COMUNICAT DE PREMSA DE LA CEPC-UIB



La Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans i l'Assemblea d'Estudiants de Filologia Catalana de la UIB treim les següents conclusions de la Diada contra la monarquia: per la república i la igualtat:

1. El passat dimecres els vicerrectors Mercè Gambús i Joan Antoni Mesquida es reuniren amb les diverses associacions d'estudiants. En aquesta reunió ens van prometre que en el campus universitari no entraria cap policia uniformat; contrariament durant la visita del príncep varen entrar cotxes de policia nacional espanyola, guardia civil, policia local i cossos militars.
A més a més al llarg del dia els estudiants varem veure diverses furgonetes de la policia nacional circulant pel campus. Un grup de militants de la CEPC vàrem treure fotografies, moment en el qual els policies baixaren
de les furgonetes amb actitut amenaçadora. Debut a això els estudiants ens refugiarem dins un edifici i decidirem cridar al vicerrector d'estudiants, que després de parlar amb la delegació del Govern espanyol ens va dir que ells li asseguraven no haver enviat cap furgoneta de policia al campus.

Des de la CEPC volem dir que la presència dels cossos repressius al campus ens recorda a èpoques passades que sortossament molts de nosaltres no hem patit.

2. La CEPC valoram molt possitivament la Diada contra la
monarquia, debut a la nombrossa participació a les diverses conferències i a l'alta qualitat de les diferents exposicions.

3. Des de la CEPC volem expressar el nostre rebuig al tractament d'alguns mitjans de comunicació, que únicament es dediquen a manipular i criminalitzar: alguns diaris parlen de 50 estudiants quan a les fotografies es veu clarament que allà ens concentràvem més de 200 persones.
A més a més els diaris únicament es fan ressò dels alderulls del final de la concentració passant per alt els diferents actes culturals que es dugueren a terme, com el recital poètic, l'aixecament de castells o l'animació musical. Això sense contar la resta d'actes culturals realitzats al llarg del dia.
També denunciam la criminalització de qualsevol tipus de dissidència cap a les veritats oficials de l'Estat espanyol i els seus mitjans de comunicació.

Finalment volem agraïr l'assistència de tots aquells estudiants i professors que se sumaren a la concentració de rebuig a la monarquia.




Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans-UIB.
11 de maig de 2005