Efemèrides del 2 de febrer


Any 186 a. C

A Gansu (Xina) es registra un terratrèmol de 6,5 graus en l'escala sismològica de Richter (magnitud de 6 a 7), que deixa un saldo de 760 morts.

2 de febrer del 484

Bisbes Balears a Cartago (Elíes de Mallorca,Macari de Menorca,i Olipi d´Eivissa)
    
Any 506

Alaric II, rei dels visigots, promulga la Lex Romana Visigothorum o Breviario d'Alarico, en el qual es recopila el Dret romà vigent al Regne Visigot de Tolosa.

Any 536

Agapit, papa, entra a Constantinoble
    
Any 850

A Oviedo és coronat rei Ordonyo I.
    
Any 865

Prop de Miranda d'Ebre (Castella) es lliura la batalla de la Morcuera, en la qual Muhammad I de Còrdova venç a Rodrigo de Castella.


2 de febrer del 880

Mor Bru de Saxònia en combat contra els normands
    
Any 962

A Roma, el papa Joan XII consagra emperador del Sacre Imperi Romà Germànic a Otó I considerant aquest fet el principi de l'imperi.

Any 1049

Konrad II duc de Baviera
    

Any 1207

S'estableix la Terra Mariana, que comprenia les actuals Estònia i Letònia.

Any 1208

Neix Jaume I rei d'Aragó, de Mallorca i de València, Comte de Barcelona i d'Urgell, i senyor de Montpeller


Any 1231

Sancho IV i Jaume I signen tractat d´herència mutua a Tudela

Any 1249

Mor Robert I de França, comte d´Artois a Manssurah (Egipte)

Any 1287

Alfons el Liberal  deixa Menorca

Any 1294

Mor Ludwig II duc d'Ober-Bayern a Heidelberg

Any 1332

Mor Rodolf III de Baden

Any 1373

Terratrèmol a Ribagorça
    
Any 1386

Ladislau II és coronat rei i uneix el Gran Ducat de Lituània i el Regne de Polònia.

Any 1398

Aliança de Joan de Nassau,arquebisbe papal de Mainz amb Hanneman comte Deux-Ponts

Any 1424

Bernat Coch compra terra a Biniamar

Any 1428

Terratrèmol a Barcelona

Any 1429

Terratrèmol a Puigcerdà

Any 1440

Friedrich d´Àustria proclamat emperador
    
Any 1461

A Herefordshire (Anglaterra) -en el marc de la Guerra de les Roses- es lliura la batalla de Mortimer Cross.

2 de febrer de 1489-Jaume Armadans va passar enfront de la casa del noble Roderic de Santmartí i del seu gendre Pere Espanyol. Aleshores una criada dels Espanyol va vessar des d'una finestra l'aigua d' un gerro sobre el cap de Armadans, com solia ser costum en temps del carnestoltes. Però Armadans va sentir-se ofès pels seus adversaris espanyols, i baià de la seva mula, va pujar al pis principal de la casa i davant de la senyora va copejar  a la criada. Quan es va assabentar Pere Espanyol, indignat , va reunir a cinquanta homes del seu bàndol, i junts van assaltar can Armadans, casa situada en el carrer de Sanç . Els espanyols van acoltellar a Jaume Armadans i van ferir greument a la seva esposa. Quan van sortir de la casa es van trobar amb Francesc Armadans, cosí de Jaume, al qual també van ferir. Poc temps després els assaltants van ser detinguts, llevat de Nicolau de Pacs i Pere Santjoan que van  sortir de Mallorca per a prendre part en la guerra contra el regne de Granada. A la guerra de Granada van ser armats cavallers al finalitzar i van obtenir el perdó per l'assalt a la casa dels Armadans.

Joan Angelat obté permís per treure 300 quarteres de blat dels delmes reials

Any 1512

Mor Lancino Curzio, poeta milanès
    
Any 1518

Les Corts de Valladolid acorden la incorporació de les Índies a la Corona de Castella.

Any 1522

Arrestats antics comuners a Toledo, que són alliberats per tropes a les ordes de Maria de Pacheco

Neix Lodovico Ferrari, matemàtic, a Bolònia

    
Any 1529

A Nova Granada (actual Colòmbia) Ambrosio Alfinger, comandant l'expedició de la Família Welser, desembarca a Santa Marta. Aquest fet inicia l'experiència colonitzadora dels Welser, que acabarà en un complet fracàs.

