La ciutadania en el Regne de la Mentida.
Llorenç Buades Castell
2 de desembre de 2012.

Els poders mediàtics que generaren els sistemes goebbelians de transmissió criminal de propaganda segueixen vigents en els mitjans de premsa i mitjans de comunicació espanyols. Aquella "La Vanguardia" transmissora del pensament de Hitler, aquells ABC franquistes,aquells diaris regionals que van de demòcrates després de 40 anys de servei a la dictadura, o altres mitjans més novells com el Inmundo o semblants de la televisió, dirigits per personatges amb nivell intel·lectual inferior al de les rates i guiats per instints primaris, afortunadament moriran. Perquè tot i que la mort no ens iguala, tot acaba en cendres: no hi és Rouco Varela en l'enterrament dels pobres i no és el mateix el mausoleu d'un March que el de les seves víctimes, però uns i altres acaben en cendres.En qualsevol cas allò que ens clama avui és que aquells vells poders encara mediatitzen i són útils, com ho han sigut al llarg dels anys. per al manteniment del Regne de la Mentida.

 Els mitjans escrits i audiovisuals, públics i privats, al servei del Regne Espanyol de La Mentida segueixen avui el discurs en clau hitleriana quan diuen que  el govern incrementa les pensions quan de fet es baixen , quan pregona que els retalls van pel camí correcte per a la generació d'ocupació, o quan diuen que els catalans han votat en clau espanyola contra el sobiranisme. Però el més penós és que cap ni un dels mindundis perrodistes en la compareixença posterior a la roda de premsa d'aquella Soraya pepera amb cognoms franquistes, va recordar a la ministra que ERC havia aconseguit 11 dels 12 escons (alguns eren de parlamentaris de Ciu's no sobiranistes) perduts per CIU.
Tampoc van fer recordar "professionalment" que una ICV-EUiA que manté posicionaments sobiranistes havia guanyat tres escons, i que una CUP boicotejada pels mitjans de incomunicació privats i públics havia aconseguit tres escons amb una despesa de molts pocs euros.

El més penós és que aquest Regne Espanyol de la Mentida és sostingut per aquells que es diuen d'esquerra i són fidels a una Constitució  (com ha votat IU d'Extremadura ara mateix  en el seu Parlamet) que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de l'actual estat espanyol no han votada ni aprovada.

La Constitució espanyola, facturada amb la signatura del PCE i del PSOE ens va instal·lar en una monarquia decidida per Franco i ,en un sistema de presó de pobles i nacions pactat amb els franquistes amb renúncies totals a les lluites per l'autodeterminació dels pobles i per la República, a més de fermar-nos de cap i peus en l'economia social (ja,ja,ja) i de mercat (això si) que destroça les nostres vides.
En conseqüència, el Regne Espanyol de la Mentida perviu en bona part a conseqüència dels pactes refrendats per el sector majoritari de l'esquerra (PSOE i PCE), que ha possibilitat també la configuració dels elements mediàtics actuals de manipulació informativa .
Entre aquests no és aliena la desparició dels mitjans de comunicació públics a benefici de mans privades o l'atorgament oligopòlic de freqüències.
Aquest Regne Espanyol de la Mentida no és exclussiu de la dreta i s'escampa cap als referents d'una esquerra que només ho és de nom, absolutament hipotecada i condicionada pels doblers de la banca en el seu finançament electoral.
Transversalment, aquest Regne de la Mentida s'escampa fins i tot en l'esquerra sistèmica o no sistèmica, quan no es valoren correctament els resultats de les iniciatives empreses o quan no s'encerta en abocar-se en les preocupacions majoritàries de la gent. Per això és necessari canviar el discurs burgès que manté l'esquerra en la ponderació de les actituds.

