2,5 milions que el jutge li va imposar en el cas Maquillatge.

22 de març de 2010-Fernando Areal reconeix haver pagat 32.000€ en negre per a obres del palauet al constructor.

20 de març de 2020-L'exassessora de Pere Rotger, batle d'Inca  (PP),  Blanca Iglesias, que es va fer passar per llicenciada en psicologia per pujar de categoria laboral, ha ingressat al compte de l'Ajuntament 14.776,89 euros en concepte d'indemnització.

19 de març de 2010- L'exsecretària de Miquel Nadal manifesta que Minser i el Consorci d'Informàtica van pagar amb diners públics a càrrecs de UM.

 

18 de març de 2010-Francina Armengol manifesta que el Consell de Mallorca ha arribat a un acord amb les constructores Sacresa i Ferrà Tur per a la recuperació pública dels solars de Can Domenge. El Consell de Mallorca retornarà els trenta milions de la compra en un termini de tres mesos, al que se sumarà als 5,8 milions d'euros en concepte de despeses útils i interessos legals generats que hauran de pagar els ciutadans.

17 de març de 2010- El jutge deixa Munar en llibertat sota fiança de 350.000 euros.

17 de març de 2010-L'exconseller de Turisme Francesc Buils, l'empresari de la comunicació Jacint Farrús i els propietaris de Minser, Gabriel Rivas i Juan Carlos Escuer, han de pagar 100.000 euros de fiança, imputats per frau a l’Administració, suborn i malversació.

17 de març de 2020-Eugenio Losada, imputat en l'Operació Voltor ha estat cessat per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Palma com a membre vocal de la Junta Rectora de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI), càrrec per al que va ser nomenat a proposta d'UM..

17 de desembre de 2009- El diputat  Bartomeu Vicens, ha estat condemnat a quatre anys i mig de presó i a vuit d'inhabilitació absoluta per haver ordenat el pagament de 12.000 euros al seu comptable perquè fes un informe plagiat d'internet sobre el valor del sòl.  L'ex-secretari general d'UM, Damià Nicolau, també ha estat condemnat a dos anys i tres mesos de presó.

15 de desembre de 2009- El Parlament de les Balears ha aconseguit aprovar els pressupostos de la Comunitat amb el vot a favor del diputat del Grup Mixt, expulsat d'UM per corrupció, Bartomeu Vicens.

30 de novembre de 2009-La Justícia argentina ha citat a declarar el 30 de novembre vinent la presidenta de Banesto, Ana Patricia Botín, i els expresidents d'Iberia Xavier de Irala Estévez i Fernando Conte García per presumpta "estafa processal" arran d'una demanda presentada per Aerolineas Argentinas.

24 de novembre de 2009-Joan Serra, constructor, declara que per la reforma del palau de Jaume Matas va cobrar 70.000 euros en metàl·lic i la resta "en negre" de mans del cunyat de Matas Fernando Areal, que era gerent del PP.
 

16 de novembre de 2009- Maria Antònia Munar, ha estat citada com a imputada per declarar per l'anomenat Cas Can Domenge de presumpta corrupció urbanística.

9 de desembre de 2009-El diputat del Grup Mixt, Bartomeu Vicens, l'exsecretari general de UM, Damià Nicolau, i l'antic comptable del primer, Tomàs Martín, s'asseuran el 9 i 10 de desembre en el banc dels acusats per ser jutjats.

29 d'octubre de 2009-La Fiscalia Anticorrupció ha interposat una querella contra l'expresident del Govern balear, Gabriel Cañellas (PP), relacionada amb presumptes irregularitats en la gestió de la Torre de Sant Elm, al municipi d'Andratx.
 

26 d'octubre de 2009-Óscar Collado, responsable de l'Empresa Funerària Municipal de Palma (EFM), considera lògiques les despeses de 20.000 euros en menjars i altres 44.000 euros en viatges seus pagats amb diners de la societat municipal en 2005.

Margalida Palou Jordà, mare de Jaume Matas, cobra 825 euros cada mes de pensió i n’ha de pagar més de 1.000 pel pis davant de la mar a la Colònia de Sant Jordi.

La producció audiovisual de la Televisió Mallorca va ser hegemonitzada durant la passada legislatura per la societat Video-U, S. a., i la també productora Bahia Difusión, S.A vinculades a Miguel Sard Vicens, gestor de Nadal i cosí de la seva esposa.

La querella criminal presentada al jutjat per la Fiscalia és ben clara: més de 22 milions d'euros pagats per la construcció del Palma Arena no estan justificats i 30 més no tenen certificat de final d'obra.

La Fiscalia estima que la quantitat abonada pel Palma Arena és de 79.905.905,80 euros. Una quantitat que sobrepassa, de lluny, els 48 en què estava pressupostat aquest equipament.


Antoni Palerm, exdirector insular d'Esports reconeix ser accionista al 10% de l'empresa Tubos y Bloques Fiol SL (TBF), que va subministrar material per valor de 804.609 euros per a l'obra del Palma-Arena, de la qual Melchor Mascaró també n'era soci amb un 20%

La regidora del PP a Cort i expresidenta de la Funerària durant la passada legislatura, Marina Sans, ha estat imputada en una presumpta trama de corrupció. El jutge ha decretat pel mateix cas presó eludible sota fiança de 100.000 euros per al ex gerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Oscar Collado, empresonat provisionalment des del passat 13 de juny.


L’exsecretari de l’Ibatur compareix davant el jutge i reconeix l’existència d’un total de vuit factures que hauria utilitzat per endur-se 85.000 € públics


Pau Collado Serra figura en la llista de 37 d’imputats pel jutge Baltasar Garzón per una trama de corrupció i tràfic d’influències en diversos municipis de Madrid i de València governats pel PP


Els administradors de la suspensió de pagaments del Grup Drac denuncien al jutge que Vicenç Grande va regalar literalment 2,4 milions d'euros al seu íntim amic i soci Juan Antonio Ramonell.

Vicens es va negar el passat 23 de gener a declarar davant el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) sobre un ingrés de 80.000 euros en relació al cas Són Oms.

Marina Sans, regidora del PP i antiga presidenta de l'Empresa Funerària Municipal paga 6.833,93 euros usats en viatges familiars a càrrec de l'empresa municipal.

L’empresari Joan Rosselló, acusat de fer propaganda gratis al PP, nega les imputacions davant la jutgessa i factura 36.000 euros al PP.
 

6 d'octubre de 2009- L'Audiència condemna Fausto Ferrero a dos anys i mig de presó per delicte fiscal i al pagament de poc més de 2 milions d'euros.

3 d'octubre de 2009- La Sala Penal i Civil del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha acordat assumir les competències per instruir el cas Can Domenge, i ha sol·licitat al jutjat d'instrucció número 12, encarregat de les investigacions, que li remeti la causa.

 

 

CORRUPCIÓ A LES ILLES BALEARS (2)

 

2 d'octubre de 2009-Bartomeu Vicens quan era conseller d'Ordenació del Territori atorgà a Tomàs Martín San Juan, comptable seu, un contracte menor d'assistència tècnica (de 12.020 euros) per dur a terme un estudi sobre el valor del sòl a Mallorca.

27 de setembre de 2009-La jutgessa del cas Can Domenge ha trobat "indicis racionals de criminalitat" a Miquel Nadal i Bartomeu Vicens.

26 de setembre de 2009-Dimiteix Damià Nicolau, secretari general d'Unió Mallorquina, després que una resolució de la Fiscalia Anticorrupció li demana una pena de tres anys i dos mesos de presó per la seva presumpta vinculació amb un delicte de malversació de fons públics.

24 de setembre de 2009-L'exregidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Palma,  Javier Rodrigo de Santos passarà dos anys a la presó i estarà quatre anys en situació d'inhabilitació absoluta per un delicte continuat de malversació de fons públics en prostíbuls.

24 de setembre de 2009-L'expresident del Govern Jaume Mates va pagar 481 euros per l'impost del patrimoni en l'exercici que va comprar el ´palauet´.

3 de setembre de 2009-La jutgessa imposa una fiança de 38.558.074 milions d'euros al president de UM i imputat Miquel Àngel Flaquer, així com a Francisco Ferrà, Mario Sanz , Joan Maria Pujals, i a les empreses que representen, Sacresa i Construccions Ferrà Tur, per Can Domenge.