Any 1530

Pere Torrella és arrestat per benefici de pau

Any 1533

Les tropes d'Hernando Pizarro creuen el vall del Rímac (Perú)
    
Any 1536

En el Riu de la Plata, Pedro de Mendoza funda el port Mare de Déu Maria del Bon Aire, on avui es troba la ciutat de Buenos Aires.
    
Any 1542

En el nord d'Etiòpia, les forces portugueses sota les ordres de Christovão dóna Gamma capturen un fort musulmà a la batalla de Baçente.
    
Any 1543

Ruy López de Villalobos inicia la colonització de l'arxipèlag de les Filipines, batejades així en honor del príncep Felip d'Espanya.

Any 1577

Fundació del Collegio delle Nobili Zitelle(fadrines) per Annibale Vestarini i Giovanna Anguillara

Any 1583

Gebhard,arquebisbe de Colònia es casa a Bonn amb Agnès de Mansfeld

Any 1594

Mor Giovanni Palestrina, compositor,  a Roma

Any 1612

Mor Christopher Clavius a Roma

Any 1641

Don Duarte, germà de Joâo IV, empresonat a Viena


Any 1653

Nova Amsterdam, més tard denominada Nova York, adquireix la categoria de ciutat.

Any 1704

Mor Guillaume François Antoine Marquis de L'Hôpital, a París
    

Any 1709

El mariner escocès Alexander Selkirk (1676-1721) és rescatat després de viure quatre anys en una illa deserta. La seva història inspirarà l'escriptor britànic Daniel Defoe a escriure la seva novel·la Robinson Crusoe.

Any 1715

El 2 de febrer de 1715 arriben provinents de Nàpols els navilis San Genaro, El Pardo i tres més amb 2225 soldats (1200 alemanys comandats pel coronel Ludovic Rohx ) per a la defensa de Mallorca contra els Borbons. Aquest exèrcit es divideix en cinc companyies: Weitzel, Wallys, Sigingen, Toldo,,i Ofsnabrugy; Els soldats s'allotgen en el castell de Bellver i a les Sitges (quarters del Sitjar) de santa Catalina.

" A primeros de febrero de 1715 por la mañana avissaron los navios del conboy. y por las calmas tantas que havian llegaron el día siguiente por la mañana en esse Puerto. Al comandante navio de Nápoles San Genaro, saludo la Ciudad y los otros le acompañaron, la Ciudad bolvio el saludo, v a las diez de la mañana vino a tierra el Coronel de Alemanes el Barón Rox con su Teniente Coronel el Barón Cecke, y otros oficiales alemanes passaron a Palacio a visitar el Virrey ya que medio día les combida a comer. Acabada la comida volvieron los oficiales a sus navios y se dio principio a desembarcar las tropas por cuyo efecto se dio orden a todos los llaudes de ¡as marina que fuesen a bordo de los navios para transportar gente. Essa tarde desembarcaron cosa de 400 alemanes que formados a tres filas ocupavan todo el muelle y por hacerse de noche ceso el desembarco, y los desembarcados marcharon al castillo de Bellver en donde se tes tenía quartel prevenido. Al otro día por la mañana acabaron de desembarcar las tropas que constavan de mil y doscientos soldados de bonísima calidad bien vestidos de blanco con bueltas y con batas coloradas. El sargento mayor era caballero del habito de San Juan el marqués Wenceslao Sutsecarin, marcharon  tropas parte al Castillo de Bellver y parte en las Sitjas  (quarters del Sitjar) cuyos dos puestos fueron sus quarteles de dichos soldados. El día 5 desembarcaron siete cañones de bronce que venían de Nápoles con una cantidad de balas y granadas con seiscientos barriles de pólvora ". (BBR, Guillermo Vidal- Cronicón 1700-1752, manuscrito 13)
   

Any 1737

Un incendi, al qual es va denominar «Foc Gran», devasta la ciutat de Panamà.


2 de febrer de 1811

Les Corts acorden no donar validesa a tractats fets pel rei en captiveri
    

Any 1814

Les Corts espanyoles fixen una sèrie de mesures davant l'imminent retorn de Ferran VII, amb l'objecte de imposar-se al monarca (última esperança dels absolutistes per restablir l'antic règim). Així, la Regència marca l'itinerari que el monarca haurà de seguir en el seu retorn, els honors amb que haurà de ser rebut i el jurament de la Constitució de 1812 com a pas previ per al seu reconeixement.
    
