LA CAEB MENYSPREA LA LLENGUA CATALANA

 

Us escric per contar-vos el que em va passar ahir dematí (7-12-2004) quan vaig cridar a la CAEB (Confederació d'associacions empresarials de Balears).

Cercava informació sobre la beca Leonardo per estudiar sis mesos a l'estranger i vaig haver de cridar al número de telèfon indicat al fulletó de propaganada de tal beca.

Hi crid i sóc atès per una al·lota que em diu : "Buenos días", i jo amb tota la naturalitat del món li contest: " Hola, bon dia!" i li començ a explicar en català el que estava cercant. No havia acabat d'explicar-ho quan de sobte sent que em pengen el telèfon. Jo perplexe torn a telefonar i me l'agafa la mateixa al·lota i torna a passar el mateix d'abans: "Buenos dias".... "Bon dia" li començ a explicar en català i me torna a penjar.

Tot seguit torn a telefonar per tercera vegada i ni tan sols ja me va agafar el telèfon.

Ho intent per quarta vegada, me l'agafa i m'aten en un to sec i despectiu. Estava tan alucinat que no vaig saber com reaccionar en aquell moment. Li vaig tornar a demanar en català la informació que buscava i me va respondre d'una manera maleducada que la persona que s'encarrega d'allò no hi era, que tornàs a telefonar dijous.Bé! us faig arribar aquest escrit per si qualcú sap on puc fer una queixa. Ara que ho veig d'una manera més freda, veig clarament que un fet així no es pot consentir i que s'ha de fer qualque cosa.

M'he sentit discriminat pel simple fet de parlar una llengua que és oficial i això ho trob molt greu i més si estam parlant d'una etitat com la CAEB. No m'agradaria que li passàs a una altra persona.Gràcies.

Feliu Trias