17 d'agost de 2009-Un hoteler de Santa Eulària és detingut per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil per la seva vinculació amb la presumpta trama de corrupció urbanística de l'Ajuntament de Sant Josep.
18 de juny de 2009- Juan Francisco Gálvez (PP), implica davant el jutge i la Fiscalia Anticorrupció l'exconsellera de Presidència i Joventut del Govern de Jaume Matas, Rosa Puig (PP) per autoritzar el pagament d’unes factures sospitoses de devers 120.000 euros en hotels.
 

10 de juny de 2009- La Fiscalia Anticorrupció ha elaborat un document on se reflexa que l'exconseller d'Indústria, Comerç i Energia del Govern del PP Josep Juan Cardona era el cap de la trama de corrupció en el Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears.

4 de maig de 2009-El Grup de Delinqüència Econòmica del CNP, a instàncies del Jutjat d’Instrucció núm. 8 de Palma i de la Fiscalia Anticorrupció, arresta el funcionari Carlos G., tècnic del Departament de Mines, adscrita a la Direcció General d’Indústria del Govern.

28 d'abril de 2009-Afers Interns de la Guàrdia Civil arresta 4 agents més de la Comandància de Palma suposadament implicats en la trama de corrupció destapada una setmana abans. Amb els nous arrests, ja són 6 els guàrdies civils capturats.

3 de març de 2009-La Fiscalia Anticorrupció investiga dos expedients corresponents a obres realitzades al poliesportiu Prínceps d’Espanya el 2004 i el 2006 per un valor total de 673.547 euros.

18 de febrer de 2009-La fiscalia anticorrupció està investigant els pagaments milionaris que l'anterior Govern del Partit Popular va fer als organitzadors del trofeu de golf Mallorca Classic.

11 de febrer de 2009-Baltasar Garzón ha dictat presó incondicional sense fiança per a l'empresari Francisco Correa, Antoine Sánchez i l'exsecretari d'Organització del PP gallec Pablo Crespo, per la trama de corrupció desmantellada amb l'anomenada 'operació Gürtel',.

10 de febrer de 2009-Pau Collado Serra figura en la llista de 37 d’imputats pel jutge Baltasar Garzón per una trama de corrupció i tràfic d’influències en diversos municipis de Madrid i de València governats pel PP.

2 de desembre de 2008-La Fiscalia anticorrupció investiga un presumpte frau entre el ventríloc i productor de televisió José Luís Moreno i la televisió autonòmica IB3, que s’hauria produït durant el mandat de Jaume Matas.

29 de novembre de 2008-La fiscalia anticorrupció acusa, davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears el diputat Bartomeu Vicens i al ex president del Parlament, Maximilià Morales d'estafar 770.000 euros a propietaris de la zona de Són Oms fent ús dels seus càrrecs a UM.

28 d'octubre de 2008-La Fiscalia Anticorrupció demana una condemna conjunta de 22 anys i mig de presó per a l’exbatle d’Andratx, Eugenio Hidalgo, el seu germà Carlos i l’excap d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Andratx Jaume Massot per la construcció del restaurant El Grillo.

23 d'octubre de 2008-Jaume Gil, exdirector general de Política Lingüística durant el Govern de Jaume Matas, és imputat d’haver format part de la trama de corrupció al CDEIB.

21 d'octubre de 2008-El regidor del PP de Lloseta Felip Ferré declara davant la jutgessa Piedad Marín i el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach i surt en llibertat amb càrrecs després de reafirmar l’existència de la trama de les comissions il·legals.

14 d'octubre de 2008- Anticorrupció implica Tomeu Vicens, diputat d’UM, i l’expresident del Parlament Maximilià Morales en una suposada trama de corrupció en la requalificació i urbanització de Son Oms

1 d'octubre de 2008-Detingut Kurt Viaene, que va ser director general de Promoció Industrial en el segon Govern de Jaume Matas arran de les actuacions de la Fiscalia Anticorrupció en l'operació Scala, que investiga el pagament de comissions.

13 d'agost de 2008-Els investigadors de la presumpta trama de corrupció al Consorci Turisme Jove durant l’anterior legislatura del PP sospiten que el total de doblers malversats podria fregar els tres milions d’euros.

1 d'agost de 2008-Els fiscals Anticorrupció de Balears, Pedro Horrach i Juan Carrau, presenten als jutjats de Palma una querella criminal contra l’exregidor del PP Javier Rodrigo de Santos pel cas del castell de jocs infantils del parc de la Riera.

7 de juliol de 2008-L'alcalde de Llucmajor, Lluc Tomàs, i el ex edil de ASI (Agrupació Social Independent) compareixen davant l'Audiència Provincial de Palma per a ser jutjats per diversos delictes de frau amb fons públics..

22 d'abril de 2008-La fiscalia anticorrupció denuncia la permuta i demolició de l'Hotel Don Pedro a Cala Sant Vicenç i del Rocamar a Sóller per 234 nous habitatges a Sa Ràpita.

13 de gener de 2008-Guardes de caça pagats indirectament pel consell de Mallorca van cobrar un doble sou per fer un mateix treball, segons manté la fiscalia anticorrupció de Balears.

19 de desembre de 2007-El jutge Pere Barceló s’inhibeix del cas Pla Territorial per la seva «amistat» amb Dolça Mulet,una de les persones denunciades per la fiscalia Anticorrupció. El fill del magistrat treballa al departament d'esports que regeix Dolça.

27 de novembre de 2007-El jutge del cas Llampec, Antoni Garcies acusa els Hore i Alexandre Feliu de defraudar a les arques públiques 21.979.994 €..

14 de març de 2007-El fiscal Anticorrupció de les Balears, Joan Carrau, insta a la demolició de les construccions il·legals incloses al sumari del «cas Andratx», i va recordar que el Codi penal empara aquesta mesura extrema

12 de desembre de 2006-Joan Carmel Massot Salvà, director general de Relacions Europees del Govern Balear, i exregidor de l'Ajuntament d'Andratx, és imputat pel cas de corrupció urbanística en aquesta localitat.

11 de desembre de 2006-Conde-Pumpido garanteix a Matas que no hi ha previstes noves investigacions sobre la corrupció a Balears

29 de novembre de 2006-Funcionaris del Cos Tècnic d'Hisenda es concentren davant de la seu del PSIB a Palma, per lliurar un informe sobre la necessitat de reclamar competències en la lluita contra el frau i protestar per l'"escàndol de corrupció" a Andratx..

27 de novembre de 2006-Jaume Matas confirma la dimissió immediata de l'alcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, i la seva renúncia com a militant del PP, després d'haver estat detingut per ordre de la fiscalia anticorrupció de les Balears

14 de setembre de 2006-El fiscal Anticorrupció de Balears, Juan Carrau, demana presó per a l'empresari de Montuïri Salvador Llinàs Bauzà per sis delictes de compravenda de vehicles que en realitat seria una trama per blanquejar doblers.

14 de juliol de 2006-El fiscal anticorrupció de les Balears, Joan Carrau, cita a declarar el gerent d'Urbanisme de Palma, Juan José Ferrando, i el cap de servei de Llicències Urbanístiques, Antonio Rego, per presumpta prevaricació.

1 de juny de 2006- La presumpta autora del desfalc a les arques municipals de Sineu, Martina Gelabert, és posada en llibertat sota una fiança de 230.000 euros.

7 d'abril de 2006-Detinguda Martina Gelabert Rebassa, recaptadora de tributs de Sineu i administradora única de Sineu Cayo Coco SL, constituida en 1998. Sa Fabrica Sineu i Celler Can Font, SL.per malversació de fons.

28 de març de  2006-L'auditoria comptable a l'Ajuntament de Sineu ha revelat que el presumpte desfalc comès entre els anys 1999 i 2005 puja a 507.663'53 euros.

23 de març de 2006-El Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma obre diligències contra els dirigents del Consell de Mallorca, d'Unió Mallorquina, en relació a les subvencions.

6 d'octubre de 2005-La Guàrdia Civil implica 30 empreses de Mallorca, entre elles Nauticar, Autos Vanrell, i Agulla Car en un gran frau fiscal i arresta tres persones.

25 de febrer de 2002-El fiscal en cap de Balears, Antonio de Vicente Tutor, demana al jutge del Tribunal Superior de Justícia de les Illes, que instrueix el cas Formentera, la seva inhibició en favor del Tribunal Suprem perquè el ministre de Medi Ambient i president del PP Balear, Jaume Matas, sigui citat a declarar com a imputat. En el mateix escrit es demana també la citació davant el Suprem de la diputada del PP al Congrés Rosa Estaràs, que era consellera de Presidència del Govern Balear presidit per Matas.