Any 1837

El Papa Gregori XVI inaugura el Museu Etrusc del Vaticà.
    
Any 1841

A San Salvador, ciutat capital del Salvador, una Assemblea Constituent proclama la separació del Salvador de la República Federal de Centreamèrica.
    

Any 1848

Signatura del Tractat de Guadalupe Hidalgo. El Govern de Mèxic -en el marc de la Guerra d'intervenció nord-americà- cedeix als Estats Units més de la meitat del seu territori: la totalitat del que avui són els estats de Califòrnia, Arizona, Nevada i Utah; així com part de Colorado, Nou Mèxic i Wyoming; s'estableix el Riu Bravo del Nord com la línia divisòria entre Texas i Mèxic.
    
Any 1851

A Guatemala es lliura la batalla de l'Arada, en la qual les forces dirigides pel general guatemalenc Rafael Carrera i Turcios derrota a la coalició invasora del Salvador i Hondures.

Any 1862

Neix Antoni Maria Alcover i Sureda
    
Any 1866

A Madrid fracassa un intent de derrocament del govern unionista.
    
Any 1878

A Chaco (Argentina) Fundació de la Ciutat de Resistència, Argentina.

Any 1882

Neix James Joyce a Dublín
    
Any 1887

A Punxsutawney (Estats Units) se celebra per primera vegada el Dia de la Marmota.
    

Any 1892

Santiago Ramón i Cajal és nomenat catedràtic d'Histologia i Anatomia patològica de la Universitat de Madrid.
    

Any 1900

A Filipines, les autoritats nord-americanes donen a conèixer els seus plans per a l'administració de les illes, destacant que una retirada de l'arxipèlag no és possible i que els filipins «no estan preparats per a la independència».
    
A Espanya es promulga una llei sobre accidents en el treball.
    
Als Estats Units, les associacions de les ciutats de Boston, Detroit, Milwaukee, Baltimore, Chicago i San Luis, ratifiquen l'acord que crea la Lliga Nord-americana de Beisbol. Cadascuna d'elles aportarà 1.200 $ per a les arques de la nova entitat. Queden per ratificar la seva incorporació els clubs de Providence i Filadèlfia.


Any 1913

S'inaugura a Nova York la Grand Central Terminal, la major estació ferroviària del món.
    

Any 1914

Inauguració a Tanzània de la línia ferroviària de 1.250 km que uneix el llac Tanganyika amb la capital, Dar es Salaam.
    
Any 1920:

Rússia reconeix la independència d'Estònia.
    

Any 1921

Manifestacions a Alemanya contra els acords sobre les reparacions de guerra.
    

Any 1922

Es publica la novel·la Ulisses, de James Joyce.
    
Any 1923

Comença la prova de regularitat de motociclismoBarcelona-Saragossa-Barcelona. Estan inscrits 48 vehicles.

Any 1926

Neix Valery Giscard D'Estaing, president francès
    

Any 1930

A Xile, el president Carlos Ibáñez del Campo promulga una nova Llei de Registre Civil.
    
Any 1931

A l' Argentina és afusellat el militant anarquista Paulino Scarfó.
    

Any 1932

La Societat de Nacions tracta de posar fi al conflicte xinès-japonès.2 de febrer de 1937

Incautació de béns de la família Marquès Rullan per part dels franquistes a Mallorca
    
Any 1938

A l'Espanya franquista es restauren com emblemes d'aquest país l'escut i la corona imperial dels Reis Catòlics.

Primer Govern Nacional:Franco president. Vicepresident i Afers. Exteriors: Conde de la Jordana. Justicia:Conde de Rodezno.Defensa: Gral.Dávila.Orde Públic:Martínez Anido. Interior: Serrano Suñer. Hisenda : Andrés Amado. Indústria i Comerç. J.Antonio Suances. Agricultura: Raimundo Fernández Cuesta. Educació: Pedro Saínz Rodríguez. Obres Públiques: Alfonso Peña. Organització Acció Sindical: Pedro González Bueno.
    
