13 de desembre de 2012  -L'assemblea de Palma d'Arran hem realitzat aquesta matinada una acció contra una sucursal de Banesto, en resposta a l'intent de desnonament il·legal que aquesta entitat bancària intentà dur a terme fa dos dies a Palma. D'aquesta manera volem expressar la nostra màxima solidaritat amb Lola Conesa, mare de dos fills, nova víctima dels abusos dels bancs i que ha estat a punt de perdre el seu habitatge.


L'acció ha consistit en el llençament de pintura i la realització de pintades a la sucursal de Banesto que es troba a la Plaça París de la nostra ciutat. Enmarcam l'actuació dins la campanya "Només lluitant tenim futur!", amb la que la nostra organització es presenta arreu dels Països Catalans. Novament, la nostra intenció és la de donar resposta, en clau juvenil, les agressions que patim, de cara a construïr l'alternativa independentista, socialista i feminista que necessita el nostre poble.

Aprofitam per mostrar el nostre suport a totes les persones que participen de la lluita contra els desnonaments, ja sigui a les Plataformes d'Afectades per les Hipoteques com a qualsevol espai de lluita i transformació anticapitalista. Animam a sumar forces contra l'abús d'uns bancs que viuen del sofriment de les classes populars, manentint, això si, els beneficis i rebent enormes rescats dels fons públics.

Contra els desnonaments, només lluitant tenim futur!Els mallorquins i mallorquines estam farts dels que ens malgovernen
Mallorca és un clam contra el PP i la dictadura del capital.

Imatges dels piquets del bloc anticapitalista i de la majúscula manifestació del mateix bloc.


 
farts de la merda que ens governa

Les forces repressives al servei del capital han detingut dos manifestants del bloc anticapitalista:

                             Vídeo d'una detenció: http://www.youtube.com/v/4lvdinQtPVA?version=3


bloc anticapitalista

contra el conseller Boig i el ministre Wert
Imatge de la lluita contra el conseller Boig i la colonització imperial de Wert


qui no lluita és esclavitzat

Comunicat de premsa:


L'anticapitalisme col·lapsa Palma amb un piquet unitari massiu


Crònica:


El piquet unitari anticapitalista organitzat per la Comissió Pro Vaga Anticapitalista ha partit a les 12:15 des de la plaça de la Porta Pintada. Quan el piquet ha entrat al carrer Sant Miquel es podien comptar més de 400 persones. L'actitud del piquet ha estat molt activa amb crits i càntics, a l'hora que representants dels sindicats combatius entraven als pocs comerços que romanien oberts. Això ha estat una constant durant tot el recorregut pel carrer Sant Miquel, plaça Major i carrer Sindicat. Quan el piquet ha arribat a la plaça Major es podien comptar més de 600 persones. Cal dir que durant tot el recorregut la capçalera del piquet ha estat flanquejada pels agents de la policia antidisturbis.

Quan el piquet ha arribat a la boca de la Porta de Sant Antoni, la policia ha format un cordó impedint el pas del piquet cap a les avingudes. Aquesta actitud només indica la voluntat de conflicte del dispositiu policíac.

De qualsevol manera, el piquet ha decidit desviar-se pel carrer de Josep Anselm Clavé, superant el cordó de la policia i arribant a les avingudes a l'alçada de El Corte Inglés. Allà el piquet ha romàs a les avingudes entre vint minuts i mitja hora. Ha estat impossible accedir als grans magatzems a informar a la plantilla doncs un cordó policíac ho ha impedit.

A partir d'aquí, el piquet s'ha reagrupat i marxant per la calçada fins les a la plaça d'Espanya. Ha estat significativa l'aturada a La Caixa, on les consignes han fet molta referència als desnonaments i als assassinats bancaris i en concret pel record emotiu d'Amaia Egoña.

A l'alçada de Plaça de la Porta Pintada la Policia ha impedit el pas i ha preparat material antiavalots, empenyent a algunes persones, en una nova provocació. La resposta de la gent ha estat contestada per part de la policia amb dues detencions. Això ha provocat una situació de tensió amb posteriors petites corredisses a l'entrada de la plaça. La gent estava molt indignada.

A partir d'aquí el piquet ha seguit pel carrer dels Oms, on els comerços estaven tancats. Llavors el piquet s'ha desconvocat a l'alçada de la Rambla. Això ha donat peu a l'acció autònoma de grups de persones.


Valoracions:


D'una banda, valoram el piquet molt positivament en quant a participació. Aquesta ha permès que el piquet tingués molta força i que pogués circular sense molts de problemes, superant inclús amb facilitat la capacitat de la policia quan ha volgut barrar el pas.

D'altra banda, volem denunciar l'actitud de la policia que ni tan sols ha intentat negociar amb l'organització el recorregut del piquet, cercant el conflicte a la mínima que ha pogut. Ha estat una responsabilitat seva el tallar el trànsit a l'entrada de la plaça de la Porta Pintada, just quan estava programat que el piquet abandonés la calçada. També volem denunciar que abans del piquet quan havia poca gent, la policia secreta s'ha dedicat a identificar a les primeres persones que han arribat.

L'èxit de la convocatòria d'aquest piquet ens anima a afrontar una manifestació unitària anticapitalista que esperam demostri la força que estan agafant els moviments anticapitalistes a la nostra illa.

Per acabar volem mostrar la nostra solidaritat amb les persones detingudes de les quals esperam el ràpid alliberament. També volem dir que el nostre servei jurídic ha s'encarrega d'aquestes dues persones.

Aquestes detencions no aturen les pròximes convocatòries, més bé les reforcen.


                                                                                                                                                                                   
Grup de difusió de la Comissió Pro Vaga Anticapitalista

El piquet anticapitalista va tenir una gran concurrència

 
vaga general 14 N
Tall de trànsit davant les estacions
detenció
Moment en el que els guardians del capital detenen un manifestant del bloc anticapitalista
marxa del piquet anticapitalista

Davant La Caixa els manifestants cridaren i culpabilitzaren com "Assassins" als
banquers en memòria de la mort per suïcidi de la desnonada de Barakaldo.
amb la classe obrera contra el capital


passacarrers anticapitalista
La major part dels comerços en  bona part tocats de mort per les grans superfícies
havien tancat abans del pas del piquet.

el carrer és de tots i totes
El piquet en el carrer del Sindicat


protestes contra la banca
Protestes contra la Banca i els seus servidors de la política
protestes contra Bankia


endavant osan
 Manifestació anticapitalista
manifa
mani
manifestació 14N


segueix la vida