20 de febrer de 2002-El jutge d´instrucció de Palma, Enrique Morell arxiva el cas Bitel sobre el presumpte espionatge del correu electrònic d´un exalt càrrec del PSOE al Consell de Mallorca i el desviament el 1998 i 1999 de missatges cap al Govern Balear presidit per Jaume Matas (PP). El magistrat ha exculpat al president del Partit Popular de les Illes, tot i la petició d´imputació feta contra ell per una trentena de fiscals de les Balears.

 

15 de desembre de 1998-El Tribunal Suprem  ratifica la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que considera culpable d'un delicte de suborn en el cas Sóller al president Gabriel Cañellas (PP), si bé l´absol en haver prescrit el delicte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 CORRUPCIÓ INTERNACIONAL

 

12 d'abril de 2010- Mor Eduard Chuvashov , jutge federal rus que ha actuat contra el grup skeanhead 'Llops blancs' i contra el cas de corrupció de l'oficial del Servei Federal de Control Antidrogues Alexander Bulbov, assassinat a trets a Moscou

18 de març de 2010-Sandro Frisullo, exvicepresident de Pulla ha estat arrestat per presumptes delictes de corrupció en l'àmbit de la sanitat pública..

24 de novembre de 2009- Set parlamentaris, Fernando Gabeira (PV-RJ), Jader Barbalho (PMDB-PA), Paulo Abi-Ackel (PSDB – MG), Narcio Rodrigues (PSDB-MG), Giovani Queiroz (PDT-PA), Fábio Ramalho (PV-MG) e Paulo Rocha (PT-PA),  són denunciats per corrupció al Brasil.

11 de novembre de 2009-L'advocat britànic David Mills va rebre 600.000 dòlars per haver testimoniat en fals davant de la Justícia italiana a favor de  l'actual primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, segons detallen els jutges del Tribunal d'Apel·lació de Milà en la motivació de la sentència que confirma la condemna a Mills a quatre anys i sis mesos de presó.
 

9 de novembre de 2009-L'expresident de la Polinèsia Gaston Flosse ha estat detingut aquesta nit a Tahití sota l'acusació d'haver exercit un paper central en un "pacte de corrupció", després d'd'haver-se beneficiat de comissions il·legals a títol personal i en favor del seu partit..

7 de novembre de 2009- La Fiscalia búlgara ha demanat al Parlament que retire la immunitat parlamentària a l'exministra de Treball Emilia Maslarova perquè així puga investigar-la per una presumpta malversació a gran escala.

2 de novembre de 2009-El primer ministre del Japó, Yukio Hatoyama, no va declarar 72 milions de iens (542.851 euros) que havia guanyat a la borsa el 2008.

30 d'octubre de 2009-Jacques Chirac haurà de comparèixer davant del la Sala d'Instrucció del Tribunal d'Apel·lació de París on serà jutjat per "abús de confiança" i "desviament de fons públics"  mentre ocupava l'Ajuntament de París.

26 d'octubre de 2009-Nicolas Sarkozy, es va gastar 171 milions d'euros en la presidència francesa de la Unió Europea en el segon semestre del 2008, és a dir, un milió al dia, segons revela un informe elaborat pel tribunal de comptes.

26 d'octubre de 2009-El multimilionari Jeffry Picower es trobat mort a la piscina de la seva mansió. Picower estava acusat de retirar més de 7.200 milions de dòlars dels diners d'altres inversors en l'estafa piramidal que va protagonitzar Bernard Madoff.

24 d'octubre de 2009- Empresonat Bernard Kerik, cap de la policia de Nova York durant l'11-S, amic de George Bush i mà dreta de l'alcalde Giuliani acusat de corrupció, conspiració, i frau.

La justícia xinesa fa pública la condemna a mort de Zhang Yujun i Geng Jinping, dos dels implicats en la venda de la llet adulterada amb melamina.

La Justícia italiana està investigant una presumpta trama de corrupció a la regió de la Campània (sud d'Itàlia), en què estarien involucrats l'actual eurodiputat i exministre de Justícia del govern Prodi , Clemente Mastella i la seua dona, Sandra Lonardo, ara a les files del govern Berlusconi.

El científic nord-americà Stewart David Nozette, que va treballar per a la NASA i per al Pentàgon, és detingut per l'FBI acusat de lliurar informació classificada a un suposat espia israelià.La Direcció d'Investigacions Antimàfia (DIA) ha denunciat davant la Fiscalia de l'Aquila, al centre d'Itàlia, la infiltració de clans mafiosos en els treballs de reconstrucció de la regió dels Abruços, devastada pel terratrèmol del 6 d'abril passat a Itàlia. L'empresa Igc de Gela ha obtingut contractes tot i les sospites de connexió amb la màfia.

5 d'octubre de 2009-El ministre polonès d'Esports, Miroslaw Drzewiecki dimiteix després que fos acusat d'estar relacionat amb propietaris d'establiments de jocs d'atzar i haver promogut modificacions legals per eximir al sector d'importants obligacions fiscals.

5 d'octubre de 2009- L'expresident costa-riqueny Rafael Àngel Calderón Fournier, del partit Unitat Social Cristiana ,és condemnat a cinc anys presó dels 24 que havia demanat la Fiscalia per càrrecs de corrupció durant el seu Govern..

4 d'octubre de 2009-Un jutjat italià ha condemnat la companyia Fininvest, del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, a pagar 750 milions d'euros al conglomerat CIR SpA com a compensació pels suborns pagats a un jutge.

2 d'octubre de 2009-Una llei anomenada 'escut fiscal', facilitarà l'ingrés a Itàlia de tot aquell capital que haja estat exportat a l'estranger il·legalment.

17 de setembre de 2009-Un grup de 45 executius del grup Barclays han fundat una societat a les Illes Caiman amb la qual esperen eludir potencials retallades en concepte de primes i salaris que estudia aplicar el G20.

15 de setembre de 2009-Les autoritats mexicanes detenen 31 policies, la majoria d'ells municipals, a l'estat d'Hidalgo, al centre del país, pels seus suposats nexes amb la banda criminal dels Zetas.

11 de setembre de 2009-L'expresident taiwanès Chen Shui-bian i la seva dona, Wu Shu-chen, han estat condemnats a cadena perpètua per corrupció, blanqueig de diners i falsificació de documents.

21 de juliol de 2009- Alberto Fujimori és condemnat a una nova pena de set anys i sis mesos de presó per un delicte de corrupció.

13 de juliol de 2009- Alberto Fujimori que compleix condemna de 25 anys de presó s'enfronta a un nou judici per corrupció pel qual la fiscalia demana vuit anys de presó.

30 de maig de 2009-L'exministre de Comerç iraquià, Abdul Falah al-Sudani, que va dimitir el mes passat després de ser objecte d'acusacions de corrupció, ha estat arrestat per les forces de seguretat quan intentava abandonar el país.

24 de maig de 2009- Jacques Bouille, (UMP) alcalde del municipi de Sant Cebrià de Roselló, a la Catalunya del Nord, s'ha suïcidat a la presó de Perpinyà, on estava reclòs des del 17 de desembre passat acusat de corrupció.

17 de febrer de 2009-La Comissió de Valors dels EUA (SEC) acusa el financer Robert A. Stanford d'un frau "massiu" de 6.370 milions.

29 de gener de 2009-El Congrés d'Illinois destitueix al governador de l'estat, Rod Blagojevich, que està acusat per les autoritats federals de diversos delictes de corrupció i abús de poder.

18 de desembre de 2008-El tribunal de Perpinyà ha ordenat empresonar de forma preventiva l'alcalde conservador (UMP) del poble de Sant Cebrià (Rosselló), Jacques Bouille, al centre penitenciari de Perpinyà per un suposat delicte de blanqueig de diners i corrupció.

19 de novembre de 2008-L'exèrcit mexicà acomiada a 500 policies locals per presumpta corrupció a la localitat de Tijuana, fronterera amb els Estats Units, i assumeix el control de la vigilància a la ciutat.

11 d'octubre de 2008-Dimiteix el Consell de Ministres del Perú per un cas de corrupció. Yehude Simon, nou primer ministre de l'Estat sud-americà.

