DAVANT EL NOU ATEMPTAT FEIXISTA AL BOSC DE LA MEMÒRIA

El nou atemptat perpetrat al Bosc de la Memòria, de Bendinat (Calvià), el passat cap de setmana, ens deixa molt clar que el feixisme és viu i actua a Mallorca, en un context de passivitat còmplice dels polítics del Partit Popular, que controlen el municipi calvianer i el govern de la Comunitat Autònoma. Aquesta és la cinquena vegada que l’emblemàtic monument a la memòria dels assassinats per la repressió feixista és destrossat, i també la cinquena ocasió que el batle Delgado o els seus regidors titllen aquests fets com una altra “gamberrada”. La repetició d’aquests fets, i l’absència de mesures per prevenir-los, ens indiquen una complaença encobridora de qui pot posar remei i no ho fa.

Per tot això, exigim:

  1. La immediata identificació dels autors de l’atac al Bosc de la Memòria, i la depuració de les seves responsabilitats. 
  1. La dimissió, per inoperant i/o encobridor, del regidor de seguretat de l’Ajuntament de Calvià. 
  1. La immediata reparació de les destrosses causades, i l’establiment de les mesures de vigilància preventives. 
  1. La condemna d’aquests fets per part de totes les forces polítiques, en especial del PP, que amb el seu silenci deixa molt clar a quina part es situa, que no és la de les víctimes, sinó la dels seus botxins.

  Des de la CGT de les Illes Balears consideram necessària fer pública la nostra protesta, per uns fets que no són aïllats, i la nostra convicció de que cal que les entitats de la societat civil mallorquina, davant aquests atacs covards i miserables, defensen públicament la memòria de les víctimes del feixisme, i plantin cara a la barbàrie feixista, com a condició de poder gaudir dels mínims d’allò que s’anomena democràcia. 

Amb aquesta nota, una vegada més, la CGT de les Illes Balears vol retre homenatge a la memòria de tots els homes i totes les dones que varen donar la seva vida, o varen patir la repressió feixista, en defensa de la llibertat.

CGT-BALEARS
Secretariat Permanent

  6 de juny de 2005.