L'esquerra no ha de barallar-se amb la dreta en relació a la qualificació de les mobilitzacions en funció de la major o menor convocatòria d'aquestes, perquè qualsevol protesta, qualsevol vaga, qualsevol rebuig d'una situació d'abús de poder, fins i tot de manera individual, qualsevol lluita és fonamental per a una victòria  immediata o futura. Una manifestació o una vaga mai fracassen i el termini "fracàs" quan es tracta de l'expressió del rebuig a un abús ha de ser descartat del llenguatge de l'esquerra. Els combatents contra Hitler o Mussolini eren una minoria significada com terrorista, però tenien la raó. I allò que importa és sostenir la raó contra la mentida, a partir dels suports existents que s'expressin, siguin pocs o molts.

Dit això s'ha de reconéixer la veritat, cosa que no fa l'esquerra: la vaga del 14 N va tenir èxit per la seva mateixa convocatòria i seguiment en els carrers, independentment de la major o menor adhesió a la mateixa, perquè moltes persones anaren aquest dia a treballar, tot i estar a favor de la vaga per raons de precarietat, per raons econòmiques i no tenir descomptes o per por a la llibertat que té l'empresari d'acomiadar...
Però  no s'ha d'obviar tampoc que molts ciutadans, a la vegada electors, avalen les polítiques de retalls -- sovint quan afecten a altres, perquè en parlar de mi no ric--- i per això han guanyat partits de dreta a totes les eleccions als parlaments autònoms -- l'andalús inclòs perquè el PSOE és de dreta a matar i amb càrrecs d'extrema dreta com el senyor Bono--, o han votat alternativament a partits que emparen les polítiques de retalls.

Els electes que veritablement estan contra els retalls, com la CUP, són molt minoritaris. De manera que, condició prèvia  per a la solució de la crisi des d'un punt de vista d'esquerra és la solució a l'esquizofrènia que fa possible que la veïna voti al PP però  demani signatures per tal que el fill que fa feina a l'Ibanat no perdi la feina en els retalls; que el meu veí de dreta es lamenti ara perquè la dreta  a la que voten familiarment ha retallat a la filla mestra, les hores de classe per a l'educació d'adults;  que Marieta estigui en condicions d'agraïment al seu marit militant del PP i interventor  a les eleccions que , com mestra interina no tengui feina en perspectiva enguany ni l'any proper. Del que es tracta és que el pare d'un càrrec municipal de l'esquerra, militant a la vegada del PP i de CCOO, visiti el psiquiatre, com la cap sindicalista del sector aeri que milita en el PP i a la vegada va a la manifestació dels anticapitalistes... És absolutament necessari  que aquest "monstruari" d'indecència mental resolgui la seva doble vida.

El Regne de la Mentida  amb la seva maquinària d'emblanquinar cervells per a carregar-los de merda, fa creure's rei al marginat, però afortunadament algunes persones hem après a llegir els missatges enverinats, a sortir de l'analfabetisme en el qual ens volen inserir els Goebbels amb els seus instruments. Per això mateix no és lògic que volguem jugar en el camp de les valoracions que puguin fer els que sempre tendran uns motius o altres per fer per prevaler amb mentides els seus interessos.                                                          Prou robatori

                                                                                   16 de Desembre de 2012
                                      
                                       Mallorca lliure de peatges


Centenars de persones participen a les marxes contra el peatge del Túnel de Sóller El matí del diumenge 16 de desembre centenars de persones han secundat les dues marxes contra el peatge del Túnel de Sóller. Des del costat de Sóller, més de 200 persones s'han manifestat amb una pancarta que resava “Mallorca Lliure de Peatges” i al so de la sirena, de xiulets i de nombrosos crits proferits com “volem un túnel lliure i gratuït”, “volem la subvenció”, “no volem pagar” o “els doblers”, en referència al deute de la subvenció del túnel. Aquesta s'ha realitzat per la carretera, per a després iniciar un recorregut pels carrers de Sóller fins a arribar al davant de l'Ajuntament, on s'ha llegit un contundent i crític manifest. Des del costat de Bunyola, i convocades per l'Aviv de Bunyola, més d'un centenar de persones han partit de la plaça del poble amb una pancarta que resava “Rescat del túnel ja” al so de les xeremies, anant per la carretera de Sóller, moment en el qual s'han format llargues retencions de cotxes, fins a arribar a l'estació de peatges del túnel, la qual han obstruït mentre es llegia el manifest.