19 d'agost de 2008-Inici del judici del sacerdot argentí Julio César Grassi, la fundació del qual va arribar a albergar més de 6.000 nens i adolescents, i que va ser processat per abús sexual i corrupció de menors.

29 de juliol de 2008- Ordre de captura contra Michael Brown, el magnat escocès fugit que fou detingut a Mallorca l’abril de 2006 i que havia de ser jutjat a Anglaterra el  mes de setembre per robatori, frau i blanqueig de diners.

17 d'abril de 2008-Condemnat Girolamo Sirchia, que va ocupar el càrrec de ministre de Sanitat durant el segon Govern de Silvio Berlusconi, a tres anys de presó pels delictes de corrupció i apropiació indeguda.

11 d'abril de 2008-El Tribunal Suprem de Corea del Sud ordena revisar la sentència per la qual el president de Hyundai Motor, Chung Mong Koo, va ser condemnat a tres anys de presó (sense obligació d'ingressar a la presó), després de ser declarat culpable de frau.

12 de març de 2008-Un fiscal sud-africà acusa el líder del Congrés Nacional Africà (ANC), Jacob Zuma d'intentar endarrerir el seu judici per corrupció amb contínues al·legacions.

13 de novembre de 2007-Els grups d'esquerres de Filipines presenten una demanda de destitució contra la presidenta Glòria Macapagal Arroyo, a la qual acusen de corrupció, suborn i violació dels drets humans

11 d'octubre de 2007-Kang Huijun, sotsdirector del districte de Pudong, Xangai, ha dimitit sota sospita de corrupció

5 d'octubre de 2007-Pervez Musharraf, firma l'amnistia que eximeix a l'exprimera ministra Benazir Bhutto dels càrrecs per corrupció que pesaven en contra seva.

2 d'octubre de 2007-El Govern pakistanès retira els càrrecs de corrupció que hi havia sobre l´exprimera ministra Benazir Bhutto, a l'exili des de fa nou anys.

19 de setembre de 2007-La quantitat total de diners suposadament defraudats a la Hisenda Pública per Terra Mítica i un grup d'empreses investigades judicialment arriba a 4.564.523 euros.

18 de setembre de 2007-La fiscalia danticorrupció romanesa assegura que el ministre de Justícia, Tudor Chiuariu, i a l'exministre Zsolt Nagy van abusar dels seus respectius càrrecs al vendre béns immobles públics de l'oficina postal nacional a una companyia privada.

11 de setembre de 2007-Joseph Estrada, expresident filipí és condemnat a cadena perpètua per delictes de corrupció.

2 de setembre de 2007-Dimiteix Takehido Endo, ministre japonès d'Agricultura, al poc del seu nomenament per un cas de corrupció en ajudes agrícoles.

2 de setembre de 2007-La policia de Bangla Desh empresona l'exprimera minstra Khaleda Zia i el seu fill, acusats de corrupció.

8 d'agost de 2007-Jaroslaw Kaczynski, ha destituït el ministre d'Interior, Janusz Kaczmarek, per haver sospitat que aquest va filtrar informació classificada sobre un presumpte cas de corrupció i suborn en el si del Ministeri d'Agricultura.

26 de juliol de 2007- L'exgovernador de l'Estat nigerià de Bayelsa, Dieprieye Alamieyeseigha, és condemnat per corrupció.

10 de juliol de 2007-Executat el cap de l'Administració Estatal d'Alimentació i Medicaments de Xina durant una dècada, Zheng Xiaoyu després de ser condemnat per corrupció.

9 de juliol de 2007-El primer ministre polonès, Jaroslaw Kaczynski destitueix al seu viceprimer ministre, Andrzej Lepper, pels seus presumptes vincles amb un cas de corrupció.

27 de juny de 2007-Michael Domecq es declara culpable d'evasió d'impostos el setembre de 2000 en una Cort de Districte de Manhattan i es compromet a complir deu anys de presó per evasió d'impostos i frau a l'empresa Allied Domecq..

27 de maig de 2007-Suïcidi del ministre japonès d'Agricultura, Boscos i Pesca, Toshikatsu Matsuoka, (PDL) investigat per corrupció financera vinculat al presumpte finançament de la seva campanya electoral amb fons il·lícits.

26 de març de 2007-El fiscal substitut de Milà, Piero de Petri, demana cinc anys de presó per a l'ex primer ministre italià i líder de Forza Italia, Silvio Berlusconi, durant el procés d'apel·lació per presumptes delictes de corrupció i suborn contra magistrats.

21 de març de 2007-El conseller delegat de la petroliera francesa Total, Christophe de Margerie, ha estat detingut per la policia francesa en el marc d'una investigació d'una suposada trama de corrupció a l'Iran i el Camerun.

13 de març de 2007-Un tribunal de Bangla Desh ha ordenat  l'empresonament durant un mes, a l'espera d'una investigació en profunditat sobre càrrecs de corrupció contra el fill gran de l'exprimera ministra Jaleda Zia.

17 de gener de 2007- Benon Sevan, xipriota,exdirector del programa 'petroli per aliments' de les Nacions Unides ha estat acusat d'haver acceptat suborns i conspirat per cometre frau després d'acceptar 160.000 dòlars.

14 de desembre de 2006-Executats Zhou Limin, antic cap de l'oficina del Banc de la Construcció a la ciutat de Xian, així com Liu Yibing, empleada com a comptable, culpables d'haver defraudat uns 40 milions d'euros a finals dels anys 90.

21 de novembre de 2006-Berlusconi serà jutjat per frau fiscal i blanqueig de diner per la venda de drets televisius.

20 de novembre de 2006-El fundador i expresident del grup sud-coreà Daewoo, Kim Woo-choong, no ha recorregut en el termini estipulat contra la sentència de l'alt tribunal de Seül que el condemna a vuit anys i mig de presó per malversació i frau comptable.

15 de novembre de 2006-Jack Abramoff inicia la seva sentència de sis anys  a la presó federal de Cumberland (Maryland) per corrompre a funcionaris del Govern i membres del Congrés per aconseguir la compra fraudulenta d'una xarxa de casinos a Florida.

30 d'octubre de 2006-Silvio Berlusconi, és imputat per corrupció a la investigació del «cas Mediaset» que du a terme un jutjat del Penal de Milà

14 d'octubre de 2006-Dimiteix Maria Borelius, ministra de Comerç sueca a causa de diversos escàndols de corrupció una setmana després de prendre possessió.

20 de setembre de 2006-El cap de campanya de Lula, Ricardo Berzoini, president del PT i Expedito Veloso, director del Banc del Brasil són destituïts després de ser acusats de corrupció.

19 de setembre de 2006-Rafael Leonardo Callejas, expresident hondureny és detingut a Miami pels Estats Units a causa d'un cas de corrupció, i és deportat a la capital hondurenya..

26 d'agost de 2006-Pavel Lazarenko, exprimer ministre d'Ucraïna refugiat als EUA, és condemnat a nou anys de presó i una multa de deu milions de dòlars per blanqueig de diners, frau electrònic i extorsió.

17 de juny de 2006-Victor Emmanuel de Saboya, fill de l'últim Rei d'Itàlia, ha passat la nit a la presó després de ser detingut en el marc d'una investigació oberta sobre proxenetisme i corrupció.

5 de juny de 2006-Luis González Macchi, expresident del Paraguai, és condemnat a sis anys de presó per corrupció.

26 de maig de 2006-Jacques Chirac amnistia el diputat del seu partit,Guy Drut, condemnat per corrupció.

25 de maig de 2006-Un jurat de dotze persones declara el fundador d'Enron, Kenneth Lay, culpable dels sis càrrecs de conspiració i frau que se li imputaven.

11 de maig de 2006- La Policia deté a Salamanca l'advocat José Rodríguez Menéndez cercat per frau fiscal.

17 d'abril de 2006-L'exgovernador d'Illinois, George Ryan ha estat condemnat pels delictes de frau i evasió d'impostos.

28 de març de 2006-Antonio Palocci, ministre d'Economia del govern del PT, dimiteix del seu càrrec després de veure's implicat en diversos assumptes de corrupció.

16 de març de 2006-El Congrés brasiler expulsa el diputat Pedro Correa per càrrecs de corrupció.

11 de març de 2006-Dimiteix Gale Norton, secretària de l'Interior nord-americana, per un escándol de corrupció amb les llicències de jocs d'atzar.

