ACCIONA ACOMIADA I COACCIONA.

 

 Dilluns passat dia 28, en l'intent de conciliaciķ realitzat en el TAMIB, l'empresa s'ha reafirmat en l'acomiadament als dos treballadors el dia de la vaga.

Com recordareu, aquests dos companys van ser acomiadats per complir amb les directrius de l'empresa i de les organitzacions internacionals de navegaciķ ačria, que exigeixen un procediment a l'efectuar la cārrega de l'aviķ. Concretament, l'argument formal per a acomiadar-los va ser la seva negativa a carregar un aviķ, en unes circumstāncies en les que no hi havia el necessari requisit de l'ordre de cārrega, ni tampoc un supervisor. Perō aquests arguments sķn la tapadora que intenta ocultar el veritable motiu dels acomiadaments: els dos companys realment van ser acomiadats per secundar una vaga.

 Es tracta, doncs, d'una represālia, en el context de la lluita de la plantilla d'Acciona per a aconseguir un conveni digne. Per tant, els acomiadaments suposen un atemptat contra el dret fonamental de vaga d'aquests dos treballadors, i un acte de coacciķ a tota la plantilla.

Perō, a més d'aixō, amb la seva reafirmaciķ en els acomiadaments Acciona exposa clarament a l'opiniķ publica, que encara que verbalment digui que els seus avions es carreguen seguint el procediment establert, en realitat obliga als seus treballadors a incomplir el que els ha explicat hipōcritament i els exigeix carregar els avions de qualsevol manera.

L'única cosa important per a Acciona A.S. és que les maletes entrin en els cellers rāpida i econōmicament, sense tenir en compte si estā ben repartida la cārrega segons les instruccions dels comandants, si estā assegurada, si estā ben lligada, etc….

Segons les normatives aquests controls de seguretat els realitza un capatās (SLM Sun Load Māster responsable de la cārrega de l'aviķ, preparat a tal fi i autoritzat per a signar la fulla de cārrega) i  segons tots els manuals, sense el SLM o altre cap de cārrega, aquesta no es pot realitzar.

A qui vol enganyar Acciona? Tots sabem el que passa, signa que fa una cosa, per a quedar bé davant Aena, el Ministeri de Foment, etc., i realment fa i obliga a fer el que vol, com en el cas dels acomiadats. Seguint en aquesta línia d'acomiadaments arbitraris, el jutjat ha declarat improcedent l'acomiadament de Ventura Queiruga, que va ser acomiadat segons l'empresa per “no ser apte físicament per al desenvolupament del seu treball”, inaptitud que s'ha declarat falsa, perō tanmateix l' acomiadat es queda en el carrer (aquesta és “la justícia” de les lleis laborals en aquest país). Resulta que, a la seva edat i amb algunes lesions d'esquena producte d'anys de treball, ja no és rendible per a l'empresa.

 Des de la CGT considerem inadmissible que una empresa com Acciona A.S., que aquesta realitzant un servei públic mitjanįant una concessiķ del Ministeri de Foment, realitzi aquestes accions per a augmentar les seves quantioses ganāncies, sense respectar les normes de cārrega dels avions, que es va comprometre a complir davant els organismes oficials.

31 de Juliol de 2008.