Any 1939

Ruptura de les relacions diplomàtiques entre la Unió Soviètica i Hongria, com a conseqüència de l'adhesió d'aquest últim país al Pacte Antikomintern.
    
El govern franquista decreta la il·legalitat de totes les religions a Espanya excepte la catòlica.
    
Any 1940

A Belgrad els estats balcànics realitzen una conferència de pau.

Nicolás Brondo Rotten, nou director del diari falangista "Baleares"
    
Any 1941

A Bordighera (Itàlia) es troben els dictadors Francisco Franco i Benito Mussolini.
    
Any 1943

A la Unió Soviètica acaba la Batalla de Stalingrad.
    
Any 1945

Equador declara la guerra a Alemanya.
    
Les tropes americanes tornen a Manila.
    
    
Any 1949

Comença una intensa erupció del volcà Villarrica (Xile).
    
Any 1951

A Nevada, Estats Units detona la bomba atòmica Baker 2 (de 8 kilotones).
    
Any 1953

El president dels Estats Units, Dwight D. Eisenhower, anuncia el final de la neutralització de Formosa.
    
Any 1957

En els Estats Units s'inaugura la Leo Castelli Gallery, destinada a ser el centre mundial de l'art pop.
    
Any 1958

A Costa Rica, Mario Echandi Jiménez és nomenat president

    
Any 1959

Indira Gandhi, filla del primer ministre Jawaharlal Nehru, és nomenada presidenta del Partit del Congrés Indi.
    

Any 1962

Estat de setge a Guatemala després de descobrir una conjura per assassinar al president ia tots els ministres.
    

Any 1963

A Biblián (Equador) moren més de 100 nens a l'ensorrar-se un edifici escolar.
    

Any 1964

La sonda nord-americana Ranger VI arriba a la Lluna, però no pot retransmetre imatges a causa d'una avaria a la cambra.
    
Detenció de set activistes del Partit Nacionalista Basc.
    
Any 1966

A Barcelona,és demolit al Camp de Les Corts, antic estadi del Futbol Club Barcelona.
    
Any 1967

Es promulga la Constitució de Bolívia.
    
El general Anastasio Somoza és triat president de Nicaragua.
    
Any 1968

Reelecció del general Alfredo Stroessner com a president de Paraguai.
    

Any 1970

En una clínica neuroquirúrgica de Munic s'aconsegueix realitzar amb èxit el primer trasplantament de nervis en la història de la medicina.

Mor Bertrand Russell

Fi vaga Hunosa
    
Any 1971

Equador sol·licita que es retirin les forces nord-americanes estacionades en el seu territori.

Assassinat Domenico Centola, jornaler, per trets de la policia en una vaga a Foggia
    

Any 1972

A Dublín, l'ambaixada britànica és destruïda en protesta pel Diumenge Sagnant.
    
Any 1973

A Dublín, 40 000 manifestants assalten l'ambaixada britànica com a conseqüència d'un tiroteig a la ciutat nord-irlandesa de Londonderry.
    

Any 1976

En el Palau dels Papes, d'Avinyó (França) es perpetra el robatori de 119 quadres de l'última època del pintor espanyol Pablo Picasso.

Assassinat José Tedeschi, sacerdot obrer, a l' Argentina
    
Any 1977

El Congrés Nacional Indi, dirigit per Indira Gandhi, s'escindeix en dues faccions després de la dimissió del ministre d'Agricultura.
    
Inauguració del Centre Pompidou a Paris, obra de Renzo Piano i Richard Rogers


Any 1978

Els Reis d'Espanya reten homenatge als republicans espanyols assassinats pel nazisme en el camp de concentració austríac de Mauthausen.

Mor Emma Neri Garavini, pedagoga llibertària
    
Any 1979

A Espanya es concedeix la llibertat condicional a l'argentí franquista Jorge Cesarski (1927-) -de la banda terrorista Guerrilleros de Cristo Rey- després de només un any de presó per l'assassinat d'un estudiant.
    

Any 1980

El Parlament d'Itàlia aprova, per gran majoria, noves i dures lleis antiterroristes.

Assassinat Jesus M Zubicaray pel Batallón Vasco Español
    

Any 1981

Perú i Equador signen un alto el foc.Any 1983

Assassinat Paolo di Nella, feixista, per un grup d'Autònoms a Roma

Aprovació del projecte de despenalització de l´avortament.
    
