Efemèrides del 6 de desembre


Avui fa quatre anys que el Partit Socialista de Veneçuela (PSUV), liderat pel president, Hugo Chávez, es proclamà vencedor de les eleccions regionals  després d'adjudicar-se vuit de les tretze places en disputa.

Avui fa cinc anys que va morir un home a causa dels trets  en una revolta entre la policia turca i milers de kurds que protestaven a la ciutat de majoria kurda de Diyabakir.

Avui fa cinc anys que va guanyar per un marge molt ajustat les eleccions presidencials romaneses el cap de l'Estat de centre-dreta, Traian Basescu. Els socialdemòcrates denunciaren el frau electoral.

Avuis fa sis anys que el vaixell de Salvament Marítim, 'Punta Salinas', va rescatar 66 immigrants, un d'ells mort, a 140 milles de la costa de Gran Canària.

Avui fa sis anys que moriren 17 persones en un tiroteig entre la policia i atracadors a Manila (Filipines).

Avui fa sis anys que en un ERO de Spanair es traslladaven 609 persones i s'acomiadava a 173 persones més de les Balears.Dels 173 afectats 8 eren pilots, 4 treballadors de rampa, 142 de serveis generals, 7 tripulants de cabina i 12 tècnics de manteniment.

Avui fa set anys que un total de 76 insurgents van ser detinguts per l'exèrcit en una ofensiva prop de Baquba (Iraq).

Avui fa set anys que moriren 13 integristes islàmics, entre ells un comandant, en un atac amb helicòpters de l'Exèrcit de Pakistan contra els feus insurgentes de la vall de Swat.

Avuis fa set anys que moriren 8 persones en un centre comercial de la població de Omaha, a l'estat nordamericà de Nebraska a trets d'un home que  després es va suïcidar.

Avui fa set anys que la Guàrdia Civil i els tècnics del Servei Territorial de Medi ambient trobaren els cadàvers de divuit voltors lleonats presumptament enverinats en l'entorn del municipi d'Abioncillo de Calatañazor (Soria).

Avui fa set anys que quatre membres del col·lectiu Nós-Unidade Popular vaan ser detinguts després de participar en la manifestació contra la Constitució, convocada per Causa Galiza a Vigo.

Avui fa set anys que moriren 3 persones a Marañón, al nord-oest de Colòmbia en una incursió de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

Avui fa set anys que va morir una persona i cinc més resultaren ferides en un atemptat a Paris contra el gabinet que duia el cas Yvan Colonna , presumpte assassí del prefecte de Còrsega.

Avui fa set anys que moriren  105 miners per una  explosió de gas  a una mina de Shanxi (Xina).

Avui fa vuit anys que arqueòlegs del Vaticà desenterraven un sarcòfag que es creia que contenia les restes de l'apòstol Sant Pau.

Avui fa vuit anys que Zimbabwe arribava a una taxa oficial d'inflació del 1.070%.

Avui fa vuit anys que la tribu Seminola comprava Hard Rock Cafè per 965 milions de dòlars al grup britànic Rank Group.

Avui fa vuit anys que el Tribunal Suprem confirmava la sentència dictada el 14 d'octubre del 2005 per l'Audiència Provincial de Madrid en la qual es condemnava l'empresari Ruiz Mateos a tres anys de presó i multa de 21.600 euros per delictes relacionats amb l'empresa Mundo Joven.

Avui fa vuit anys que moriren cinc militars dels EUA en un atemptat amb bomba a Kirkuk.

Avui fa vuit anys d'un comunicat de la UNICEF informant que Zimbabwe tenia el percentatge més alt de nens orfes del món, amb un total d'1,6 milions de menors sense pares.

Avui fa vuit anys que la productivitat de les empreses catalanes era de 48.500 euros per ocupat mentre que les empreses espanyoles era de 43.800 euros, diferencial que contribuía al diferencial del 20% que hi havia entre el PIB per càpita espanyol i el català.

Avui fa vuit anys que va morir el pintor John Ulbricht a Galilea (Mallorca).

Avui fa vuit anys que moriren vuit contrabandistes prop de Kirkuk en l'explosió d'un oleoducte perforat del qual estaven robant petroli.

Avui fa vuit anys que moriren dos policies en un tiroteig amb membres d´Al-Qaeda en una presó a la ciutat costanera saudita de Jidda.

Avui fa vuit anys que morien dos immigrants arribats a la nit a Gran Canària en una pastera per hipotèrmia severa.

Avui fa nou anys que David Cameron va ser elegit dirigent dels conservadors britànics.

Avui fa nou anys que un avió s'estavellà contra un edifici i va causar 116 morts a Teheran.

Avui fa nou anys que moriren cinc soldats a la ciutat de Jaffna, al nord de Sri Lanka en una explosió causada per una mina.

Avui fa nou anys que Eta va col·locar cinc bombes d'escassa potència a les cunetes de les vies M-40, M-45, M-50, A-2 i A-6, al voltant de Madrid.

Avui fa nou anys que moriren  43 estudiants de l'Acadèmia de Policia de Bagdad i altres 73 persones resultaren ferides en un atemptat.

Avui fa nou anys que moriren cinc persones en  caure un helicòpter Mi 8 sobre el gel en el riu Amur.

Avui fa nou anys que moriren tres persones a trets de la policia xinesa a la ciutat de Dongzhou quan protestaven per l'escasa compensació a canvi de les seves terres per construir una planta eòlica.

Avui fa nou anys que prop de 800 joves d'ERC es manifestaven a Barcelona contra la Constitució i a favor de l'autodeterminació.

Avui fa nou anys que Endesa va arribar a un acord amb les autoritats poloneses per comprar una participació del 85% en el grup energètic polonès Elektrownia Dolna Odra

Avui fa deu anys que Gerry Adams, aprovava el pla britànic-irlandès per a restaurar l'autonomia d'Irlanda del Nord.

Avui fa deu anys de l'assassinat d'Enrique Salinas germà de Carlos Salinas.

Avui fa deu anys que la CDU reelegia Angela Merkel com a líder.

Avui fa deu anys que en el procés contra 25 membres del MRTA, el fiscal demanava la cadena perpètua per als dirigents Victor Polay Campos, Peter Cárdenas, Miguel Rincón, Lucero Cumpa i Alberto Galvez Olaechea.

Avui fa deu anys que ERC, PNB, BNG i EA no acudiren a la recepció del Dia de la Constitució.

Avui fa deu anys que Lufthansa congelava el sou dels pilots durant dos anys i allargava la seva jornada laboral.

Avui fa deu anys que plogueren 121 litres per metre quadrat a Pollença, 112 a Lluc, 117 a Cala Rajada, 47,8 litres a Alaró  i 15 a Sant Joan.

Avui fa 75 anys que els feixistes afusellaren Fratern Catchot Cardona en el Fort d'Illetes.

Avui fa 83 anys que José María Gil Robles va fer un discurs en el Cine Modern de Ciutat.

Avui fa 227 anys que Bartomeu Martorell va ser assassinat d'un cop d'aixada per el seu esclau.

Avui fa 611 anys de la concòrdia entre regidors a Mallorca.