24 d'octubre de 2005- Expulsat Delubio Soares del seu partit per corrupció. Era l'extresorer del Partit dels Treballadors (PT) del Brasil

13 d'octubre de 2005-Processen l'exambaixador de França a l'ONU Jean-Bernard Mérimée per corrupció en el programa "Petroli per aliments"

29 de setembre de 2005-Holden Roberto és destituït del lideratge del FNLA acusat de corrupció.

8 de setembre de 2005-Victor Iúsxenko destitueix tot el seu govern a Ucraïna afectat per la denúncia de corrupció.

6 de setembre de 2005-Oleksandr Zinchenko cap de campanya de la “Revolució Taronja” acusa de corrupció a membres destacats del govern sorgit de la “Revolució Taronja” a Ucraïna.

2 de setembre de 2005-Dues comissions parlamentàries que investiguen denúncies de corrupció al Congrés han sol·licitat la destitució de 18 diputats, 17 dels quals són de la coalició de govern del PT de Brasil.

12 d'agost de 2005-La Fiscalia hondurenya investiga per corrupció a l'ex-comandant de la Força Aèria,  Manuel Cáceres.

11 d'agost de 2005-L'exdirector financer de WorldCom, Scott Sullivan, ha estat condemnat a cinc anys de presó per la seva participació en el multimilionari frau d'aquesta empresa.

10 d'agost de 2005-El jutge Sergio Muñoz deté i processa Lucía Hiriart i Marco Antonio Pinochet per complicitat del frau tributari del dictador.

7 d'agost de 2005-El Partit dels Treballadors del Brasil destitueix al seu ex tresorer Delubio Soares, acusat d'haver subornat a diputats parlamentaris a canvi d'obtenir els seus vots.

El director del programa humanitari de l'ONU per l'Iraq, Benon Sevan, ha dimitit, acusat d'haver acceptat suborns

 

29 de juliol de 2005-Un tribunal anul·la la sentència que concedia la llibertat condicional a l'expresident de Nicaragua Arnoldo Alemán, condemnat a 20 anys de presó per frau a l'Estat i blanqueig de diners.

22 de juliol de 2005-Dimiteix Paulo Rocha, cap parlamentari del PT brasiler, implicat en la xarxa de corrupció per finançament il·legal.

9 de juliol de 2005- El president del Partit dels Treballadors brasiler , José Genoino, presenta la seva dimissió enmig de les contínues acusacions de corrupció.

14 de juny de 2005-E l president de Sud-àfrica, Thabo Mbeki,anuncia la destitució del vicepresident Jacob Zuma, de 63 anys, per un cas de corrupció.

24 de maig de 2005-Roberto Jefferson,del Partit Laborista Brasiler (PTB), agrupació que forma part del govern Lula és imputat en un cas de corrupció.

23 de maig de 2005-Cesare Previti, ex-ministre de Defensa italià i advocat de Silvio Berlusconi, és condemnat a set anys de presó per corrupció dels jutges Vittorio Metta i Renato Squillante en el cas Imi-Sir..

17 de maig de 2005-La justícia declara culpable de frau i evasió fiscal el magnat Khodorkovksi, adversari de Putin.

16 de març de 2005-Declaren culpable Bernard Ebbers ,expresident de WorldCom, de frau comptable.

27 de febrer de 2005-Dimiteix el bisbe metropolita de l'església ortodoxa Theoklitos implicat en un escàndol de corrupció.

21 de gener de 2005-La Unitat d'Investigació Especial d'Àfrica del Sud obté proves per acusar de frau en viatges a 40 parlamentaris del Congrés Nacional Africà.

22 de  desembre de 2004-Laurenz Meyer, secretari general de la Unió Cristianodemòcrata alemanya (CDU), dimiteix forçat per un afer de corrupció.

16 d'octubre de 2004-Un jutjat dicta arrest domiciliari per sis mesos contra l''exsecretari general de l''Organització d''Estats Americans (OEA), Miguel Angel Rodríguez, acusat per delictes de corrupció.

13 de juliol de 2004-Detingut Holger Pfahls, exsecretari d'Estat alemany per a la Defensa, a qui s'acusa de corrupció i frau fiscal.

30 de gener de 2004-La justícia francesa condemna l''expremier' Juppé per corrupció a 18 mesos de presó i el fa inelegible durant 10 anys.

23 de gener de 2004-Suïcidi d'Alessandro Bassi, de 32 anys, cap comptable de Parmalat perseguit per corrupció en saltar d'un pont.

25 d'abril de 2003-Winnie Madikizela Mandela condemnada a cinc anys de presó per frau i robatori.

22 d'agost de 2002-L'expresident d'Enron Kenneth Lay es declara culpable de frau i blanqueig de diners.

Juliol de 2002-Hutomo 'Tommy' Mandalaputra, fill petit de l'exdictador d'Indonèsia Suharto és condemnat a 15 anys de presó per contractar dos sicaris per assassinar el jutge del Tribunal Suprem Syafiuddin Kartasasmita

25 d'octubre de 2001-Enron acomiada el director financer de la companyia, Andrew Fastow, per evasió de 1.200 milions de dòlars.

30 de maig de 2001-Roland Dumas, ex ministre d' afers exterior francès és condemnat a presó per corrupció en relació a Elf.

19 de gener de 2000-Mor Bettino Craxi,socialista italià, refugiat a Tunísia fugit de la justícia per corrupció.

18 de gener de 2000- Helmut Kohl , president honorífic democristià alemany, és obligat a dimitir per corrupció.

15 d'abril de 1999- Benazir Bhuto és condemnada a 5 anys de presó per corrupció.

7 de juliol de 1998-Silvio Berlusconi és condemnat a 2 anys i nou mesos de presó per corrupció.

17 d'agost de 1995-Arrestat Jean-Michel Boucheron,exbatle socialista d' Angouleme, condemnat per corrupció.

9 de març de 1993-Arrestat per corrupció Gabriele Cagliari, ex president de l' ENI.

Any 1990-Benazir Bhutto, és destituída per corrupció.

15 de juny de 1978-Dimiteix Giovanni Leone, president italià, acusat de frau fiscal i corrupció en l' affaire Lockheed.

7 de juny de 1978-Alts funcionaris del PC Txecoslovac són jutjats per corrupció

30 de novembre de 1976-Els ex ministres Mario Tanassi (Psdi), Mariano Rumor (Dc) i Luigi Gui (Dc) acusats de corrupció (cas Lockheed).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CORRUPCIÓ AL REGNE D'ESPANYA

Operació Púnica: operatiu policial a l'octubre de 2014 pel qual la Guàrdia Civil va detenir a 51 polítics, edils, funcionaris i empresaris per estar suposadament implicats en una trama de corrupció que va adjudicar serveis públics per valor de 250 milions d'euros en dos anys a canvi de pagaments i comissions il·legals.

Targetes opaques de Caja Madrid: El cas de les targetes opaques o targetes black va ser un escàndol que va saltar a la llum a l'octubre de 2014, pel qual es va desvetllar que la pràctica totalitat dels consellers de Caja Madrid (i posteriorment *Bankia) durant almenys les presidències de Miguel Blesa i Rodrigo Estona, havien disposat d'una targeta de crèdit del tipus "Visa *Black" atorgada per l'entitat amb la qual havien dut a terme durant anys càrrecs personals valorats en centenars de milers d'euros amb càrrec als comptes de la caixa d'estalvis, i presumiblement, sense declarar a Hisenda cap d'ells. Les targetes Visa de la sèrie *Black són el producte més luxós que ofereix la signatura i estan dissenyades per a fortunes multimilionàries.

Cas Bárcenas: El 18 de gener de 2013, El Mundo va publicar que Bárcenas «distribuïa cada mes sobris amb quantitats entre 5.000 i 15.000 euros a secretaris executius, càrrecs públics i altres membres de l'aparell», amb diners B procedent «de constructores, empreses de seguretat i donacions». La pràctica s'hauria estès durant 20 anys. El diari exculpa a Rajoy i Cospedal que no haurien cobrat aquestes comissions il·legals. segons el diari Rajoy va posar fi a la pràctica en 2009.84 85 Publicacions posteriors mostren dades que suggereixen que el president Rajoy, i altres membres de l'actual cúpula del PP i ministres, com Cospedal van cobrar dits *sobresueldos i que aquests eren pagats per empresaris.86 Un informe de la Policia Nacional indica que els presidents de diverses empreses constructores van donar 3,5 milions d'euros al PP, en quantitats superiors per les permeses per la llei, que van ser ingressats per *Bárcenas com si es tractés de donacions anònimes. Les empreses d'aquests constructors van rebre contractes per valor de 12.281 milions des de governs del PP.