Any 1984

En diverses ciutats d'Espanya, mig milió de persones es manifesten contra la reconversió industrial.
    
A Veneçuela, Jaime Lusinchi pren possessió com a president.
    
El Govern de Costa Rica nega asil polític a 3000 «contres» armats d'Edén Pastora
    
Any 1987

A la ciutat de Mianeh (Iran), el Govern iraquià perpetra un atac aeri contra població civil. En dues escoles moren 79 alumnes.
    
William Casey, director de la CIA i suport del president Ronald Reagan en l'escàndol Iran-Contres, dimiteix del seu càrrec adduint motius de salut.

Mor Andy Warhol

    
Any 1988

A l'Hotel Ritz (Nova York) es presenta la banda de hard rock Guns N 'Roses.1
    

   
Any 1989

A Paraguai, Andrés Rodríguez encapçala un cop d'Estat contra el règim del general Alfredo Stroessner.
    
A Kabul es retira l'última columna de l'exèrcit soviètic.

Míting cientific soviètic pro-Sajarov

Carlos Andrés Pérez president constitucional de Veneçuela

Any 1991

Assassinat Expedito Ribeiro de Souza,sindicalista del S.de Treballadors Rurals, a Parà

Moren 200 persones en un terratrèmol al Pakistàn
    
Any 1994

A Veneçuela finalitza el mandat provisional de Ramon J. Velásquez i pren possessió Rafael Caldera.
    
A Kasaï (Zaire), almenys dues-centes persones moren en descarrilar un tren.

Rafael Caldera president constitucional de Veneçuela
    
Any 1995

El Consell d'Europa aprova el Conveni Europeu de Bioètica, primer instrument d'investigació en els camps mèdic i científic.

Any 1996

Pacte de govern del PSOE i EU/IU a Calvià

Govern balear autoritza abocament provisional de cendres a Son Reus
    
Any 1997

En els Estats Units s'inaugura la Cimera del Microcrèdit, un moviment internacional destinat a concedir petites ajudes econòmiques als 100 milions de famílies més pobres del món perquè els dediquin a activitats productives concretes.


    
Any 1998

A Costa Rica, el liberal Miguel Àngel Rodríguez Echeverría guanya les eleccions presidencials.
    
Moren 108 persones a les Filipines en l'accident d'un DC-9 de Cebu Pacific Air

Hugo Chavez proposa l'elecció d'una Assemblea Nacional Constituient

Any 1999

En el Congrés Nacional, a Caracas, se celebra la presa de possessió del president electe, Hugo Chávez.
    
Dos terratrèmols, un d'ells de magnitud 5,2 en l'escala de Richter, al qual van seguir rèpliques de menor intensitat, sembren el pànic a la Regió de Múrcia.

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) publica la requalificació del mig milió de metres quadrats de Són Oms

    
Any 2000

A França la policia deté a l'històric dirigent de la banda terrorista ETA, Juan Carlos Iglesias Chozua, àlies Gaddafi.
    
La Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, tancada des d'abril de 1999, es converteix en escenari d'una manifestació massiva, en protesta per la pujada de les matrícules i per a exigir la participació estudiantil en la reestructuració de la principal universitat de Llatinoamèrica.
    

Any 2002

Els altres, d'Alejandro Amenábar, es converteix en la pel·lícula triomfadora dels Premis Goya amb vuit estatuetes.


    
Any 2003

A Lagos, capital econòmica de Nigèria, moren 40 persones en l'explosió d'un edifici.
    
A Alemanya, el Partit Socialdemòcrata d'Alemanya (SPD) del canceller Gerhard Schröder pateix una severa derrota electoral a les regionals d'Hesse i Baixa Saxònia.
    
Václav Havel deixa la presidència de la República Txeca

Els socialdemòcrates obtenen a la Baixa Saxònia i a Hesse els pitjors resultats en cinquanta anys

Detinguts tres presumptes membres de l'antic grup terrorista grec Lluita Revolucionària Popular (ELA)


Any 2004

Un equip de científics de l'Institut de Ciències Materials de Barcelona (CSIC), dirigit per l'investigador Jordi Rius, descobreix l'estructura atòmica de l'aerinita.
    
Se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides, amb el qual es commemora la signatura de la Convenció sobre els Aiguamolls a la ciutat de Ramsar, Iran, el 2 de febrer

de 1971.
    
En el llac Alberto (Uganda) moren 42 persones en el naufragi d'un transbordador.

Fundació de l'Associació d'Activitats Socio-Culturals de Mallorca,per Magdalena Burguera , Magdalena Rigo i Aina Maria Lladonet

Detenció de Luca Farris, anarquista sard, en relació a 20 accions directes
    
    
Any 2005


Es descobreix a Guipúscoa el primer riu de llet de lluna en estat líquid del món.
    
Alemanya supera els 5 milions d'aturats, xifra rècord des del final de la Segona Guerra Mundial.
    
Vivapel SA, d'Igualada, anuncia la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació que afectarà a 50 treballadors i suposarà el tancament

Moren tres terroristes islàmics en combat contra l'exèrcit a prop de Djebel H’did (wilaya de Saïda), Algèria

Moren dues persones en un atac contra iraquians empleats en una base dels EUA a Baaquba

Moren 52 persones en un accident ferroviari a l'oest de l'Índia

Moren 12 soldats iraquians en un parany a 65 quilòmetres de Zab, al nord de l'Iraq

Mor Zurab Zhvania, primer ministre georgià, intoxicat per gas

Mor un marine nord-americà a la província iraquiana d'Al-Anbar

La direcció de Barayo (antiga Miniwatt) anuncia el tancament de la seva fàbrica de la Zona Franca de Barcelona durant una trobada que ha tingut amb el comitè d'empresa

El Parlament cambodjà retira la immunitat al líder de l'oposició Sam Rainsy i a dos companys seus

El govern d'Israel anuncia l'alliberament de 900 presos i la sortida de les tropes de Jericó a pocs dies de la cimera d'Egipte

Dinamia Capital Privado ha venut la seva participació del 34,88% d'Educa Borrás a Team Toys

Deutsche Bank anuncia la retallada de prop de 3.280 llocs de treball fora d'Alemanya.

Assassinat Magomed Omarov, viceministre d'Interior de la república russa de Daguestan

Abdelaziz Bouteflika reforça el seu poder en ser elegit president d'honor del FLN a Algèria


Any 2006

En els països musulmans es declara la pena de mort de qualsevol que reprodueixi caricatures de Mahoma en diaris occidentals.
    
Un helicòpter nord-americà ha disparat coets contra el barri xiïta de Sadr City, a l'est de Bagdad

Treballadors de Correus es manifesten a Tarragona per l'acomiadament d'un delegat sindical de CGT

Moren tres soldats nord-americans per l'explosió d'una bomba al sud de Bagdad

Moren dues persones en una explosió d'un cotxe bomba al districte de Joh I Rong, a la província de Narathiwat, Tailàndia

Moren cinc iraquians i més de cinquanta resulten ferits per dos cotxes bomba a l'est de Bagdad

Israel ha suspès la transferència mensual d'impostos a l'Autoritat Palestina, valorada en 45 milions de dòlars,i 137.000 empleats no cobraran.

El TSJC ordena a una escola de Badalona que faci classes d'espanyol a un nen de set anys

El Parlament holandès aprova l'enviament de 1.400 soldats al sud de l'Afganistan

Acomiadat el director de 'France Soir', Raymond Lakah, per publicar les caricatures de Mahoma

Any 2007

A Indonèsia comença la inundació més intensa dels últims 300 anys.

Una fossa comuna amb les restes de més de 30 prostitutes, en la seva majoria adolescents, va ser trobada en una mina abandonada a prop de la serralada dels Urals, a Rússia

Moren dos soldats nord-americans en un accident d'helicòpter a prop de Taji (Iraq)

Moren dinou persones com a conseqüència dels tornados registrats al centre de l'estat de Florida

Moren almenys 17 persones en combats entre Hamàs i Al Fatah

Moren 50 persones i 35 resulten ferides a causa de l´explosió d´un camió cisterna en el moment en el qual un autobús passava al seu costat, al sud de l´illa de Mindanao

Moren 100 persones i altres 30 han quedat ferides en enfrontaments amb l'exèrcit a la província de Bas -Matadi, Boma, Kasangulu, Kinzaomvwete i Moanda. que protestaven per presumptes fraus electorals en diverses ciutats i les forces de seguretat

Mor un marine i un mariner a conseqüència de les ferides causades per l'acció enemiga a la província d'Al-Anbar