Cas Amy Martin: al gener de 2013, sortia als mitjans de comunicació el cas Amy Martin, on la Fundació Idees, vinculada al PSOE, facturava a nom d'una persona inventada. Més tard es va descobrir que Amy Martin estava encarnada per la dona del director de la Fundació, Carlos Mulas.

Cas Alcorcón: segons un informe del Tribunal de Comptes, l'Ajuntament d'Alcorcón -un dels més endeutats d'Espanya- va rebre -presumptament- sota el govern del socialista Enrique Cascallana crèdits il·legals per valor de 44 milions d'euros, amb l'aquiescència o deixadesa del llavors Ministre d'Economia Pedro Solbes. En l'actualitat s'esperen les al·legacions dels afectats.

Cas de la cooperació: presumpte desviament de més de 6 milions d'euros en subvencions de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania de la Generalitat Valenciana a través de sis organitzacions no governamentals, entre 2008 i 2010, en l'època de l'adreça del popular Rafael Blasco, principal implicat. Els fons, teòricament destinats a ajuda humanitària, van acabar gastats en habitatges de luxe a Miami.

Cas Dívar: El president del Poder Judicial, Carlos Dívar, va pagar amb diners públics 30 viatges a la Costa del Sol, amb estades en hotels de quatre estels. Després de ser exonerat pels seus parells, i després de dues setmanes de forta pressió parlamentària i mediàtica, Dívar va presentar la seva dimissió, sent el primer president del Poder Judicial que deixa el càrrec.

Operació Pokémon: recerca judicial desenvolupada a Galícia des de 2012 en relació amb diferents episodis de suposada corrupció, en la qual es van veure embolicats alguns polítics gallecs, com l'alcalde d'Orense, Francisco Rodríguez, l'alcalde de Boqueixón, Adolfo Gacio, i regidors de diversos ajuntaments.15 d'abril de 2010-El Tribunal Suprem ha citat com a imputat el jutge de l'AN Baltasar Garzón el 15 d'abril pels cobraments que podria haver rebut en organitzar uns cursos a la Universitat de Nova York

5 d'abril de 2010-L'extresorer del PP Luis Bárcenas va multiplicar per quatre el seu patrimoni en només cinc anys en rebre de la trama 1,3 milions d'euros.

L'empresa Orange Market, relacionada amb la trama Gürtel, va ingressar l'any 2008 gairebé quatre milions d'euros que no ha declarat a l'Agència Tributària.

Segons l'AEAT les empreses de Francisco Correa, van abonar 420.000 euros al PP de València el 2002. Un any després, el fiscal conclou que es va entregar 144.420 euros al PP castellanolleonès

25 de març de 2010- L'exalcalde de Collbató (Barcelona) Xavier Raventós (PSC) ingressa al centre penitenciari de Brians 1 per complir els 5 anys de presó per apropiar-se, entre 2001 i 2003, de 76.426 euros.

24 de març de 2020- Gemma Montull, imputada en el cas Millet, haurà de pagar 500.000 per no anar a la presó.

19 de març de 2010-Alliberat amb la meitat de la condemna, l'exdirector general de la Guàrdia Civil Luis Roldán (PSOE)  condemnat a 31 anys de presó per suborn, falsedat en document mercantil, malversació de cabals públics, estafa i delicte contra la Hisenda Pública, sense haver tornar ni els doblers ni haver pagat la multa de 9 milions imposada.

17 de març de 2010-L'Ertzaintza arresta i trasllada a un jutjat de Vitòria vuit persones, entre ells el diputat foral d'Àlaba d'Administració Local, Alfredo de Miguel (PNB), en una operació relacionada amb delictes de suborn, tràfic d'influències i corrupció.

13 de desembre de 2009- La Sala del Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC) condemna a quatre anys de presó i a deu d'inhabilitació absoluta per a l'exercici de qualsevol càrrec públic el diputat de Coalició Canària (CC) per la Gomera al parlament regional i exalcalde de Valle de Gran Rei Esteban Bethencourt Gámez com a autor criminalment responsable d'un delicte de malversació de cabals públics10 de desembre de 2009- L'alcalde d'Estepona, David Valadez (PSOE), ha estat imputat per presumptes delictes de prevaricació urbanística i omissió del deure de perseguir delictes

17 de novembre de 2009-El fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido manifesta que actualment hi ha 730 assumptes, entre procediments judicials i diligències d'investigació, oberts contra partits polítics per casos de corrupció. D'aquests, 264 són procediments penals oberts contra càrrecs públics o polítics del PSOE i 200 són contra membres del PP.
També  hi ha 43 causes obertes contra membres de Coalició Canària, 30 contra membres de Convergència i Unió, 24 del Partit Andalusista, 20 d'Izquierda Unida, 17 del Grup Independent Liberal, 7 d'Unió Mallorquina, 5 d'Esquerra Republicana de Catalunya, 3 del Bloc Nacionalista Gallec, 3 més del PNB, una d'ANB i una altra d'Eusko Alkartasuna. Altres 67 investigacions més se segueixen contra membres d'altres partits d'implantació local.

 

13 de novembre de 2009- Un jutge de Madrid ha admès a tràmit una querella per prevaricació administrativa i malversació de cabals públics presentada contra el secretari d'Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido,antic comunista ara en el PSOE,  per la concessió de subvencions a la Fundació Alternatives, de la qual va ser patró.
 

11 de novembre de 2009- El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha imputat l'excap de Planificació Territorial de la Generalitat Genís Carbó i altres persones en el cas "Pretòria".Genís Carbó manifestà que va cobrar 244.011 el 2005 d'una de les societats de Luis García -suposat cervell de la trama- no en concepte de comissions sinó d' "honoraris professionals" relacionats amb l'actuació a la zona de Can Riviere de Sant Andreu de Llavaneres.

10 de novembre de 2009- Detingut l'exresponsable d'Urbanisme de Telde José Luis Mena, i altres quatre persones en una nova operació contra la corrupció urbanística en relació a una requalificació de terrenys.

9 de novembre de 2009- El Tribunal de Comptes ha condemnat dos expresidents de Ferrocarrils de la Generalitat en l'etapa de CiU a tornar 2,7 milions d'euros a l'empresa que dirigien. El tribunal admet que Enric Roig i Antonio Herce van promoure, sense el consentiment del consell d'administració, un pla de pensions per a membres del comitè de direcció de l'empresa i per a ells mateixos. Malgrat que es calcula que el total defraudat puja a 3.225.303 euros, els dos expresidents de Ferrocarils hauran de tornar una quantitat menor, ja que algunes de les quantitats defraudades ja havien prescrit en el moment d'iniciar la investigació

7 de novembre de 2009- Els investigadors eleven a més de dos milions d'euros quan falta la taxació definitiva els diners destinats per l'expresident del PP balear només a l'interior del seu habitatge mallorquí.

5 de novembre de 2009- Més d'un miler de persones han recorregut els carrers del centre de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) per protestar contra la corrupció.

3 de novembre de 2009-L'extinent d'alcalde i regidor d'obres de l'Ajuntament de Boadilla del Monte, Miguel Ignacio González, actualment alt càrrec de la Junta de Castella i Lleó, ha aconseguit comprar 4 habitatges en 5 anys: un apartament a Madrid,  un casal de 200 metres quadrats a Candelario (Salamanca), un pis a prop de la catedral de Salamanca i un dúplex al barri antic de la mateixa ciutat.

31 d'octubre de 2009-Vint mil manifestants recórren al vespre els carrers de València per protestar contra els casos de corrupció al País Valencià.

31 d'octubre de 2009- Pedro Gordillo Durán, vicepresident del Govern de Ceuta, líder del Partit Popular a la ciutat autònoma, i exsacerdot, presenta la seva dimissió després de ser gravat en un vídeo de contingut sexual per una dona beneficiada a canvi de favors sexuals.

30 d'octubre de 2009-Baltasar Garzón ha ordenat l'empresonament de l'exdiputat del PSC Luis García; els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta; l'alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz (PSC); i el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco.