L'Autoritat Portuària d'Almeria i Motril anul·la el concert de Soziedad Alkoholika per ""exaltar indirectament el terrorisme

La Guàrdia Civil arresta a Fago (Osca) el candidat del PSOE a la localitat, Santiago Mainar, per la seva presumpta relació amb la mort de Miguel Grima,alcalde del PP

Inauguració de la capella del Santíssim de la Catedral de Palma després de set anys de treball de Miquel Barceló

Garzón prohibeix les manifestacions convocades per a aquest cap de setmana per Segi i Askatasuna

Els albanesos acullen amb satisfacció el pla de l'ONU per al futur de Kosovo, que obre el camí cap a la independència

El dispositiu de neteja ha retirat fins ara 928 tones de sorra barrejada amb fuel a la platja del Chinarral, a la badia d'Algesires

Centenars de milicians talibans han entrat a la localitat de Musa Qala i cremat la seu del govern

American Enterprise Institute (AEI), centre finançat per una de les majors petrolieres del món, ha ofert més de 13.000 euros a científics i economistes que qüestionin l´informe del Grup Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic.
    
Any 2008


Mor José Martín Duarte Acero , sindicalista colombià, de SINTRAMBIENTE-CGT, assassinat

Les autoritats pakistaneses han tornat a arrestar durant un període de trenta dies l'exprimer ministre i opositor a Pervez Muixarraf, Aitzaz Ahsan

Els governs dels EUA i Rússia signen un acord per impulsar la compra d'urani rus per la indústria nuclear dels EUA

Capturada per l'exèrcit colombià  Luz Dary Conde Rubio, guerrillera de les FARC, àlies 'Doris Adriana', demanada en extradició pels Estats Units


2 de febrer de 2009


Mor un milicià palestí a Cisjordàniaa trets de l'exèrcit israelià

Moren 21 policies han mort i vuit han quedat ferits com a conseqüència d'un atemptat suïcida perpetrat este matí a la província d'Oruzgan (al sud de l'Afganistan)

La Fiscalia de València ha citat a declarar tres tècnics de l'Ajuntament de València arran de la investigació que va obrir fa vora d'un mes per presumptes irregularitats en la permuta del Mestalla

La presidenta del comitè regulador financer estatal de Kazakhstan, Yelena Bakhmutova, anuncia la nacionalització del seu major banc, el BTA, comprant el 78,14% de les seves participacions

La cadena nord-americana de grans emmagatzemis Macys  anuncia l'eliminació d'uns 7.000 llocs de feina, el 4% de la seva plantilla

Moren tres persones i 30 més resulten ferides en un atemptat amb bomba perpetrat contra un arxiu de la policia colombiana situat al centre de la ciutat de Cali

Una pastera amb tres immigrants morts és localitzada a la nit al sud de Gran Canària

Mor un palestí i tres més han resultat ferits en un atac de l'aviació israeliana contra un cotxe al sud de la franja de Gaza

GlaxoSmithKline, segona major farmacèutica del món, planeja la retallada de 6.000 ocupacions en tot el món

Trety estudia suprimir el torn de nit, on treballen més de 130 persones
    

2 de febrer de 2010

Un total de 1.676 immobles de Palma anteriors a l'any 1900 o catalogats, el 59,36%, encara no han passat la Inspecció Tècnica d'Edificis (ITE),
 
El president Francesc Antich destitueix el director general de Qualitat Ambiental, Antoni Oliver, detingut en l'operació Voltor per la seva gestió com a director gerent de l'Institut d'estratègia turística (Inestur),

El Govern aprova aquest dimarts la llei de vegueries que estableix la nova ordenació territorial de Catalunya que passarà de les quatre províncies a les set vegueries

Detinguts Igor Martín Niño i Olaitz Lema Zabala veïns de la població biscaïna d'Ondarroa a Jaca


2 de febrer de 2011


El dirigent dels Germans Musulmans, Essam el Eriyan, ha reclamat que el president del Tribunal Suprem substitueixi en la direcció de l'Estat Hosni Mubarak i ha demanat una "nova Constitució"


El cicló Yasi assota la costa nord d'Austràlia. Es considera com el pitjor cicló que ha passat per aquesta regió.
    

Any 2014:

Eleccions presidencials a El Salvador.