27 d'octubre de 2009- Baltasar Garzón ordena la detenció del president de l'ex-conseller Macià Alavedra; la constructora Proinosa, Josep Singla; i el del grup immobiliari Espais, Lluís Casamitjana. També fa detenir fe detenir Prenafeta exsecretari general amb Jordi Pujol , Bartomeu Muñoz, batle de Santa Coloma i vice-president de la Diputació de Barcelona, el regidor d'Urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco, l'ex-diputat del PSC Lluís Garcia.

27 d'octubre de 2009-El jutge Antonio Pedreira, que instrueix el 'cas Gürtel' a Madrid, ha acordat aquest dimarts la posada en llibertat provisional sota fiança de 600.000 euros del cosí de Francisco Correa, Antoine Sánchez, que compleix presó preventiva a la presó de Soto del Real des del passat 12 de febrer.

26 dòctubre de 2009-Detingut l'alcalde de Castro de Rey (Lugo) i diputat provincial del PSOE, Juan José Díaz Valiño, i tres regidors, dos del PSOE i un de Terra Gallega, per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències

24 d'octubre de 2009- L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat Alberto Cortina i Alberto Alcocer, els Albertos, a quatre mesos de presó per haver ordit una trama per intentar que el Tribunal Suprem revisés la seva condemna en el cas Urbanor.

24 d'octubre de 2009-La jutgessa decreta presó sense fiança per a l'alcalde d'El Ejido, Juan Enciso (PAL), i l'interventor municipal, José Alemán pels delictes de blanqueig, malversació, falsedat, suborn i tràfic d'influències.

23 d'octubre de 2009- La Fiscalia recorre la llibertat de Millet i xifra en 20 milions el desviament en metàl·lic des del 2003.

El consell d'administració, de dotze membres -inclòs el president, Fèlix Millet- i que tenen tots altres activitats de responsabilitat fora d'Agrupació Mútua, van cobrar per assistir a les reunions 736.000 euros.

L'expresident del Palau de la Música, Millet va desviar 200.000 euros de l'entitat per pagar els casaments de les seves filles.

Millet va construir-se un auditori a casa seva amb fons desviats del Palau.

Octubre de 2009-Detingut l'alcalde d'Almogia (Màlaga) , Cristóbal Torreblanca (PSOE) , que va quedar en llibertat amb càrrecs en una investigació judicial sobre l'urbanisme. Cristóbal Torreblanca, és diputat provincial.
 

30 de setembre de 2009-El Periódico publica que Fèlix Millet va ajudar a pagar els deutes del Partit per la Independència (PI) amb un taló de 72.000 euros que va lliurar a Àngel Colom.

23 de setembre de 2009- L'exsecretari del Patronat de la Fundació Orfeó Català Palau de la Música Catalana Raimon Bergós plega de la Corporació per haver falsificat factures del Palau. Raimon Bergós va  ordir presumptament un engany a la inspecció d'Hisenda entre els anys 2004 i 2005 en relació amb els comptes del període 1998 i 2001.

16 d'octubre de 2009- El Ministeri d'Economia, a través de la Direcció General d'Assegurances (DGS), ha pres el control provisional de l'asseguradora catalana Agrupació Mútua per l'alt risc de les seves inversions immobiliàries.

Regidors d'ICV denunciats a Girona
Nani Huertos ecologista i independentista gironí denuncia al jutjat les adjudicacions a la societat La Copa SCCL per part dels regidors d'ICV de Girona i Vidreres, Pardo i Prunera, que hi estaven vinculats
 

L'Audiència Nacional ha condemnat a sis anys i deu mesos de presó al ex assessor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Marbella Juan Antonio Roca per un delicte de malversació de cabals públics i altre de falsedat.

L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a cinc anys de presó a l'expresident de Avánzit Juan Bautista Pérez Aparicio per un delicte continuat d'apropiació indeguda al desviar 1,42 milions d'euros de la companyia tecnològica l'any 2002, poc abans que suspengués pagaments .

6 d'octubre de 2009-Esperanza Aguirre, anuncia la partida "voluntària" del Grup Parlamentari Popular dels tres diputats imputats en la trama Gürtel: Alberto López Viejo, Alfonso Bosch Tejedor i Benjamí Martín Basc.

4 d'octubre de 2009- Incoat un expedient sancionador contra les elèctriques Endesa, Iberdrola, Gas Natural (que ha absorbit Unión Fenosa), HC, E.On, Electrabel, Aceca, Elcogas i Nueva Generadora del Sur per presumpte abús de posició dominant entre 2004 i 2008.

1 d'octubre de 2009-La Fiscalia recorre davant el Tribunal Suprem l´arxiu de la causa contra Camps per suborn.

25 de setembre de 2009-El Tribunal de la Competència de la Comunitat valenciana sanciona amb 308.171 euros a Gas Natural per abús de posició de domini.

22 de setembre de 2009-L'Audiència Provincial de Cantàbria ha confirmat que els suposats delictes imputables a José Pérez Díaz, conegut com a Pepe el del Popular, ja han prescrit, fet pel qual ha acordat el sobreseïment lliure de la causa

4 de maig de 2009-Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha decidit suspendre cautelarment de militància tres membres del partit a Vacarisses per un cas de presumpta corrupció.

20 d'abril de 2009-El jutge d'instrucció número 21 de Madrid, Eduardo Cruz-Torres, deixa en llibertat provisional sota fiança de 9.000 euros l'excap policial Ginés Jiménez, el principal imputat en el cas de corrupció policial a Coslada.

18 de març de 2009-La batlessa de la Muela (Saragossa), María Victoria Pinilla, del Partit Aragonès (PAR), i desset persones més, entre les quals es troben el seu home i un fill, són detingudes  per la seva presumpta implicació en delictes de corrupció urbanística.

14 de febrer de 2009-El tinent coronel de la Guàrdia Civil, Alfonso López Rubio, acusat de corrupció policial i tràfic de drogues, va sortir en llibertat amb fiança després de declarar en el jutjat número 3 de Martorell.

9 de febrer de 2009-Baltasar Garzón ha imputat els delictes de blanqueig de capitals, defraudació fiscal, suborn i tràfic d'influències a 34 persones més relacionades amb la trama de corrupció presumptament liderada per l'empresari Francisco Correa.

6 de febrer de 2009-La Fiscalia Anticorrupció ha demanat a l'Ajuntament de Boadilla del Monte informació sobre contractes fets a Specials Events,de la qual és administrador únic Pablo Crespo Sabaris, exsecretari d'organització del PP gallec, per valor de 210.000 euros.

 Febrer del 2009.- Detingut Fernando Muguruza, alcalde de Castro Urdiales, acusat de prevaricació, falsedat documental i malversació de fons públics en relació amb la construcció d'uns habitatges. En llibertat amb càrrecs.
 

Febrer de 2009- És detingut l'alcalde d'Alcaucín (Màlaga), José Manuel Martín Alba , acusat de suborn, blanqueig de capitals, prevaricació, falsedat documental i prevaricació urbanística. Va dimitir com a alcalde i va ser expulsat del PSOE.
 

20 de novembre de 2008-L'alcalde de Librilla (Múrcia), José Martínez, del PP; el regidor d'Urbanisme, Pedro Martínez, i un assessor jurídic de l'Ajuntament són arrestats per corrupció. En llibertat, encara que inicialment va renunciar a l'alcaldia, actualment es manté al capdavant del Consistori. El PP el va expulsar al costat dels tres regidors que el van recolzar.

Octubre de 2008-Detingut José Joaquin Moyà, alcalde de Bigastre, Alacant, acusat de malversació, prevaricació, delicte contra l'ordenació del territori i falsedats per una permuta de terrenys en sòl industrial. El gener del 2009 va sortir en llibertat sense fiança. Suspès cautelarment de militància pel PSOE.

Octubre de 2008- Detingut Juan José Rubio, alcalde de Zarra (València). En llibertat sota fiança de 18.000 euros, havia estat expulsat del PSOE després d'una denúncia de la Fiscalia el 2006 per diversos delictes de prevaricació, falsedat, frau i estafa
 

16 de juliol de 2008- Inspecció de Treball ha sancionat l'Ajuntament de Barcelona i l'obliga a pagar 7.962,65 euros per cinc contractes fraudulents quan l'Institut Municipal de Parcs i Jardins va contractar de manera irregular 41 persones

8 de juliol de 2008-La Fiscalia Anticorrupció denuncia l'exalcalde de Seseña (Toledo), el socialista José Luis Martín, per prevaricació i suborn per la tramitació del Programa d'Actuació Urbanitzadora El Quiñón.

8 de juliol de 2008-Detinguts per corrupció urbanística l'alcalde del Poble Nou de Benitatxell (Alacant), Juan Cardona,(Pideb) la primer tinent d'alcalde, Hannelore Rheindorf, i un advocat alemany per un suposat delicte de prevaricació i suborn en relació amb una requalificació de terrenys.

14 de juny de 2008-La Fiscalia Anticorrupció impulsa una investigació per aclarir la compra de pisos protegits per part de regidors del Partit Popular a Ciudad Real..

17 de juny de 2008-Detenen 25 persones a Estepona per la seva relació amb la corrupció urbanística. Entre elles hi ha l'alcalde Antonio Barrientos (PSOE)..

12 de juny de 2008-El jutge d'instrucció de la localitat madrilenya de Coslada, Carlos Nogales ha estat citat per declarar com a imputat en la trama de corrupció.

Abril de 2008- Detingut Cándido Trabalón (PA), alcalde de Zurgena (Almeria). En llibertat amb càrrecs està imputat per un presumpte delicte de prevaricació per permetre l'obtenció de llicències urbanístiques il·legals.

3 d'abril de 2008-Arrestat l'alcalde de Torre Pacheco, Daniel García Madrid, per la presumpta trama de corrupció urbanística en aquest municipi i en el de Font Àlber.

13 de febrer de 2008-Un tribunal de Caracas, a sol·licitud del Ministeri Públic, dicta una ordre de detenció contra l'expresident d'Iberia, Xabier De Irala Estévez, per la seva presumpta responsabilitat en la fallida fraudulenta el 1997 de la companyia aèria Viasa.

21 de desembre de 2007-Amb els vots a favor de Coalició Canària i del PP, l'Ajuntament d'Arona, al sud de Tenerife, ha aprovat destinar 60.000 euros per pagar la defensa jurídica de l'alcalde de la localitat acusat de corrupció, el nacionalista José Alberto González.

1 d'agost de 2007-La fiscalia anticorrupció escorcolla la seu de Mutua Universal de Barcelona per un presumpte cas de malversació de fons públics, delicte societari i administració deslleial..

1 de juliol de 2007-Tècnics d'Hisenda alerten de la prescripció de 5.000 milions d'euros en diner negre no declarat procedents d'operacions "opaques i fraudulentes" fetes el 2002 sobretot per societats immobiliàries amb bitllets de 500 euros.

28 de juny de 2007-Detingut un regidor del Centre Canari Nacionalista, el secretari municipal i quatre empresaris per la seva presumpta implicació en una trama de corrupció a l'Ajuntament de San Bartolomé de Tirajana.

13 de juny de 2007-La titular del jutjat d'instrucció 33 de Barcelona manté la imputació als 18 implicats(entre ells l'exalt càrrec d'Hisenda Josep Maria Huguet, Javier de la Rosa i Josep Lluis Núñez) en la trama de corrupció d´Hisenda a Catalunya.

10 de març de 2007-L'alcalde d'Alhendín, a Granada, José Guerrero (PP), ha presentat la seva dimissió després d'haver estat imputat pel jutge que investiga la presumpta trama de corrupció urbanística al municipi.

15 de febrer de 2007-Dos regidors del PP, detinguts per corrupció urbanística a Gondomar (Pontevedra).

13 de gener de 2007-Juan Francisco González González, batle de Mogan, del PP, és detingut per corrupció

31 de desembre de 2006-El jutge que investiga la trama de corrupció a l'Ajuntament de Marbella (Màlaga), Miguel Angel Torres, decreta presó sota fiança de 90.000 euros per a Maite Zaldívar.

18 de desembre de 2006-Detingut José Luís Sánchez, president del PP de Telde per corrupció urbanística.

14 de desembre de 2006-Francisco Santana, únic regidor del PP no imputat en el «Cas Faycán», va ser proclamat  nou alcalde de Telde amb els vots de l'exregidora María Antonia Torres i l'exedil Candelaria Sánchez, totes dues imputades en la trama de corrupció.

.4 de desembre de 2006-El jutge Baltasar Garzón implica l´alcalde de Santa Cruz de Tenerife Miguel Zerolo (Coalició Canària) en una trama de corrupció urbanística

2 de novembre de 2006-La Fiscalia Anticorrupció bloqueja més de 1.500 milions d'euros al Banc Espirito Santo, Cahispa, BNP i Societat Cartera Meridional per presumptes comptes opacs.

 

25 de setembre de 2006-La Fiscalia Anticorrupció sol·licita una pena de 2 anys i 10 mesos de presó i multa d´1,4 milions d´euros per al president de la constructora OHL i aspirant a la presidència del Reial Madrid, Juan Miguel Villar Mir.

7 de setembre de 2006-La Fiscalia Anticorrupció sol·licita sis anys de presó i una multa de 43,5 milions d´euros per al president del Grup Santander, Emilio Botín, per presumptes delictes contra la Hisenda Pública i apropiació indeguda..

6 de setembre de 2006-Garzón reactiva el procés contra Berlusconi per frau en la gestió de la cadena Telecinco.

1 de setembre de 2006-L'exfiscal en Cap Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo qualifica de «pràctiques fraudulentes de possible rellevància penal» la relació que va mantenir l'empresa alemanya T-Sytems amb la Generalitat quan governava CiU.

28 de juny de 2006-El jutge de Marbella ordena l'ingrés a la presó dels exregidors de l'Ajuntament de Marbella, Vicente Manciles, Rafael González Carrasco, José Luis Fernández Garrosa i Tomás Reñones per la seva presumpta implicació en la trama de corrupció.

9 de maig de 2006-Una operació de la fiscalia anticorrupció en la qual s'investiga les societats Fórum Filatélico i Afinsa comporta la detenció de vuit persones en diferents punts d'Espanya.

7 d'abril de 2006-La Guàrdia Civil deté nou persones per frau a la Seguretat Social, entre elles María José Campanario, esposa del torero Jesulín de Ubrique.

31 de març de 2006-Ismael Pérez Peña, propietari de les firmes Alvemotor i Alquicamsa (Lloguer de Camions SA) entra a la presó en relació a la corrupció a Marbella.

29 de març de 2006-Detinguda l'alcaldessa de Marbella (Màlaga), Marisol Yagüe, i tres persones més en una operació contra la corrupció

31 de desembre de 2005-La Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat va detectar 7.766 treballadors el 2005 amb contractes temporals que presentaven frau de llei.

31 de desembre de 2005-Segons els càlculs de GESTHA -Tècnics del Ministeri d'Hisenda -, la borsa de frau a Espanya, tant per frau fiscal com la Seguretat Social, supera el 23% del PIB (900.000 milions d'euros el 2005).

28 de juliol de 2005-Imputat judicialment l'exconseller de Treball Ignasi Farreres per haver encarregat i pagat a empreses privades informes que podrien ser fraudulents.

4 de juny de 2005-Acusen Carlos Fabra, el líder del PP a Castelló d'un presumpte frau de 150.000 euros.

28 d'abril de 2005-El fiscal anticorrupció ordena investigar Majórica per blanqueig de diners.

28 d'abril de 2005-Clausurades 47 autoescoles catalanes per frau en els exàmens de conduir.

13 d'abril de 2005-L'Audiència espanyola obre diligències en contra de Telefónica per presumpte frau als accionistes minoritaris de Terra.

25 de març de 2005-Vicenç Rocosa, secretari de CCOO al Baix Llobregat, apareix com a imputat en el cas de frau en uns cursos ocupacionals de la Forcem.

31 de març del 2000-Mario Conde, banquer, és condemnat a 10 anys de presó.

26 de febrer de1998- Luis Roldàn Ibáñez (PSOE) és condemnat a 28 anys de presó per estafa,suborn i malversació. Luis Roldán va obtenir durant la seva gestió un patrimoni integrat per un xalet a Cizur Menor (Navarra), un altre a Aravaca (Madrid), un pis de 332 metres quadrats a la Castellana madrilenya, un  terreny a Cambrils i una finca d'arbres fruiters a Mequinensa,.
 

19 de febrer de 2000-Manuel Pimentel dimiteix davant una acusació de corrupció (cas Aycart)

14 de gener de 2000-Javier de la Rosa surt de la presó amb un aval de 100 milions

15 d'abril de 1998-Juan Hormaechea expresident de Cantàbria és  inhabilitat 8 anys per prevaricació..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.